X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Sergiusz
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 2708

To jest dym z firmy Milso ja go osobiście nie używałem. Używam sporadycznie http://www.condor-foto.it/index_site...u_cd_stru=7175 ale to raczej jest mgła niż dym. Opakowanie jest bardzo wydajne mam je kilka lat i coś tam jeszcze jest w zbiorniku. Po pryśnięciu ( działa jak spray ) w powietrzu poza mgłą lub jak kto woli dymem utrzymuje się w powietrzu zapach jak by ktoś w pobliżu smażył placki ziemniaczane i utrzymuje się przez około pół godziny. Jeśli ktoś potrzebuje większą ilość dymu to są specjalne urządzenia do jego bezpiecznej produkcji, które można wynająć na określony czas razem ze specjalnym płynem.http://www.teatrum.com.pl/teatrum2/oferta.php?kat=dym
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

• TomekS
      Początki nałogu
      • 2005
      • 274

a może generator dymu?
      5D MKII | EF 70-200 f4 L IS USM | EF 24-105 f4 L IS USM | EF 17-40 f4 L USM | EF 50 f1.8 |Speedlite 580 EX |
      Zdjęcia -> http://smolarek.info

Komentarz

• MalFunkTion
        Coś już napisał
        • 2007
        • 72

najtaniej bedzie za pomoca PS (pod warunkiem ze sie go ma )

Get full access to this domain. Easy, seamless transactions. Zero percent financing available.

www.djmal.pl

Komentarz

• fazid_66
          Bywalec
          • 2008
          • 120

Może to będzie niepolityczne, ale można dymem z papierosa przez słomkę podmuchać. No i ciemne tło. Polecam "Fotografię studyjną" Freemana. Gdzieś na forum plącze się skan.
          Beam me up Scotty. There's no intelligent life down here.

Komentarz

• bundy
            Uzależniony
            • 2006
            • 760

Zamieszczone przez fazid_66
            Może to będzie niepolityczne, ale można dymem z papierosa przez słomkę podmuchać. No i ciemne tło. Polecam "Fotografię studyjną" Freemana. Gdzieś na forum plącze się skan.
            Przerobiłem dmuchanie fajką przez słomkę (a w zasadzie przez rurociąg ze słomek, żeby schować się poza kadrem :-) ). Efekt niby był, ale jak dokładnie się przyglądać, to widać, że to dym papierosowy a nie para. Dym z papierosa rozchodzi się w powietrzu zupełnie inaczej niż para. Tutaj jest efekt (fotka ze stronki znajomego): http://www.fotosynteza.com/galeria/food/aaa
            1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Komentarz

• fazid_66
              Bywalec
              • 2008
              • 120

Zamieszczone przez bundy
              Przerobiłem dmuchanie fajką przez słomkę (a w zasadzie przez rurociąg ze słomek, żeby schować się poza kadrem :-) ). Efekt niby był, ale jak dokładnie się przyglądać, to widać, że to dym papierosowy a nie para. Dym z papierosa rozchodzi się w powietrzu zupełnie inaczej niż para. Tutaj jest efekt (fotka ze stronki znajomego): http://www.fotosynteza.com/galeria/food/aaa
              Faktycznie, tylko popielniczki w kadrze brakuje. Ale widziałem całkiem przyzwoite foty zrobione tą techniką. Będę musiał to poćwiczyć (z nadzieją, że coś wyjdzie zanim się na raka wykończę).
              Beam me up Scotty. There's no intelligent life down here.

Komentarz

• canis_lupus
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 1252

Tak zapytam nieśmiało: Może po prostu gorąca woda/kawa/herbata?
                "I love You Cię" Różyczko...
                Galeria ,
                Druga galeria,

Komentarz

• bundy
                  Uzależniony
                  • 2006
                  • 760

Zamieszczone przez canis_lupus
                  Tak zapytam nieśmiało: Może po prostu gorąca woda/kawa/herbata?
                  Ano dlatego, że gorąca woda/kawa/herbata "dymi" krócej niż sztuczne źródła pary i ciężko wtedy mówić o komforcie fotografowania, jeśli musisz uwijać się jak szalony, żeby zdążyć z dobrym ujęciem zanim płyn wystygnie. Dlatego niezależne źródło pary jest lepsze. Poza tym "dymiąca" herbatka nie wypada na zdjęciach tak spektakularnie jak na przykład eksperymenty z suchym lodem :-)
                  1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Komentarz

• canis_lupus
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 1252

tyle, że suchy lód pełznie nisko po stole i ziemi zamiast unosić się.
                    Nie ma szans zrobic realistycznego zdjęcia. Tak samo zachowuje się para z tych nawilżaczy.
                    "I love You Cię" Różyczko...
                    Galeria ,
                    Druga galeria,

Komentarz

Pracuję...