X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pazurek
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1294

Parasol to chyba najbardziej oczywista forma zabezpieczenia sie przed deszczem. Mozna sobie wyobrazic podpiecie go do statywu tak zeby oslanial aparat.

Istnieja tez takie wynalazki:
    http://plfoto.com/4986/autor.html

Komentarz

• czeczot
      Początki nałogu
      • 2004
      • 325

Zamieszczone przez Fabik
      o przysłonę czy ma duży wpływ na smugi ?.
      Nie sprawdzałem tego. Ale na pewno ma, jeżeli krople deszczu jako smugi znajda się mocno poza głębią ostrości to się ”rozmyją” i nie będzie ich widać. Tutaj była ogniskowa 50mm i przysłony w zakresie 1,4 – 2,8.

Zamieszczone przez Fabik
      I jak zabezpieczyłeś aparat??
      Nie zabezpieczyłem, padało na niego. Deszcz był średnio intensywny wiec po sesji wytarłem go w koszulkę i do tej pory działa

iMAC
      www.czeczot.pl

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

Zamieszczone przez czeczot
        Nie zabezpieczyłem, padało na niego. Deszcz był średnio intensywny wiec po sesji wytarłem go w koszulkę i do tej pory działa
        I wszyscy chuchacze na sprzet "ZGROZA!" .
        Ja swoim 20D juz kilka razy w ulewnym deszczu focilem. Owszem, troszke sie obawialem ale za kazdym kolejnym razem juz mniej - wytrzec, osuszyc i dziala.

Komentarz

• jetchan
          Bywalec
          • 2005
          • 101

No oki,widać da się Ale wiecie jak prosto można to zrobić w programie graficznym,stąd trudno wyczaić kto jak co zrobił...Na Twoich zdjęciach ten deszcz nie jest aż tak widoczny.
          Canon 5d mark II, C 24-105 L | C 70-200 2,8 | C 100 2,8 | zapraszam na moją stronę: www.foto-bank.net

Komentarz

Pracuję...