X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Propi
    Początki nałogu
    • 2005
    • 329

Zamieszczone przez MacGyver
    A niby czemu nie ?
    Przyznam bezczelnie, że zapytałem po to, żeby dodać sobie otuchy przed czwartkiem, kiedy to stracę studniówkowe dziewictwo Robię jako jedyny fotograf na studniówce mojego byłego liceum.... trema mnie zżera i dwa razy dziennie sprawdzam czy w plecaku wszystko spakowane
    www.piotrwojtasiak.pl

Komentarz

• MacGyver
      Cenzor
      • 2006
      • 7043

Powodzenia Propi :-)
      Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• arturs
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 4196

Zamieszczone przez Propi
        Przyznam bezczelnie, że zapytałem po to, żeby dodać sobie otuchy przed czwartkiem, kiedy to stracę studniówkowe dziewictwo Robię jako jedyny fotograf na studniówce mojego byłego liceum.... trema mnie zżera i dwa razy dziennie sprawdzam czy w plecaku wszystko spakowane
        Żebyś tylko tym kontrolowaniem co chwilę akumulatorów nie wyczerpał
        5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• stultus
          Coś już napisał
          • 2007
          • 85

tez bym chciał mieć taki sprzet jak ty ja na razie robiłem poloneza i przy stoliku i ci któzy widzieli moje zdecia i sie podobało ja robiłem max iso 800
          ps. ustaw sie dobrze przed polonezem
          5dmk III 6D 17-40/4 24-70 2.8 70-200/2.8 is ex580II DP-600 epson l800 mavic

Komentarz

• Adam Kasprzak
            Początki nałogu
            • 2007
            • 278

spokojnie, ja przy mojej pierwszej studniówce zapomniałem baterii - na szczęście wziąłem ładowarkę i zapasową (która była używana przez 5 lat :P).

Po drodze karty mi się*skończyły...

Każdy chyba tak zaczyna zdjęcia wyszły mz niezłe, a mam lekcję*na następne zdjęcia, żeby brać*laptop i nie zapomnieć*baterii
            Pkt 8 regulaminu forum

Komentarz

• 777
              Uzależniony
              • 2006
              • 536

ja wlasnie jestem po 100dniowce i bardzo sie ciesze ze wzialem caly sprzet
              Co prawda na takie imprezy wystarczy wziasc cos szerokiego i najwyzej jakas portretowke no i oczywiscie zew lampa
              wiekszosc zdjec robilem iso1600 czas 1/20 - 1/30 f 4 szeroki kat no i lampa z korekta na minus i blyskiem na 2 kurtyne
              wszystkie foty w rawie
              zdjecia wyszly bardzo fajnie i chociaz troche przez to mniej mialem czasu na zabawe nie zaluje
              ciekawy jestem co przynieisie zawodowy fotograf
              6D 30D 35 85 70-200 430EX

Pozdrawiam

Komentarz

• Propi
                Początki nałogu
                • 2005
                • 329

ISO 1600 z lampą? Lampa zewnętrzna czy wbudowana? Bo chyba trochę bez sensu kręcić ISO jak jest lp50

A tak poza tym - macie jakieś sugestie co do zdjęć klasowo/grupowych? Jak ustawić maturzystów, jak odbijać itp?
                www.piotrwojtasiak.pl

Komentarz

• TomS
                  Uzależniony
                  • 2006
                  • 880

Ustaw ich że jedno to cała klasa z wychowawcą a na drugim dodatkowo osoby towarzyszące. No i nie zapomnij żeby dziewczyny pokazały nogi ;-)

Komentarz

• 777
                    Uzależniony
                    • 2006
                    • 536

Zamieszczone przez Propi
                    ISO 1600 z lampą? Lampa zewnętrzna czy wbudowana? Bo chyba trochę bez sensu kręcić ISO jak jest lp50

A tak poza tym - macie jakieś sugestie co do zdjęć klasowo/grupowych? Jak ustawić maturzystów, jak odbijać itp?
                    lampa zew oczywiscie i sluzyla jak doswietlenie pierwszego planu
                    staralem sie jak najwiecej wykorzystac zastanego swiatla

Pozdrawiam

Komentarz

• yakuza
                      Coś już napisał
                      • 2007
                      • 74

Właśnie wróciłem z studniówki Wybrałem jednak Canona, nie przeszkadzał mi w zabawie Oświetlenie nie było aż tak tragiczne. Ale zdziwiło mnie to czym fotografowie robili zdjęcia, wśród osób robiących fotki Canonem dominował kitowy obiektyw :/ Jeden koleś z 30D miał jakiś lepszy obiektyw.
                      Teraz na spokojnie przejrzeć zdjęcia trzeba
                      Wkurzało mnie zachowanie innych osób fotografujących, wpychali się w kard co chwilę :/

Komentarz

• Kabu
                        Początki nałogu
                        • 2007
                        • 370

Ja z tym wpychaniem miałem podobną sytuację rok temu na komunii, gość nie dość że patrzył na mnie takim wzrokiem że jak by nim zabijał to już dawno bym nie żył to jeszcze przeszkadzał, a na koniec jak ustawiał dzieci do grupowych i z księdzem (wówczas mnie już nie było więc piszę co słyszałem) a inni przy okazji sobie pstrykli fotkę małpką to nerwy mu puściły i tak się wydarł na ludzi w kościele że ludzie zbaranieli. Widziałem zdjęcia później tego fotografa i powiem że TRAGEDIA!, nie wiem za co Ci ludzie płacą.

Komentarz

• marekb
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 2273

Kabu, tacy fachowcy mają zlecenia z roku na rok i boją sie że im ktoś nie kupi grupówki- nie dziw się, ale na to jest sposób bez darcia, jak rówinież jest sposób na takiego co ustawia...

Komentarz

• kwv
                            Bywalec
                            • 2006
                            • 118

Zamieszczone przez marekb
                            na to jest sposób bez darcia, jak rówinież jest sposób na takiego co ustawia...
                            Jaki ?

Komentarz

• himi
                              Zablokowany
                              • 2006
                              • 2638

Ja w ciemnych salach też łącze wysokie iso z lampą kierowaną zawsze w górę na minusie. Inaczej masz tło ciemne jak d....
                              Poniżej masz iso 1000 - oba

Komentarz

• 777
                                Uzależniony
                                • 2006
                                • 536

no taki sposob daje najelepsze efekty
                                inna sprawa ze czasem sie nie da lampa w gore bo sala za wysoka
                                dlugi czas(ale z rozsadkiem)+podbite iso+jasny obiektyw i mozna szalec

Pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...