X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marekb
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 2273

czy oni w trampkach latali...?? aleś to poucinał...

na dodatek mz twarze strasznie opalone, nawet po obróbce a kamizelka przepalona..
    nie znam sie na modzie ale tu chyba głównie chodziło o pokazanie ubrań, a u mnie spodnie i marynarka czarne jak smoła
    Ostatnio edytowany przez marekb; 4878.

Komentarz

• Skipper
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 1112

a gdzie modelki?

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; ; IS; Speedlite 580EX + Apple

Komentarz

• kris75
        Początki nałogu
        • 2006
        • 413

lampa mocno popsula te zdjecia
        ________
        Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
        Immanuel Kant

Komentarz

• VanMurder
          Uzależniony
          • 2007
          • 600

maiłem rację na zastanym trza było jechać, ale z kadrami to pojechałeś na maxa! ciasno, po ucinane i o co chodzi?
          mirskiphotography.com adammirski.com twitter facebook

Komentarz

• theremin

W!

Zamieszczone przez Maciek70
            (...)zleceniodawca chce uzyskać dokładnie taki sam efekt jak tutaj (...)
            Zamieszczone przez Maciek70
            I po imprezie (...)
            Co o tym sądzicie?
            Powiem tak: niska cena (lustrzanek) - bronią obusieczną.
            A co sądzi zleceniodawca?

Komentarz

• toras
              Coś już napisał
              • 2007
              • 60

Pokaz mody faktycznie chyba lepiej w zastanym, choć oświetlenie widząc po zdjęciach nie było najlepsze. Z lampą średnio to wyszło. O kadrach nie mówię, bo poprzednicy powiedzieli.

Ja kilka dni temu też robiłem pokaz mody. Dylematu z doświetlaniem nie miałem, bo po prostu nie mam lampy;-) Oświetlenie było tylko z góry i o ile modelki będące w połowie wybiegu były dobrze oświetlone to w miejscu w którym się zatrzymywały światło padało tragicznie, że miały cienie w oczodołach i na twarzy. Druga sprawa, że zatrzymywała się w bardzo różnych miejscach (przestrzał prawie 2 metrów)...
              No i wszystko robiłem na iso1600 aby mieć ciutke głębi i przyzwoity czas gdy modelki są w dość zdecydowanym ruchu.
              No a wyszło to tak:
              We are video strategy and production creative company. From social media videos to automotive, documentary and corporate. We tell your stories through amazing video.
              Arek 'Toras' Torski
              www.torski.pl
              gg: 618250, 30d + 300v + 600d + 24-105 L f4.0

Komentarz

• Maciek70

Oczywiście macie racje z obciętymi nogami. Nie wiem dlaczego akurat takie zdjęcia wybrałem na forum. Zleceniodawcy zależało na pokazaniu fasonu marynarek. Niestety modelka była tylko 1. Następnym razem przy tych warunkach będę robił tylko na zastanym - jak dobrze radził VanMurder.

Komentarz

• kami74
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1492

Znaczy IMO dobłysk lampy jest OK ale jako wypełnienie cieni. Przy Twoich parametrach 1/125, ISO 400 lampa była głównym źródłem światła. Podejrzewam, że przy 1/80 ISO 800 i lampie na -1EV byłoby znacznie lepiej
                  5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
                  MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

• Maciek70

1/80 odpada za długo w stosunku do dynamiki modeli. Największy problem jest w tym że halogeny mają żóltą barwę w stosunku do błysku lampy i jeżeli są blisko modela to trzeba ostro dopalić lampą. Póżniej żólty można ściągnąć w PS ale kosztem nienaturalnych barw na twarzach modeli.

Komentarz

• aptur
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 3837

Waliłeś lampą na wprost? Gdyby nie te cienie to nie byłoby źle.

Komentarz

• etanol
                        • 2007
                        • 14

ja mam metodę taką, że świecę na wprost z ocieplającą folią na palniku lampy (chyba że jest dużo aparatów na pokazie, to bez folijki - żeby nie utrudniać pracy i sobie i innym). problemem (do zaakceptowania) jest cień modela w tle, ale niektóre "kotlety" używają ramienia do lampy, tak że kadrując w pionie lampa jest nad obiektywem, a nie z boku - wtedy cień chowa się za modelem.
                        Balans bieli to wg. mnie największy kłopot, światło czasem zmienia kolory w trakcie pokazu, stroboskopy i inne przeszkadzajki... czasem sie napoce w PSie z kolorami.

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                        jak sie wstawia fote?
                        Ostatnio edytowany przez etanol; 10333. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Vitez
                          zło konieczne
                          • 2004
                          • 19804

Zamieszczone przez etanol
                          !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                          jak sie wstawia fote?
                          Z własnego komputera nie wstawisz. Musi być pod adresem internetowym dostępna. Np www.imageshack.us .

Komentarz

• Maciek70

Zamieszczone przez aptur
                            Waliłeś lampą na wprost? Gdyby nie te cienie to nie byłoby źle.
                            Lampa była na wprost. Myślicie że lepiej byłoby na sufit albo stefana założyć?

Komentarz

Pracuję...