X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • McKane
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 2015

Zamieszczone przez Myszoor
    Zaje**** duże: http://www.wozaczynski.com/studio/index.html na dole pierwszej strony galerii ...
    Można się zdziwić, co ?? :P
    Foty swietne natomiast nadal uwazam ze prawdopodobienstwo niewielkie
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• p_lar
      Początki nałogu
      • 2006
      • 287

O ile panna młoda dopuszcza "drobny" retusz to polecam Ci taki sposób:
      http://www.youtube.com/watch?v=PG-25nNlEkY
      Can-on, can-off...

Komentarz

• A-la-N
        Coś już napisał
        • 2005
        • 96

Broń Boże nie używaj rybiego oka i innych "poszerzających" szkiełek
        co mam to mam.
        www.aleksanderprugar.com
        http://aleksanderprugar.blogspot.com/

Komentarz

• czumba
          Coś już napisał
          • 2006
          • 98

Zamieszczone przez A-la-N
          Broń Boże nie używaj rybiego oka i innych "poszerzających" szkiełek
          to moze shift TS-E ? ;-)

Komentarz

• jinks
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 2178

Ubrać ją na czarno, a najlepiej w pionowe paski a tak swoją drogą grube też są fajne
            Miłego dnia
            moja www

Komentarz

• CamelXP
              Bywalec
              • 2006
              • 231

Jeżeli pan młody jest znacznie marniejszej postury, to mi od razu przychodzi do głowy parę pomysłów, ot choćby ona trzyma go na rękach itp, tak, żeby wyglądało że ona rządzi . Osoby puszyste są zazwyczaj szalenie pogodne i mają dystans do siebie.
              Czy gdybym powiedział Adamowi Mickiewiczowi: "Nie podoba mi się 'Pan Tadeusz' ", odżekłby: "Dawaj cwaniaku, pokaż swoją galerię epopei narodowych" ?

Komentarz

• trampek
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 1546

Zamieszczone przez Myszoor
                Zaje**** duże: http://www.wozaczynski.com/studio/index.html na dole pierwszej strony galerii ...
                Można się zdziwić, co ?? :P
                Swietne foty... wlasnie jestem na planowaniu studia wiec jak juz bedize chetnie bym sie na jakies szkolenia wybral.... powaznie mowie - jezeli oczywiscie bedzie zainteresowanie z drugiej strony
                R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Komentarz

• trampek
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1546

Zamieszczone przez trampek
                  Swietne foty... wlasnie jestem na planowaniu studia wiec jak juz bedize chetnie bym sie na jakies szkolenia wybral.... powaznie mowie - jezeli oczywiscie bedzie zainteresowanie z drugiej strony
                  Co do tematu to shft ctrl x nie zawsze daje rade czasem brusz 600 nie starcza by objac....
                  R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Komentarz

• A-la-N
                    Coś już napisał
                    • 2005
                    • 96

Zamieszczone przez CamelXP
                    Jeżeli pan młody jest znacznie marniejszej postury, to mi od razu przychodzi do głowy parę pomysłów, ot choćby ona trzyma go na rękach itp, tak, żeby wyglądało że ona rządzi . Osoby puszyste są zazwyczaj szalenie pogodne i mają dystans do siebie.
                    Oczywiście, można na tym zbudować kilka super kadrów. Ale pytanie czy panna młoda akceptuje się taką jaką jest ?
                    co mam to mam.
                    www.aleksanderprugar.com
                    http://aleksanderprugar.blogspot.com/

Komentarz

• Foto Epoka
                      Coś już napisał
                      • 2007
                      • 62

Po pierwsze trzeba pamiętać że KAŻDY ma piękno w sobie i taka tęższa Panna Młoda też. Z pewnością będzie miała przecudne oczy, uśmiech... To też na tym trzeba się skupić. A poza tym w plenerze wykorzystujemy całe bogactwo różnorodnych form, które zalbo odwrócą uwagę od "gabarytów" Panny Młodej, albo też delikatnie ukryją nadtatki tego czy owego
                      Myślę tu np. o delikatnym ukryciu takiej Panny np. za drzewkiem, ławeczką... itd.
                      Stawiamy taką Pannę Młodą troszkę za Panem Młodym, wtedy pierwszy rzut oka przykuwa sylwetka Pana Młodego i np. ciekawy wyraz twarzy naszej Panny.
                      Jest cała masa takich trików, trzeba trochę pokombinować
                      Foto Epoka

Komentarz

• Piasek1989
                        Bywalec
                        • 2007
                        • 153

trzeba ożyć fantazji wydaje mi się ze osoby puszyste mają więcej poczucia humoru w obie i pójdą na zdjęcia że tak powiem z jajem
                        50D+c17-55/2.8+c70-200/2.8+c50/1.8+c28/1.8+c430+2xyn460II+yn560III

Komentarz

• marekb
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 2273

jakieś fotki z góry, gdzie szyi nie widać a i przerysowania powodują że ciałko drobniejsze. U mnie w galerii na schodach knajpy.(niestety linka nie podam bo z komórki pisze),a i wtedy na pierwsi większą uwagę...

Komentarz

• tmk
                            Dopiero zaczyna
                            • 2007
                            • 24

A ja polecę może przeczytać najpierw parę porad Wantucha

aby nabrać optymizmu i skupić się może na zrobieniu zdjęć nie tyle pełnej sywetki ale fragmentów ciała (twarz, popiersie). Wantuch opowiada o zbawiennej roli układu rąk więc przez analogię w fotografii ślubnej taki element jak bukiet panny młodej może stanowić element kompozycji conajmniej odwracający uwagę od niedoskonałości ciała.
                            Kwanon

Komentarz

• wakeford
                              Coś już napisał
                              • 2007
                              • 89

Tombas, powiem ci tak: nie musisz brać każdego zlecenia, wczoraj po raz kolejny doszedłem do tego starego dobrego wniosku, bo miałem podobny przypadek. Co z tego, że zrobisz kilka fotek z góry, jeden z bukietem na wspak czy inaczej, powiedz, na ilu fotkach ona może trzymać pana młodego na rękach??? potem się do ciebie ta półtonowa lala przyczepi, że "jej sie ona na fotkach niepodoba" i że zepsułeś jej cały ślub. Chyba, że kogoś dobrze znasz i wiesz, że ma dystans... przypomina mi się plener, któryt robiliśmy razem ze znajomym, pan młody miał zeza a ona zajęczą wargę, a potem były uwagi, że zdjęcia owszem ładne, tylko, że my jakoś je źle robiliśmy, bo oni jakoś na nich nie tak piękni, jak w rzeczywistości... wniosek: trzeba się szanować, chyba że że dla kasy zrobisz wszystko... poza tym jeżeli się jeszcze wahasz przeczytaj te durne odpowiedzi jakie otzrymałes na swego posta - dużo rad, tylko wniosków żadnych i jesteś tak samo zakręcony jak na początku, a to już chyba 5 - a strona "dobrych rad": panna młoda z panem młodym na rękach w kościele, w parku, na zbawie fiu, fiu, fiu nic, tylko korzystać...
                              Ostatnio edytowany przez wakeford; 9779.

Komentarz

• tombas
                                Pełne uzależnienie
                                • 2006
                                • 2195

Zamieszczone przez wakeford
                                wniosek: trzeba się szanować, chyba że że dla kasy zrobisz wszystko.....
                                dzięki za odpowiedz, ale wybacz chyba nie masz racji:smile:
                                może się myle ale idąc dalej Twoim tokiem rozumowania to lekarz powinien leczyć tylko zdrowych, nauczyciel uczyc tylko wybitnie inteligentnych a fotograf.... focic tylko ładnych... a pisanie nieznajomej osobie " że dla kasy zrobi wszystko" to trochę zbyt smiałe.
                                Dużo zdjęc robie dla własnej przyjemności, ale ta zabawa jest kosztowna wiec czasem trzeba coś zrobic dla kasy, jestem ciekaw czy Ty byś odmówił? zastanowiwszy się jak za tą kase mozna podnieśc "usprzetowienie" ja napewno nie odmówie... mozna tez powiedziec cos o sprawdzeniu siebie (warsztatowo:smile: ) i nowych wyzwaniach ... ale to chyba banalne
                                A co do bajki McKane, qrde daje do myslenia :-)
                                dzięki
                                Ostatnio edytowany przez tombas; 6231.
                                Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
                                (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Komentarz

Pracuję...