Zamieszczone przez Polaco
X
-
-
-
Ja niestety nie miałem servo, ale AI jakoś się sprawdzał. Problemu dużego z poruszeniem nie było. Bez statywu i podobnych spraw. Tylko 100-300 na długim końcu. Efekt IMHO niezły (porównywalny z L-ką Muflona :> - trochę był niespokojny, gdy przeglądaliśmy zdjęcia w pociągu...
).
Do kompletu zdjęcie z okolic ringu: http://labfiz.uwb.edu.pl/~tomaszg/foto/7/5/26.html30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy
Komentarz
-
Jesli cos moge dodac do watku odnosnie techniki..
1/1000 i krotsze dla wojskowych odrzutowcow bedzie ok ;]
ale samoloty smiglowe wypadna bardzo slabo -- bo ich smigla prawie, ze stana w miejscu -- samoloty beda wygladaly jak zawieszone na zylce ;]
Dlatego dla wszelakich smiglakow proponowalbym dluzsze czasy...
Nawet 1/250s ...
Dla przykladu jedna z moich fotek -- EOS300 -- 100-300 USM Canona -- robione z reki, skan z odbitki na domowym skanerze...[cudo, moze nie jest -- ale pokazuje rozmazane smigielka przy dluzszym czasie ;P]
Pzdr.http://art.debesciak.net (w trakcie realizacji)...Komentarz
-
Szkoda ze nie udalo sie uchwycic wyrazu twarzy tego dzieciaka za aparatem, jego "karpik" jest niezly ;-)Zamieszczone przez Tomasz GolinskiDo kompletu zdjęcie z okolic ringu: http://labfiz.uwb.edu.pl/~tomaszg/foto/7/5/26.htmlKomentarz
-
A robiles jakies odbitki ?? Bo jak bede musial robic takie cropy jak powiedzial Muflon to kazde poruszenie (nawet minimalne) wyjdzie okropnieZamieszczone przez Tomasz GolinskiJa niestety nie miałem servo, ale AI jakoś się sprawdzał. Problemu dużego z poruszeniem nie było. Bez statywu i podobnych spraw. Tylko 100-300 na długim końcu. Efekt IMHO niezły (porównywalny z L-ką Muflona :> - trochę był niespokojny, gdy przeglądaliśmy zdjęcia w pociągu...
).
Hehehehe, jesli to jest ten "statywik" o ktorym pisal Muflon to sie nie dziwie ze Manfrotto 055 wyglada bladoZamieszczone przez Tomasz GolinskiDo kompletu zdjęcie z okolic ringu: http://labfiz.uwb.edu.pl/~tomaszg/foto/7/5/26.html
BTW czy bylo az tak glosno ze trzeba bylo miec zatyczki do uszow ?? Mi by bardzo pasowalo gdybym uslyszal ten huk (zboczenie jakie czy co) ale ta moja najkochansza za bardzo nie lubi glosnych rzeczy
Komentarz
-
Tak, to jest ten "statywik", aczkolwiek na tej fotce widać tylko "głowiczkę", która nie oddaje w pełni tego, co było pod spodemZamieszczone przez PolacoHehehehe, jesli to jest ten "statywik" o ktorym pisal Muflon to sie nie dziwie ze Manfrotto 055 wyglada blado

Generalnie tak (nie dotyczy ludzi nie do końca przy zdrowych zmysłach ;-) - ja np. zwykle łażę bez :-) )Zamieszczone przez PolacoBTW czy bylo az tak glosno ze trzeba bylo miec zatyczki do uszow ??
Zgadza się - to też miałem na myśli w uwagach o śmigłowcachZamieszczone przez VDRDlatego dla wszelakich smiglakow proponowalbym dluzsze czasy...
Nawet 1/250s ...
Czasem nawet dużo mniej - np. żeby uzyskać efekt taki albo taki
Komentarz
-
A ze sie niesmialo zapytam, czy to nie jest przerost formy nad trescia ?? Przeciez takie malenstwo to chyba tylko zeby utrzymac 1200mm sie uzywa...Zamieszczone przez muflonTak, to jest ten "statywik", aczkolwiek na tej fotce widać tylko "głowiczkę", która nie oddaje w pełni tego, co było pod spodem
Hehehe, to jak tak bedzie to mi sie bardzo spodoba :-DZamieszczone przez muflonGeneralnie tak (nie dotyczy ludzi nie do końca przy zdrowych zmysłach ;-) - ja np. zwykle łażę bez :-) )
No tak, ale zeby az tak dlugie czasy moc robic to chyba konieczna jest stabilizacja w pionie
Komentarz
-
Z tego co przyuwazyłem, to facet używał 300mm + TC 1.4x, i to głównie z analogiem (brak cropa).Zamieszczone przez PolacoA ze sie niesmialo zapytam, czy to nie jest przerost formy nad trescia ?? Przeciez takie malenstwo to chyba tylko zeby utrzymac 1200mm sie uzywa...
Poza tym takie stanowisko strzelnicze budzi respekt w tłumie
Albo rzeczony statywZamieszczone przez PolacoNo tak, ale zeby az tak dlugie czasy moc robic to chyba konieczna jest stabilizacja w pionie
I zapewne z jego wykorzystaniem efekty są dużo lepsze.
Komentarz
-
No nie wiem, jak probowalem ze statytu z motocyklami to bardzo mi przeszkadzal, teraz tez go nie wezme, bedzie mi tylko przeszkadzac a na kupno lepszego mnie teraz nie stac.Zamieszczone przez muflonAlbo rzeczony statyw
I zapewne z jego wykorzystaniem efekty są dużo lepsze.Komentarz
-
Hmm, nie próbowałem, ale myślę, że motory to jednak dużo bardziej dynamiczna i mniej przewidywalna sprawa. Wyskakuje sobie taki z tak zwanego nienacka i masz ułamek sekundy na reakcjęZamieszczone przez PolacoNo nie wiem, jak probowalem ze statytu z motocyklami to bardzo mi przeszkadzal.
Z samolotami jest prościej - już nawet pomijając starty/lądowania, masz z reguły czas, żeby spokojnie śledzić obiekt z daleka, aż podjedzie wystarczająco blisko, żeby strzelić fotkę.
Komentarz
-
...wystarczajaco blisko i z predkoscia ... ?? A zwroc uwage na jedno, motocykle poruszaja sie po torze (rzadko kiedy sa pozaZamieszczone przez muflonHmm, nie próbowałem, ale myślę, że motory to jednak dużo bardziej dynamiczna i mniej przewidywalna sprawa. Wyskakuje sobie taki z tak zwanego nienacka i masz ułamek sekundy na reakcję
Z samolotami jest prościej - już nawet pomijając starty/lądowania, masz z reguły czas, żeby spokojnie śledzić obiekt z daleka, aż podjedzie wystarczająco blisko, żeby strzelić fotkę.
) - wiesz gdzie sie ich spodziewac, samolot nie, lata sobie po niebie i nawet nie wiesz kiedy zakreci, obnizy pulap, itp
Moze troche tragizuje i wszystko pojdzie dobrze (byle pogoda byla
).
Komentarz
-
No właśnieZamieszczone przez PolacoMoze troche tragizuje i wszystko pojdzie dobrze (byle pogoda byla
).
Skończmy ten watek, sam zobaczysz/ocenisz - każdemu według upodobań
Komentarz
-
Robiłem tylko 10x15, ale jak chcesz, to mogę odgrzebać w domu oryginały i podesłać.Zamieszczone przez PolacoA robiles jakies odbitki ?? Bo jak bede musial robic takie cropy jak powiedzial Muflon to kazde poruszenie (nawet minimalne) wyjdzie okropnie
Hehehe, ja też nie używałem, a staliśmy w takim miejscu, że silniki zdmuchiwały mi czapkę z głowy!BTW czy bylo az tak glosno ze trzeba bylo miec zatyczki do uszow ?? Mi by bardzo pasowalo gdybym uslyszal ten huk (zboczenie jakie czy co) ale ta moja najkochansza za bardzo nie lubi glosnych rzeczy
30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy
Komentarz
-
Yup, a ja twardo stałem z dumnie wypiętą do przodu L-ką - i to chyba nawet bez filtra :-)Zamieszczone przez Tomasz GolinskiHehehe, ja też nie używałem, a staliśmy w takim miejscu, że silniki zdmuchiwały mi czapkę z głowy!
Ech, będzie co wnukom opowiadać ;-)Komentarz
Komentarz