X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • qsqs
    • 2007
    • 11

jak uzyskuje się taką rozdzielczość?

Witam serdecznie, w jaki sposób uzyskuje sie taką rozdzielczość widać że nie jest to sklejana jakaś mega panorama z wielu kawałków http://polish-architecture.com/zoom/...bra-tower.html . Podejrzewam duży format kliszy i skan, ma ktoś z Was pojęcie jak technicznie wykonać to jednym strzałem, bo wątpię żeby to był hassel 200 MP.

pozdrawiam
    qsqs
    5DMII, 16-35 II, 70-200 4 IS,
    www.qsqs.digart.pl
  • 4kwiatek
    Bywalec
    • 2006
    • 230

Hi...

Moim zdaniem to 99,9% jest sklejka. Wystarczy spojrzeć na tył złotej Hondy między znakami Metra - jest urwany podczas sklejania. Fabia przed nią (granatowa) też jest wyjątkowo krótka - złapana podczas ruchu i potem sklejona.

Pozdrawiam...

Komentarz

• qsqs
      • 2007
      • 11

dzięki obadam, na szubko obejrzałem i tak mnie zatkało że aż tak dokłądnie się nie wszukiwałem. Pewnie głowica automatyczna jakaś, dzięki.
      www.qsqs.digart.pl

Komentarz

• darekgra
        Dopiero zaczyna
        • 2009
        • 25

nawet na 100% składak... prawy dolny róg opel astra ma na bagażniku kawałek rurki
        Canon EOS 60D; C15-85mm f/3.5-5.6 EF-S IS USM; C50mm f/1.8 II; C55-250 f/4-f/5.6 IS; Speedlite 430EX II; Powershot SX1 IS; Nova 180 AW; Versapack 200 AW

Komentarz

• komarsnk
          Bywalec
          • 2009
          • 157

co nie zmienia faktu, że jak na tak ruchliwy kadr i tak świetnie zrobiony składak :rolleyes:

Komentarz

• stormur
            Coś już napisał
            • 2009
            • 65

Pol Hondy Civiv nie ma.... zlepka. Ale fajna
            Canon Elinchrom

Komentarz

• magart
              Początki nałogu
              • 2008
              • 378

Lepiej było zadać pytanie jak się robi taki fajny skrypt do zoomowania fotki na ekranie
              EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
              www.magaczewski.blogspot.com
              www.fotogaleria.magaczewski.pl

Komentarz

• qsqs
                • 2007
                • 11

Zamieszczone przez magart
                Lepiej było zadać pytanie jak się robi taki fajny skrypt do zoomowania fotki na ekranie
                prawy klik i masz http://www.openzoom.org/
                !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                Zamieszczone przez komarsnk
                co nie zmienia faktu, że jak na tak ruchliwy kadr i tak świetnie zrobiony składak :rolleyes:
                znacie jakieś dostępne cenowo głowice automaryczne takie żeby okreslić kąty prawa / lewa + góra i dół i żeby sobie na zoomie to klepał? widziałem ich kilka ale nie wiem które dą dobre w sensownych cenach. I jak z ich zasilaniem?
                Ostatnio edytowany przez qsqs; 8929. Powód: Automerged Doublepost
                www.qsqs.digart.pl

Komentarz

• flankerp
                  Uzależniony
                  • 2010
                  • 636

Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |

Komentarz

• czarny1999
                    Bywalec
                    • 2008
                    • 119

mi sie tam rzucil w oczy bialy Matiz wystepujacy na zdjeciu w liczbie sztuk 2ch...
                    skladak

Komentarz

• Cluer
                      Bywalec
                      • 2007
                      • 192

zobacz ten link:

Ogólnie listowanie katalogów nie jest zablokowanie i można przeanalizować wszystkie zdjęcia na tej stronie.

Oto Honda, którą ktoś już wcześniej zauważył:
                      40D + BG-E2N + 16-35 + 50 + 85 + 70-200

Komentarz

Pracuję...