X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jerry99
    Bywalec
    • 2005
    • 225

Polecam strony firmy Victoria's Secret:

albo

względnie strony firmy La Perla:

a najlepiej zacząć od przejrzenia podlinkowanych stron do FashionTV:

powodzenia!
    == Jerry99 ==
    aparat, p-5000, jabłka i aperture...
    http://www.jwroblewski.com

Komentarz

• Trzaska
      Coś już napisał
      • 2005
      • 86

Zamieszczone przez Drozdi

A oto link, ktorego szukalem:
      Rozne pozy
      Nie wiem, gdzie chciałbyś wykorzystac potem zdjecia zrobione z wiekszoscia z tych poz. Na pewno nie zachecaja np. do kupna bielizny ... Modelka na wiekszosci wyglada jakby miala polamane konczyny czy artretyzm... to chyba nie o to chodzi...

Komentarz

• iczek
        Uzależniony
        • 2004
        • 711

Pozy z pBase niewiele roznia sie od tych, tore co tydzien funduje nam Gazeta Wyborza w "Wysokich Obcasach" Nie przesadzajcie Panowie i nie macie sie co podniecac ze pozy sa do d... Bo jak dodasz do tego swiatlo i stylizacje to sie okaze ze jest cool. Przeciez tro tylko przyklady. Podpowiedz...
        FotoPropaganda - blog tylko o dobrej fotografii
        Ptaki
        Portrety
        Pejzaż

Komentarz

• Trzaska
          Coś już napisał
          • 2005
          • 86

Wydaje mi sie ze to co innego - katalog słuzy głownie prezentacji czegos co ma sie sprzedac, nie kupilabym bielizny prezentowanej na garbiacej sie (czeste) i powyginanej sztucznie modelce.

Komentarz

• Drozdi
            Początki nałogu
            • 2006
            • 418

Zamieszczone przez Trzaska
            katalog słuzy głownie prezentacji czegos co ma sie sprzedac
            Trzaska czy Ty wiesz o jaki katalog nam chodzi
            Przeczytaj caly temat, a pozniej wez udzial w dyskusji :rolleyes:

Nie wiem, gdzie chciałbyś wykorzystac potem zdjecia zrobione z wiekszoscia z tych poz.
            Wybiore 1 % :-)
            - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Komentarz

• iczek
              Uzależniony
              • 2004
              • 711

Drozdi - drobna uwaga na zakończenie. Prosze abys nie ulegal zbudowanym na forum teoriom przez niektrych uczestników. jak dokadnie przejrzysz zdjecia "mistrzów" (małe 'm') swiatła, jak niektorych sie opisuje to zobaczysz dokladnie te same pozy co w pBase tylko z gorszym oswietleniem

Niestety musisz stracic kilka modelek pewnie i kupe czasu oraz wiele kart aby nauczyc sie pracy z dziewczynami. To jest po prosty frycowe, które każdy (nawet Marcin Tyszka) musi zapłacić. Ale najważniesjze abyś trzymał fason - nie daj po sobie poznac ze nie wiesz co chcesz zrobic - chyba ze modelka to twoja bliska znajoma i traktue to jako przygode itp. Wowczas po prostu bedziecie oboje dla siebie wyrozumiali i od tego najlepiej sie zaczyna. Od znajomych. Poza trenuj wlasnie na nich.
              FotoPropaganda - blog tylko o dobrej fotografii
              Ptaki
              Portrety
              Pejzaż

Komentarz

• czeczot
                Początki nałogu
                • 2004
                • 325

Uwielbiam cienkich fotografów od ptaszków jak się wypowiadają o pracy z modelka i zdjęciach studyjnych. Wiadomo że oni się znają najlepiej

Nie nigdy nie powiedziałem że tam wszystkie pozy są złe, tylko ze większość jest nie specjalna. A sporo jest tragicznych, link który podałem to pokazuje, każda modelka za taką dupę na zdjęciu się wkór… Dlatego poleciłem drozdiemu przejrzenia jakiegoś katalogu bielizny dobrej firmy bo tam znajdzie same co najmniej dobre zdjęcia.

I raczej bym nie polecał ściemniania wielkiego fotografa, ja wiem niektórzy potrafią ściemnieć i to im najlepiej wychodzi. Znajdź sobie jakąś zaufaną osobę która zgodzi ci się żebyś sobie na niej poćwiczył. Jak będziesz ściemniał a nic ci nie wyjdzie to modelka z pewności opowie z jakim palantem miała do czynienia udawał mistrza a nic nie wyszło. Postaw sprawę uczciwie, masz pomysł jak to zrobić ale potrzebujesz jej pomocy, często modelki wiedza jak same się ustawić i wspólnymi silami coś osiągniecie. Inaczej możesz mieć problem ze znalezieniem modelki. Ja nigdy nie opowiadałem modelka głupot dlatego nie mam problemu z ich znalezieniem w przeciwieństwie do niektórych

iMAC
                www.czeczot.pl

Komentarz

• Tomasz Golinski
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 8623

Panowie, może osobiste uwagi na PM?
                  30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
                  Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• toni
                    Bywalec
                    • 2005
                    • 163

Robiłem troche zdjeć , modeli, modelek , na planie filmowym czasami w studio,... kilka razy tez panią w bieliznie.... robiłem ze scenografem , reżyserem , wisazystką , stylistką , ale czesto i sam..
                    Podstawa to pomysł i cel ( co chcesz zaprezentować , pokazać i jak)
                    Generalnie pozy i ustawienia to klasyka ( tak to widze poniewaz kilku stylistów uzywa podobnych trików), trzeba to jednak dobrać do określonej osoby, bywa że sie wpadnie na genialny odkrywczy pomysł ..POWODZENIA....
                    Scenograf czy rezyser , prawie zawsze życzy sobie podgląd na dużym ekranie, i po ustawionej serii kilku zdjęć woła ..... analizuje tłumaczy a czasami "opiepsza" ( nie wolno sobie pozwolić na "zjebki" przy publice (obiektach)
                    Kiedys patrzyłem na to monstrum do podgadu z usmiechem ale teraz jak moge staram się podgladac na duzym ekranie.
                    Co do modeli(modelek) to są różne typy osobowości , od "osy" do kumpeli ...co do jednego to dystans i zdecydowanie zawsze wskazane
                    POWODZENIA
                    [email protected]
                    gg 1508208
                    Toni Maola
                    :wink:

Komentarz

• Trzaska
                      Coś już napisał
                      • 2005
                      • 86

Zamieszczone przez Drozdi
                      Trzaska czy Ty wiesz o jaki katalog nam chodzi
                      Przeczytaj caly temat, a pozniej wez udzial w dyskusji :rolleyes:

Wybiore 1 % :-)
                      Na prawde umiem czytać :-) Ty pytasz o katalog póz, podajesz przykład, a ja patrząc na te pozy, mówie ze wiekszosci z nich nie chcialabym zobaczyc w zadnym katalogu komercyjnym bielizny ktora mialby mi cos zareklamowac. A na scianie mozesz sobie wieszac chocby i historie choroby artretyczek :-D

Komentarz

• Drozdi
                        Początki nałogu
                        • 2006
                        • 418

A na scianie mozesz sobie wieszac chocby i historie choroby artretyczek :-D
                        A gdzie napisalem, ze chce cos wieszac na sciane?
                        - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Komentarz

Pracuję...