Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bartek_
    Dopiero zaczyna
    • 2011
    • 47

fotografia koncertowa

Witam!
    Proszę o kilka wskazówek odnosnie fotografowania na koncertach. Jak dla mnie to absolutna nowość. Do tej pory zdarzało mi się wyłacznie kilkukrotnie robić zdjęcia na ślubach jako 2 foto. Mam akredytację i mozliwość popstrykania na koncercie dzisiaj wieczorem. Ale martwię się, że nie mam nic naprawdę długiego, a z tych szerokich znowu trochę ciemne. Aparat to 5dmII, szkła: 17-40L, 24-70L i 135L. Mam też lampę 580exII i zastanawiam się czy nie włączyć jej w tryb wspomagania af. W jakim trybie fotografować? Chyba av + iso 2500-3200+spore korekcje na plus z uwagi na światła na scenie. Na co zwrócić uwagę? Jakieś wskazówki?
    Dziekuję
    5d mII, samyang 8mm, 17-40 L, ef 50 1,8, 24-70 L, 135 L, 580 exII, ThinkPad T520+NEC PA271W
  • Zbyszko666
    Uzależniony
    • 2008
    • 970

Bierz jasne szkła jakie posiadasz, nie wiem jak będziesz blisko sceny itp. Czasami długie ogniskowe przydają się do zrobienia "portretu" wokaliście i nie tylko. W stobce widzę ,ze masz ciamcianga też czasami się przydaje aczkolwiek rzadko. Lampę owszem też weź ,lecz nie kazdy lubi jak się mu błyska przed oczami. Iso 1600(minimum a czasami i maximum) --> wszystko zalezne ile będziesz mieć światła do dyspozycji.

Komentarz

• bartek_
      Dopiero zaczyna
      • 2011
      • 47

Z tego co wiem mamy mieć miejscówkę tuż pod sceną z lewej strony. 135 L powinno chyba wystarczyć do portretu? Teraz trochę zaluję, ze sprzedałem 70-200 4.0 IS L. Nie wiem jak blisko bedzię mozna podejść. Koncert jest w pomieszczeniach filharmonii także mam nadzieję, że mają tam jakieś znośne oświetlenie.
      5d mII, samyang 8mm, 17-40 L, ef 50 1,8, 24-70 L, 135 L, 580 exII, ThinkPad T520+NEC PA271W

Komentarz

• Zbyszko666
        Uzależniony
        • 2008
        • 970

poczytaj także ten wątek

Komentarz

• Kolekcjoner
          Obertroll
          • 2006
          • 18766

I tam ewentualnie proszę zadawać dalsze pytania .
          "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
          Kapitan Wagner

Komentarz

Pracuję...