dlaczego tutaj robiles na iso 1600? bez sensu, na szerokim kacie 1/60 sekundy utrzymujesz bez problemu wiec iso 400 to i tak dużo by było
X
-
dlaczego tutaj robiles na iso 1600? bez sensu, na szerokim kacie 1/60 sekundy utrzymujesz bez problemu wiec iso 400 to i tak dużo by byłoPkt 8 regulaminu forum
Sprzęt: Canon 40D + Canon 350D+BG-E3 + Sigma 10-20; Tamron 17-50mm f/2.8 XR; 70-200 f/2.8; Speedlite 580EX II + 430EX; 16+8+4+2+1 GB CF Kingston Elite Pro, itd... -
Hmm... przy 1600 wychodziły mi czasy rzędu 1/400, czyli przy 400 byłaby 1/100. Niby dobrze... ale jakoś tak z obróbki zdjęć z salonów od samego początku zapamiętałem, że im krócej tym lepiej - a natura tych obrazków jest taka, że szum przy wysokim ISO aż tak nie boli (jednolite, kolorowe płaszczyzny). W A4 drukuje się superhttp://photosite.pl/events/autosalon...rts/index.html
dlaczego tutaj robiles na iso 1600? bez sensu, na szerokim kacie 1/60 sekundy utrzymujesz bez problemu wiec iso 400 to i tak dużo by było
Dla mnie to trochę takie ustawienie z zapasem, zeby bez zmiany ISO można było np. przymknąć do f/8 wzwyż, albo jeździć swobodnie po całym zakresie zooma. Kurde... po to kupiłem Canona, nie? ;-)
Komentarz
-
powiedz ze leniuch jestes i nie chce Ci sie co chwila iso zmieniac ;p
Pkt 8 regulaminu forum
Sprzęt: Canon 40D + Canon 350D+BG-E3 + Sigma 10-20; Tamron 17-50mm f/2.8 XR; 70-200 f/2.8; Speedlite 580EX II + 430EX; 16+8+4+2+1 GB CF Kingston Elite Pro, itd...Komentarz
-
tu kilka moich fotek z tych ze targow. yakuza nie bylo tak zle a ja bylem niedziele dniu otwarcia wiec powinna byc wieksza masakra
trzeba bylo po bajerzyc i porobic kilka dziwnych poz by ludzie sie grzecznie rozchodzili umozliwiajac zrobienie foty 
wszystko zrobione za pomoca 17-40 na iso 400
niektore za bardzo wyciagniete ale to tak na szybko obrobione wiec za kilka dni bedzie lepiej
Ostatnio edytowany przez Skipper; 6441.
EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; ; IS; Speedlite 580EX + AppleKomentarz
-
Mój tata był też w niedzielę i stwierdził że w niedzielę było dużo mniej ludzi
. Ja robiłem fotki prawie cały czas z ISO 800 lub 1600. Niektórzy ludzie byli mili i czekali aż odsunę aparat od oka, i kilka razy zdarzyło się że ktoś przeszedł mi akurat w momencie robienia fotki ale przeprosił za to, w większości przypadków każdy dopychał się do samochodów i często psuł zdjęcie.
Komentarz
-
To moze ja dodam swoje z Genewy 07
Skipper
ciekawy kolor tego Ferrari
slyszalem, ze niedlugo taki lakier bedzie oferowany takze w autach seryjnych
PozdrawiamOstatnio edytowany przez Atris; 4671.galeria zdjęć na >>> aroundmyheadKomentarz
-
Ciekawe zdjęcia. To Ferrari widziałem, znajdowało się w hali z tuningowanymi samochodami, koło niego stał ładny motorek w takich samych barwach
W tej hali przynajmniej nie trzeba było się dopychać do aut, przy Audi R8 nie było zbyt wielu ludzi, za to na stoisku Audi przy R8 było dużo ludzi, z obu fotek jakie tam zrobiłem zorientowałem się dopiero w domu że na obu ktoś władował mi się w kadr ale za to R8 po przeróbkach jest bez "szkodników" w kadrze :-)
Komentarz
-
Jak juz sie uporasz z obrobka to chetnie "rzuce" okiem na twoje zdjecia z tego salonu samochodowego
galeria zdjęć na >>> aroundmyheadKomentarz
Komentarz