X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Sieku
    Coś już napisał
    • 2008
    • 83

Malowanie światłem

Witam mam pytanie czy ktoś z was malował już w ten sposób ciekawi mnie jak wiadomo co się maluje i jak bedzie to potem wyglądało w aparacie aby nie spędzić całej nocy na robieniu prób i błędów , chciałbym się także dowiedzieć czym najlepiej malować (coś świecącego ale co) oraz jak włączyć Bulb a dokładniej jak go przytrzymać bo nie mam wężyka spustowego
    Ostatnio edytowany przez Janusz Body; 194.
    http://sieku.digart.pl/
  • sbogdan1
    Początki nałogu
    • 2007
    • 359

Jeśli chodzi o funkcję bulb to są dwa wyjścia, pierwsze trzymać spust migawki paluchem, nie polecam z wiadomych powodów, drugi to zaopatrzyć się w wężyk spustowy bądź wyzwalacz radiowy, na rynku są oryginalne produkty oraz zamienniki które są tańsze od tych pierwszych.
    Co do malowania światłem - Google skarbnicą wiedzy:
    EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4 , 70-200/4 , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,

Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem

Komentarz

• monart
      Dopiero zaczyna
      • 2010
      • 27

Jeśli będziesz tylko operatorem , to wystarczy samowyzwalacz żeby nie poruszyć aparatu. Do świecenia świetnie nadają się wskaźniki laserowe, lub latarki z diodami LED.
      Trójmiasto - studio do wynajęcia.

Komentarz

• tomik23
        Coś już napisał
        • 2007
        • 95

Statyw + wężyk spustowy (najlepsze rozwiązanie) + latareczka lub nawet telefon komórkowy + soft latarkowy

Naszło mnie po obejrzeniu tej strony: http://voltronofawesomeness.com/impo...currentPage=18

Kilka moich bohomazów na samym dole

To były pierwsze moje próby, bardzo fajna zabawa.
        W telefonie mam aplikację FlashLight na Androida, dużo ustawień - kolory itd.
        Najgorsze było złapanie ostrości bo wiadomo ciemno, ale wystarczyło podświetlenie kogoś i wtedy łapanie. Naciśnięcie wężyka i malowanko.
        Do tego moim zdaniem niezbędny jednak jest wężyk spustowy, nie dotykasz spustu migawki, nie telepie się statyw same zalety.

Komentarz

• Tezet-gdynia
          Pełne uzależnienie
          • 2008
          • 1283

Po co wam jakies zwyzwalacze, skoro pomieszczenie lub miejsce w ktorym maluje sie swiatlem, jest prawie calkowicie ciemne. W polaczeniu z duza przyslona - by miec sensowna glebie ostrosci - daje to ciemnice, ktorej nie da sie poruszyc nawet odpalajac spust palcem Em i right ? Po co sobie utrudniac zycie
          www.tomasz-lis.pl

Komentarz

Pracuję...