X
-
Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.
Moje gnioty
Moje gnioty 2 -
Chcesz powiedzieć, że o wszystko zadbają czerwone diody w lampach ?Komentarz
-
Trudny temat. Rozglądałem się jakiś czas temu po sieci i to jest to co znalazłem:
In this article we cover cave photography including how to take pictures in the dark using flashes, flashlights, light painting, and long exposures. We cover what camera gear is needed (camera bodies, lenses, tripods, etc).
I started this blog to share tips and information on cave photography equipment and techniques. The emphasis on digital cameras is because that is the equipment that most people are using underground these days. Much of this material is of general relevance to any camera with a hot shoe for fitting an external flash, so users any brands of camera should find plenty of interest here.
Sam przymierzam się do akcji foto w jaskini i doszedłem do wniosku, że to coś do czego samemu trzeba dojść. Kilka razy w dziurze widziałem (sam uczestniczyłem w jednej) akcje foto i każdy ma swoje rozwiązania.
Jedno to konkretne źródło światła zrobione chałupniczo z halogena z obi plus małpka, drugie to lustro i kilka lamp wyzwalanych radiowo (yongnuo). Efekty udane w obu przypadkach.
Ja stwierdziłem, że przed wyjściem w tatry trzeba poćwiczyć - najlepiej w jurajskich dziurach :- )After a long day, TelehubisKomentarz
-
Zgadza się. Na Jurze po stosunkowo krótkim czasie można przecisnąć się w ciekawe miejsca, a w Tatrach średnio 3h trzeba poświęcić w ogóle na dojście do otworu, a dopiero potem zaczyna się zabawa. Dzięki za materiały!Komentarz
-
A może kiedyś jakaś wspólna wyprawa do jakiejś dziury?
Ja mogę zaprosić na dolny śląsk do poniemieckich kopalni
Zapraszam również do oglądnięcia zdjęć mojego kolegi na stronie:
C5Dmk2 + C28-135 USM IS + C16-35/2.8 + C24-70/2.8 + C50/1.8 + C70-210/3.5-4.5 USM + C430EXII + Sonnar 180/2.8 + inne gratyKomentarz
-
Oj Panowie widzę, że robi się bardzo klimatycznie
A Dolny Śląsk trochę się już obleciało
Proponuje najpierw wytarzać się w jakieś dziurze (niedługo majówka na Jurze) ,a potem uderzamy na kopalnie! Ja zaś mogę w ramach rewizyty zaprosić na MRU
Komentarz
-
A ja do mru się w tym roku wybieram na pewno na weekend z noclegami pod ziemią
chcemy całe zejść bez wychodzenia na powierzchnie
C5Dmk2 + C28-135 USM IS + C16-35/2.8 + C24-70/2.8 + C50/1.8 + C70-210/3.5-4.5 USM + C430EXII + Sonnar 180/2.8 + inne gratyKomentarz
-
No tam jest taki przyjemny piaseczek, jeśli dobrze pamiętam także można się uwalić i kontemplować z piwskiem w łapie ucieczkę od świata
Komentarz
Komentarz