X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mateuszw3
    Początki nałogu
    • 2009
    • 278

Sztuczny kurz

Witam wszystkich,
    Czy wiecie może z czego można zrobić coś w rodzaju sztucznego kurzu czy pyłu? Chodzi mi o jakiś "proszek", który pod wpływem szybkiego ruchu ciała, bądź uderzenia (w rękaw czy inną część garderoby) wzbija się w powietrze, tworząc pewnego rodzaju dym(?). Myślałem o talku, może ktoś z nim już coś próbował?
    Pozdrawiam serdecznie
    Konserwy: Canon 450D + Canon 70D i kilka słoiczków: Canon 28-70 + Canon 50 1.8 + Tokina 12-24 + Sigma 18-50 2.8
    www.wszedzieinigdzie.pl - blog podróżniczy, zapraszam
  • GalaktycznyMuczaczo
    Pełne uzależnienie
    • 2011
    • 1329

Odp: Sztuczny kurz

talk, mąka, magnezja
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Komentarz

• niki68
      Bywalec
      • 2011
      • 239

Tylko z talkiem i magnezją uważaj bo włazi wszędzie. Jak nie masz uszczelnianej puszki to uważaj i lepiej zabezpiecz aparat razem z obiektywem.

Komentarz

• cobalt
        Pełne uzależnienie
        • 2012
        • 1513

Mąka ma biały kolorek nie wiem, czy będzie naturalnie wyglądać.
        Są jeszcze materiały do charakteryzacji: Sztuczny brud tylko jak to lata.
        A może wystarczy trochę szarego popiołu ze starego kaflowego pieca. Jest drobny i lotny.
        C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
        www.cobalt.fr.pl

Komentarz

• mateuszw3
          Początki nałogu
          • 2009
          • 278

niki, no właśnie nie mam uszczelnień. Zdjęcia będę robił z pewnej odległości, więc wątpię żeby cokolwiek na mnie leciało, no chyba, że zawieje. Na razie spróbuję z mąką i z popiołem, zobaczymy jakie będą rezultaty.
          Konserwy: Canon 450D + Canon 70D i kilka słoiczków: Canon 28-70 + Canon 50 1.8 + Tokina 12-24 + Sigma 18-50 2.8
          www.wszedzieinigdzie.pl - blog podróżniczy, zapraszam

Komentarz

• niki68
            Bywalec
            • 2011
            • 239

Aparat w worek foliowy. Dziura na obiektyw, uszczelnienie taśmą i lecisz. Jak nie wierzysz, że dostanie się do środka to zrób fotę na f/22 przed i po sesji. Jeśli masz zamiar świecić to chyba dobrym rozwiązaniem będzie propozycja cobalta (popiół).

Komentarz

• jaroz
              Bywalec
              • 2012
              • 151

Ziemia okrzemkowa

Komentarz

Pracuję...