X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • DariuszM
    Coś już napisał
    • 2004
    • 94

oświetlenie pomieszczenia

no właśnie - jak w miare prosty sposób uzyskać ciekawe oświetlenie (sztuczne) w pokoju przy pstrykaniu zdjec portetowych? dotychczas korzystalem z lampy, ale taka rownomiernosc światła i ta barwa jest nudna juz jak uzyskać ciekawe światło bez kupowania drogich lamp studyjnych? czy zeby wyszło ostre, nieporuszone zdjecie przy lekkim niedoświetleniu trzeba kazać "modelce" nie ruszać sie w czasie pstryknięcia fotki? przy naturalnym świetle wpadajacym z okna używac lampy do doswietlenia czy lepiej statyw i bezruch modelu?
    Canon 10D, EF 50mm 1.8, EF 28-135 IS, EF 70-210mm 3.5-4.5 EF-S 18-55mm, SpeedLite 550EX, Lander L830, Jeep Bag
    "...professionals only have a bigger trashcan."
  • arti100

Zanim dodasz nowy temat radziłbym dokładne przegłądać tematy. Zobacz Technika robienia zdjęć temat Zdjęcia nocą + świece.

Komentarz

• DariuszM
      Coś już napisał
      • 2004
      • 94

no patrze i co? nic tam nie ma o tym....nie pisałem że chce robić zdjecia przy wosku...
      Canon 10D, EF 50mm 1.8, EF 28-135 IS, EF 70-210mm 3.5-4.5 EF-S 18-55mm, SpeedLite 550EX, Lander L830, Jeep Bag
      "...professionals only have a bigger trashcan."

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

Zamieszczone przez DariuszM
        no patrze i co? nic tam nie ma o tym....nie pisałem że chce robić zdjecia przy wosku...
        Ale jest co nieco o ruszaniu (sie) modelki a o to tez pytasz...

Komentarz

• satriani
          Początki nałogu
          • 2004
          • 443

A czy ktoś robił zdjęcia przy żarówkach z niebieskim filtrem i lustrzaną?
          Bo ja robiłem, ale czasy jednak są za długie a modelka (obecnie Żona) zawsze traciła cierpliwość i porzuciłem tą technikę

Komentarz

• TomaszQ
            Bywalec
            • 2004
            • 127

gdzieś w garażu mam rawke od roweru z prztwierdzonymi 12 oprawkami
            wkrecałem w to to zwykłe żarówki lustrzane i przez środek fociłem
            efekty były całkiem fajne, szczególnie jak się jakiegoś halogena, albo 2 również do pracy zaprzęgło ...

Komentarz

Pracuję...