X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Vitez
    zło konieczne
    • 2004
    • 19804

Zamieszczone przez marcinm
    ok, moderator wie lepiej
    Nie. Nie chce cie do niczego przekonywac, podkreslilem tylko swoje subiektywne zdanie 8) .
    Ty zdecyduj czy nastepnym razem uzyjesz statywu.

Komentarz

• santiblue
      Początki nałogu
      • 2004
      • 322

Jutro jade na pokaz ogni sztucznych do Ogrodzienca. W zwiazku z tym mam pytanie bo nie focilem tego tematu jeszcze nigdy. czy oprocz wspomnianego w tym watku f8 i 15s + reka na obiektywie cos jeszcze polecacie? Bardzo bym prosil o jeszcze jakies rady i propozycje ustawien.
      Uprzedzajac mogace sie pojawic odpowiedzi - statyw mam
      Wezyka nie mam

Zeby nie bylo ze nie szukalem po necie porad. Szukalem i sie czegos dowiedzialem. Ale prosze o Wasze subiektywne porady - przetestowane w praktyce.
      dSLR + coś tam...

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

Zamieszczone przez santiblue
        czy oprocz wspomnianego w tym watku f8 i 15s + reka na obiektywie cos jeszcze polecacie?
        Bez lampy blyskowej

MF na nieskonczonosc, RAW (AWB), iso100.

Komentarz

• santiblue
          Początki nałogu
          • 2004
          • 322

Sek w tym ze bede robil na tle zamku. Czy ustawic nieskonczonosc, czy na zamaek Af czy na pierwsze fajerwerki? W roznych poradach roznie polecaja. nie chce zepsuc calkiem pierwszej takiej sesji.
          Jak ustawic zeby zamek wyszedl ostro i nie przepalony? pewnie bedzie oswietlony reflektorami :]
          dSLR + coś tam...

Komentarz

• Vitez
            zło konieczne
            • 2004
            • 19804

Zamieszczone przez santiblue
            Sek w tym ze bede robil na tle zamku. Czy ustawic nieskonczonosc, czy na zamaek Af czy na pierwsze fajerwerki?
            Ustaw na co chcesz, a dokladniej: ustaw ostrosc (MANUALNIE, nie AF ) na to co chcesz fotografowac, lub co chcesz by bylo ostre na twoim zdjeciu. Wyobraz sobie zdjecie jak ma wygladac po zrobieniu i sproboj sobie ustawic aparat przed zrobieniem by wyszlo zgodnie z twoimi wyobrazeniami.

Komentarz

• borkomar
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1083

Czy pilot będzie wystarczający do 350D - czy wężyk jest konieczny
              Będę spędzał pewnie nowy rok gdzieś na rynku - więc i fajerwerki pewnie będą.
              Chciałbym to porządnie uwiecznić.Lepszy będzie Kit czy Tammi - niestety obecnie nie mam nic lepszego na szerokim (mowa o kicie oczywiście ;-) ).
              Pozdrawiam i czekam na jakieś sprawdzone triki
              5D +

Komentarz

Pracuję...