X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • HuleLam
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1641

Zamieszczone przez Miichael
    Hejho dziś zgubiłem- wpadła mi do rzeki- zasłonka od obiektywu. Mam teraz gołe szkło Muszę chyba jutro kupić jakiś filtr UV do zabezpieczenia i od razu też polar kupię. Słuchajcie czy jeśli chce mieć ten filtr UV to żeby w razie czego założyć polar to UV muszę ściągać?
    Nie musisz ściągać, aczkolwiek jest to zalecane. A dekielek sobie kup. Filtr "na wierzchu" zamiast dekielka to niepraktyczny pomysł.
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Komentarz

• siudym
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 2254

Zamieszczone przez Whitefire
      Eee jakieś tam sonia mv uc... nawet nie znam szczegółów, ale na pewno trudno o gorszy, bo po prostu poleciałem po bandzie, kupiłem coś taniego żeby nie rysować obiektywu i tyle.

Po prostu nie skojarzyłem związku dodatkowego szkiełka z refleksami i tyle.
      No to odpowiedz na pytanie skad te flarzyska masz juz gotowa
      Ja mam jeden taki filtr SELCO 52mm - kiedys do S2 kupilem. Flary, bliki, spadek rozdzielczosci, detali i kontrastu to w nim norma

Najtansze najlepsze chyba HOYA HMC (bez super) Sam uzywam, w tescie na optycznych 1 miejsce, cena ok. Zawsze przed wkreceniem filtru robilem testy... Z HMC i BEZ nie zauwazylem roznicy patrzac 1:1 na cropy.

Komentarz

Pracuję...