Zamieszczone przez Tomasz Golinski
X
-
-
No wlasnie...Zamieszczone przez trudZamieszczone przez Tomasz Golinski...tzw. Brewstera, tzn. arctg n, gdzie n to współczynnik załamania, np. dla szkła daje to koło 50st...
...kołowość polaryzatorów polega głównie na tym, że po ucięciu częsci światła, polaryzacja liniowa jest niszczona ćwierćfalówką...
Mam propozycje... moz edarujmy sobie te tangensy, tabelki i inne *******ki a po prostu robmy zdjecia?
Komentarz
-
panowie!!!!
- czy to lekcja algebry, czy pomyliłem dzrzwi?dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf
tylko tyle potrzeba
"galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.plKomentarz
-
-
Mnie w szkole sredniej nie uczyli fotografiiZamieszczone przez Tomasz GolinskiWydawało mi się, że to materiał szkoły średniej...
.
Komentarz
-
a mnie w szkole średniej ekonomii, na szczęście tam nie było tangensów, bo matmy nie cierpię!dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf
tylko tyle potrzeba
"galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.plKomentarz
-
Może to nieważne akurat tutaj, bo jeszcze Was nie znam, ale największym błędem jest oczywiście robienie nieba na półautomacie (już nie wspominając o automacie), piszę to dla ludzi, którzy, tak jak ja kiedyś, nie mieli pojęcia dlaczego ten głupi aparat może wszystko pod warunkiem, że nie jest to niebo...Komentarz
-
Da sie, da, tylko trzeba wiedziec w co mierzyc, na czym zablokowac ekspozycje i jaka korekte wprowadzic 8)Zamieszczone przez r--xMoże to nieważne akurat tutaj, bo jeszcze Was nie znam, ale największym błędem jest oczywiście robienie nieba na półautomacie (już nie wspominając o automacieKomentarz
-
[fotolog] faj3r.blogspot.com
[galeria] www.tgf.art.pl
----
EOS 40D | EF 17-40 f/4L | EF 50 f/1.4 | EF 70-200 f/4L | 430ex II | Manfrotto 055ProB + 141RCKomentarz
-
Jakiś czas temu coś mnie na chmurki właśnie wzięło, TUTAJ można zobaczyć kilka z nich - nie wiem, czy odpowiadają tematowi, bo są to chmury przeważnie wieczorne (jeśli nie w ogóle), no i robione bez filtrów, ale... przy okazji podzielę się z taką uwagą, że o wiele bardziej preferuję tego typu zdjęcia robione 75-300 niż 18-55. Jakoś mi tak lepiej się robi... jak Wam? Do chmur raczej 'szeroki', czy 'wąski' obiektyw?Komentarz
-
-
Jak mus to mus :wink:Zamieszczone przez muflonTo i ja sie dorzucę
Aha, nie wiem czy to uchodzi na tym forum, ale to nie z cyfry
Jednak analog też Canon, bo EOS620
Komentarz
-
-
Mam się obrazić?Zamieszczone przez Jurek PliethAha, nie wiem czy to uchodzi na tym forum, ale to nie z cyfry
(...)
[fotolog] faj3r.blogspot.com
[galeria] www.tgf.art.pl
----
EOS 40D | EF 17-40 f/4L | EF 50 f/1.4 | EF 70-200 f/4L | 430ex II | Manfrotto 055ProB + 141RCKomentarz
-

Komentarz