X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • adi760303
    Początki nałogu
    • 2008
    • 317

Zamieszczone przez Fotograf1995
    Dzięki wszystkim. Chyba zainwestuję w filtry i dyf. do lampy. Jeszcze raz dzięki
    Ja własnie zamowilem 16-35 II L na B&H kolezanka przywozi - cena w stosunku do Polski okazyjna roznica okolo 1000-1,200 PLN.

Zastaniam mnie tylko ceny na stronie B&H sa takie 1499-100 (promocja) czyli wynosi 1399 - ale o podatku nie wspomnieli

Pozdrawiam

Komentarz

• gietrzy
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 5727

Zamieszczone przez adi760303
      ale o podatku nie wspomnieli
      ROTFL, w USA podawane ceny są cenami netto, do których należy doliczyć podatek stanowy w wysokości zależnej od stanu, w którym kupujesz. Sklep B&H jest zarejestrowany w stanie NYC więc podatek stanowy to ~9%. Wejdź na ich stronkę i poczytaj.

Zamieszczone przez Fotograf1995
      +2 karty po 2 GB wystarczy do landsztaftów, skejtbordingu i takich tam pierdół wystarczy czy może coś dokupić ? Przyda się trajpod ?
      Trajpod to podstawa, ja ostatnio zapomniałem tylko trajpoda i dobrze, że w okolicy była drabina - niskie ISO w Canonie takie plastikowe/czyste jakieś

Karty: no ja bez laptokowego 250 GB (400D) bym nie leciał, poza tym piszesz o braku komputera, tu ostatnio odkryłem fajną funkcjonalność cyfrówek: raw+jpg
      Jotpegi zostawiasz rodzince i masz spokój z konwersjami, itp.
      Ostatnio edytowany przez gietrzy; 120.
      the silence is deafening

Komentarz

• chyrek
        Bywalec
        • 2005
        • 209

A gdzie konkretnie jedziesz do USA. Może się okazac, że dwie karty to za duzo... a moze wyjsc na to, że 1 giga dziennie bedziesz pstrykal. Napisz gdzie lecisz to coś Ci polecę. Zjezdzilem swego czasu porządnie us & a to i może coś poradze
        Łukasz Chyrek
        canonowe puszki cyfrowe, szkła normalne, L'ki , stałki, filtry... i statyw też, wielka torba, plecak, speedlite'y, jakies zmiękczacze światła... no i jeszcze ściereczkę, pędzelek i wielką gruchę z apteki mam...

Mój fotoblog www.chyrek.com.pl

Komentarz

• quail
          Początki nałogu
          • 2008
          • 400

Statyw, kable, , baterie, przejściówki, czytniki, ewentualnie filtry do walizki, reszta do plecaka ze sobą. Jak coś uszkodzą w nadanym bagażu, to płacą najwyżej od masy zniszczonego sprzętu (chyba kilkanaście dolców za 1 kg).

Zamieszczone przez chrislab
          itp. itd. - założyłem zakupy w sklepie B&H z podatkiem lokalnym i kurs USD 3.3.
          Wszystko fajnie, ale robiłem 3 razy wysyłkowe zakupy w B&H i nikomu nie życzę takiej walki. Adres dostarczenia różny niż adres z karty kredytowej => kłopoty ze złożeniem zamówienia. Za drugim razem zamawiałem na 4500 USD i nawet raczyli sprawdzić w książce telefonicznej, że pod wskazanym adresem mieszka ktoś inny. Procedurę udało mi się przejść po 4 dniach, dopiero jak włączył sie w to mój bank i polski oddział visa. Od tamtego czasu sprawdzam ceny na amazon.com. Poza tym ciągle kwestia ważności ich gwarancji w PL.

Zamieszczone przez gietrzy
          ROTFL, w USA podawane ceny są cenami netto, do których należy doliczyć podatek stanowy w wysokości zależnej od stanu, w którym kupujesz. Sklep B&H jest zarejestrowany w stanie NYC więc podatek stanowy to ~9%. Wejdź na ich stronkę i poczytaj.
          Jeśli kupujesz wysyłkowo do innego stanu niż Nowy Jork, to nie płacisz żadnego podatku.
          Ostatnio edytowany przez quail; 22409. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

Pracuję...