X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wierzbacfc
    Dopiero zaczyna
    • 2010
    • 18

Współczuję autorowi, bo patrząc na podejście, to ujrzymy jeszcze wątki "Szumy", "Pyłki w obiektywie", "Syf w wizjerze".
    Ja jednak polecam zająć się fotografowaniem, a nie katowaniem aparatu zdjęciami testowymi i wpatrywaniem się w cropy 100%. Szkoda oczu, nerwów i czasu...
    Ohhh ahhh ale jesteś wspaniały. Wiec przepraszam wszystkich za to że dopiero zacząłem zajmować się tym i jestem amatorem. Rozumiem że gdy ty zaczynałeś to od razu byłeś profesionalistą, w sumie to może nawet urodziłeś się od razu duży.
    Chciałem się tylko dowiedzieć czy to normalne i czy można to jakoś poprawić.

Komentarz

• zaitsev
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 1660

Zamieszczone przez wierzbacfc
      Ohhh ahhh ale jesteś wspaniały. Wiec przepraszam wszystkich za to że dopiero zacząłem zajmować się tym i jestem amatorem. Rozumiem że gdy ty zaczynałeś to od razu byłeś profesionalistą, w sumie to może nawet urodziłeś się od razu duży.
      A kto tu pisze o przepraszaniu, profesjonalizmie i jakiejkolwiek wspaniałości? Radzę Ci, żebyś zaczął robić to co jest frajdą w fotografii, a nie przesadnie zajmował się sprzętem.... I tyle. Przykro mi, że tak to odebrałeś. Jednocześnie pomyliłeś się co do mnie, bo nie zajmuję się tym profesjonalnie, tylko amatorsko, tak jak Ty.

Komentarz

• zonk
        Bywalec
        • 2007
        • 203

Zamieszczone przez wierzbacfc
        Ohhh ahhh ale jesteś wspaniały. Wiec przepraszam wszystkich za to że dopiero zacząłem zajmować się tym i jestem amatorem. Rozumiem że gdy ty zaczynałeś to od razu byłeś profesionalistą...
        A uważasz, że profesjonalista nie jest amatorem?? Znasz może znaczenie słowa amator?? Mnie się wydaje, że słowo to pochodzi z francji i oznacza "miłośnik". Uważasz, że profesjonalista nie może być miłośnikiem?? Poprostu sporo nauki przed tobą i nie ma co sie zasłaniać, że Ty amator jesteś bo na tym forum wszyscy są miłośnikami swojego sprzętu!
        !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
        Ostatnio edytowany przez zonk; 13514. Powód: Automerged Doublepost
        >>>--------> założyłem sobie bloga <--------<<<

Komentarz

• jacapa
          Początki nałogu
          • 2007
          • 453

Zamieszczone przez zonk
          ....Mnie się wydaje, że słowo to pochodzi z francji i oznacza "miłośnik". Uważasz, że profesjonalista nie może być miłośnikiem?? Łączenie podwójnego wpisu !!!
          http://sjp.pwn.pl/szukaj/amator
          "Amator" ma więcej znaczeń. Tu kontekst był jasny , użyty jako antonim do "profesjonalista , zawodowiec , znawca ". Kolega wyjaśnił że na razie czuje się laikiem w porównaniu z "profesjonalistami" dlatego prosi o rozwianie wątpliwości co do ostrości na zdjęciu. Gdyby interesowało go pochodzenie słowa "amator" to szukałby w innym miejscu niż to forum.

Jeśli chodzi o ostrość na zdjęciu to w/g mnie nie ma tragedii. Zastanawianie się nad ostrością zdjęć oglądanych w pełnej rozdzielczości jest typowym objawem u początkujących. Po pewnym czasie człowiek się przyzwyczaja , że tak jest.
          Jacek Paduszyński
          40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Komentarz

• zonk
            Bywalec
            • 2007
            • 203

jacapa ja Cię rozumiem doskonale i masz rację z błędem
            Pozdrawiam!
            >>>--------> założyłem sobie bloga <--------<<<

Komentarz

• _igi
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 2035

A mi sie wydaje, ze autor przesadza.

Zdjecie po odrobinie obrobki, zeskalowane do 3000x2000 i wyostrzone.

Uzyte tylko podstawowe narzedzia photoshopa (zaznaczanie po kolorze, maska z gradientem), trzy oddzielne krzywe i podniesienie nasycenia z hue/saturation.

Uploaded with ImageShack.us

Pozdrawiam.

Ps. mogę wysłać skrajny przykład foty która wyglądała dennie w momencie wyjścia z puchy, po obrobce poszla w 50x50 na wystawe i wyglada zacnie )
              5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Komentarz

• endrju
                Początki nałogu
                • 2008
                • 275

Wyślij.
                C 5D + C 40D + S 8/3.5+ T 28-75/2.8 + C 50/1.4 + C 85/1.8 + Helios 58/2 + Tair 11-A 135/2.8
                &
                C 430 EX II + 2x4GB Ext III + 3x4GB Ultra II + dużo chęci + mało czasu... ;-)

:: Galeria zdjęć :: Prognoza pogody

Komentarz

Pracuję...