X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Sand-bad
    • 2009
    • 13

Dzięki za odp ale moje pytanie było trochę podchwytliwe ponieważ odebrałem ostatnio potrójny zestaw dyfuzorów na których wybity był od środka napis 580 EX i naprawdę trzeba sie postarac aby wcisnąc go na lampe na zaledwie pół cm. Dlatego chciałem się upewnic zanim uderze z pretensjami do sprzedawcy :-).
    Canon EOS 450D + ob. 18-55mm IS + Canon EF 100mm f/2.8 Macro USM + Canon 70-200 f/4 USM + Jenis Battery Grip BG-E5

Komentarz

• szuler
      Uzależniony
      • 2007
      • 829

Może być mały problem ponieważ 580 EX II ma gumowe uszczelnienia i jest przez to kilka mm większa. Posiadam nakładki od 580 EX które na wersję II już mi nie pasują.
      A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Komentarz

• greg7878
        Bywalec
        • 2007
        • 219

Zamieszczone przez greg7878
        Tak , jak najbardziej będzie pasował.
        Orginalny dyfuzor STOFEN dawno temu kupiony do 580EX idealnie pasuje u mnie do 580EX II , a np. identycznie wyglądający zamiennik do 430EX bardzo długo nie mogłem wcisnąć do końca mocowania ( ale wyrobił się i już jest OK ).

Może tu tkwi problem ?
        6D mark II+BG-E21 / 60D+BG-E9 / 600D+BG-E8 / 350D+BG-E3 / C 16-35 4 IS L / C 17-55 2.8 IS /C 10-22 3.5-4.5 /T 28-75 2.8 /C 50 1.8 STM /C 85 1.8 /C 100 2.8 L MACRO /C 60 2.8 MACRO /C 35 2.0 IS /S 8 3.5 FISH-EYE /T 70-200 2.8 /C 70-300 4-5.6 IS /... / i coś tam jeszcze ...

Komentarz

• MatusP
          Początki nałogu
          • 2008
          • 442

Ma ktoś doświadczenia zarówno ze STOFENEM, jak i zwykłą podróbką stofena? Czy różnica jest tak duża, żeby dawać >100zł zamiast 20 za kawałek plastkiu? Mile widziane jakieś zdjęcia.
          BLOG

Komentarz

• jacapa
            Początki nałogu
            • 2007
            • 453

Kilka razy było już na forum , nie warto.
            Jacek Paduszyński
            40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Komentarz

• Zbyszko666
              Uzależniony
              • 2008
              • 970

jeżeli Lightsphere to jaki na dzień dzisiejszy z allegro? bo wszędzie rózne ceny i podróbki?

Komentarz

• moregun
                Początki nałogu
                • 2006
                • 351

nie wiem czy wszystkie sa gumowe ale mój (najtańsza wersja z allegro) jest strasznie ciężki i moje 430 opada pod jej ciężarem i to że jest gumowe to strasznie sie to naklada

Komentarz

• Zbyszko666
                  Uzależniony
                  • 2008
                  • 970

Dodam ,że pod EX 580II

Komentarz

• kawo
                    Początki nałogu
                    • 2006
                    • 238

Zamieszczone przez toras
                    Dokładnie ten dziś kupiłem i ma podatność do zsuwania się z lampy, czyli trzeba cały czas uważać, aby go w końcu nie zgubić np. jak sie foci gdzieś na imprezie... (pisałem o tym w wątku o 580ex)...
                    Mam parę pomysłow co zrobić aby być pewniejszym
                    no tak... jak się lubi zsuwać to przede wszystkim trzeba uważać na imprezie, bo wtedy to impreza może być niezapomniana...
                    70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHG

Komentarz

• Daniell
                      Bywalec
                      • 2005
                      • 152

Tak, może skończyć się pamiątką na całe życie :P
                      Canon EOS 50D + 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM + 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM + 50mm f/1.8 + 580EX II

Komentarz

• agkf
                        Dopiero zaczyna
                        • 2010
                        • 29

To że sie zsuwa to faktycznie trzeba uważać ale chyba gorzej jak opada

A tak serio ja kupiłem ten przeźroczysty na fripers, z przesyłką jakieś 50zł, to też Chiny ale nic mi się nie zsuwa. Czasem faktycznie opada ale to wina trochę wyrobionej już 580II. Po prostu trzeba kupować pod odpowiednią lampę. Co do działania, to jest super, nigdy nie miałem innych dyfuzorów nie licząc płytki w lampie, ale do tego to nie ma porównania.
                        2 x body, 3 x szkło, 3 x lampa, itd, itp..

Komentarz

• bajej
                          Coś już napisał
                          • 2009
                          • 76

@agkf, mógłbyś zapodać jakimiś samplami z i bez dyfuzora?

Komentarz

• agkf
                            Dopiero zaczyna
                            • 2010
                            • 29

Na pierwszym 580II z białym plastikiem z lampy, na drugim dyfuzor przeźroczysty z mleczną/białą nasadką, ustawienia aparatu i lampy takie same.

1.

2.

Komentarz

• moregun
                              Początki nałogu
                              • 2006
                              • 351

a dorób jeszcze zdjęcie a dyfuzorem le ustawionym na 45 st
                              Ostatnio edytowany przez moregun; 5748.

Komentarz

• agkf
                                Dopiero zaczyna
                                • 2010
                                • 29

Na 45 st jest bez sensu, zdjęcie dzieli się na inaczej doświetlone u góry i u dołu.

Komentarz

Pracuję...