X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Chakor

moze sprecyzuje, zastanawiam się czy nie zabraknie siły błysku ze speedlite'a np. 430, ew 430+580, wiem najłatwiej przetestować, ale mam tylko jedną lampe(430) i nie chce kupowac softboxa, statywu, ew. drugiej lampy w ciemno, nie wiedząc czy to wystarczy, czy konieczne zarówka błyskowa i akumulator;]

Komentarz

• MaciekH
      Uzależniony
      • 2006
      • 662

Do takiego wielkiego softa z 430 moze błysku zabraknąć, ale przeciez nie musisz kupowac takiego duzego, lamiquestem tez mozesz fajnie (bardzo podobnie błysnąć).

Ze strobist.com sie zapoznaj.
      20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R

Komentarz

• Chakor

takiego wielkiego moze nie ale tak 40x60cm
        fajna stronka ten strobist;]

Komentarz

• Soul_Man
          Początki nałogu
          • 2007
          • 276

Chakor: jeśli nie jesteś pewien swoich potrzeb, to nie musisz od razu kupować softboxa. W dziale tips & tricks jest kilka wątków jak można go zrobić domowym sposobem. Wtedy zobaczysz co Ci to daje i ew. kupisz sobie coś trwałego...

Komentarz

• robgr85
            Pełne uzależnienie
            • 2007
            • 1719

580 powinien mieć dość mocy, nie wiem jak wspomniany 430
            Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• Soundman
              Początki nałogu
              • 2008
              • 371

Mała ciekawostka na temat strzelania w kierunku słońca ;D Również ze Strobist.com uwielbiam patenty tego człowieka

Komentarz

• kwiatas
                Bywalec
                • 2005
                • 154

A ja wczoraj popełniłem coś takiego 2 lampy 1 chińczyk 60ws podpięty do przetwornicy i akumulatora oraz sigma 500 wywołana z fotoceli

Ostatnio edytowany przez kwiatas; 3006.
                http://pepershots.wordpress.com/

Komentarz

Pracuję...