Jak chcesz 2 klatkki z ręki robić w miare ten sam kadr, aby mniej pracy z obróbką było...to może się przydać i tak na fotce po obróbce filar główny kosza jest załamany na wysokości linii dachu budynku, poza tym od lini dachu jest jaśniejszy tak jakby model w drugiej klatce zszedł z kadru a pierścień strzelił błysk ale moge się mylić, skrzywienie filaru napewno jest, ale ogólna ocena 1-10 (9)!
X
-
-
no przeciez masz photoshop'a, wiec po co statyw
ostatnio nie miescil mi sie budynek w kadrze, wiec przelecialem go sekwa z prawej do lewej i photomerge w photoshopie. przeciez ten program robi wszystko. statyw jest serio niepotrzebny
5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR
adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CBKomentarz
-
-
Wszystko dlatego, że mało uważnie przeczytałem Twój nick
Mimo wszystko i tak sporo sprzętu tam było i jeszcze jeden statyw nie zrobił by wielkiej różnicy a przeż "mergowanie" kosz przekoślawiony:cool: ja naprawde sporo w szopie gmeram ale jeśli mogę pewne elementy wykluczyć to tak robie, stąd statyw.
Ostatnio edytowany przez unicorn78; 3510.Komentarz
-
Niedługo okaże się, że nie potrzeba ani fotografa, ani aparata, bo "ten program robi wszystko". Ale czy to o to chodzi?Czy gdybym powiedział Adamowi Mickiewiczowi: "Nie podoba mi się 'Pan Tadeusz' ", odżekłby: "Dawaj cwaniaku, pokaż swoją galerię epopei narodowych" ?Komentarz
-
miało być bez dyskusji w tym wątku a tymczasem sam piszę
Ja to miał bym prośbę o zamieszczenie takiego schemaciku dla butelki z białego szkła na białym tle.
Co mnie interesuje najbardziej? Czarne blendy, które tworzą czarne kontury na butelce, żeby ładnie się odcinała.
Kombinowałem już na różne sposoby ale efekty są bardzo mierne, nie mogę znaleźć sposobu jak to dobrze ustawić, pomoże ktoś ?
Komentarz
-
ale się wszyscy rwą
no nic, sam powalczęKomentarz
-
trochę przykładów z flickr 53 strony enjoy
Hurray, we made the big time! Thanks David, for pointing us out on the www.strobist.blogspot.com/ mainpage. Whoop! The purpose of this group is to share ideas and more specifically set up shots of your work. I am a "visual" learner so for me it is easier to comprehend an idea if I can see it. So share you cutting edge or simple techniques with others here in S.U.M. :) Please remember to post your set up shot with your final. Group Rules If you would like to post a photo or photos. It (they) must accompanied by one of the following..... 1) a photo of your setup shot showing your lighting. 2) a link to the setup shot. 3) an image of a diagram or drawing of your setup. 4) a link to a diagram or drawing of your setup. As of now I don't have any limit on the number of photos as long as the group can see or find your setups easily. I would prefer to keep the content office/family safe, which has not been an issue as of yet. Remember, this group is all about cause and effect (this light does this) so show those setups! Thanks!Komentarz
Komentarz