X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tomygun
    Bywalec
    • 2006
    • 204

Więc i ja się dołącze, choć nie będę oryginalny, ale może tak trochę w ramach doinformowania...
    http://www.d-photo.pl/ ul. Lwowska 24 oraz http://www.foto-beta.pl/ ul. Basztowa 17 to w sumie jedna firma jak można to wywnioskować z ich stron. Choć warto sprawdzać oba bo czasami różnią się ceny, ale zawsze można wyegzekwować tą ze sklepu gdzie znaleźliśmy taniej na necie.
    Ja kupowałem u nich body 400d (Lwowska) i 50 1.8 (na basztowej) w obu przypadkach bardzo miła i fachowa obsługa, dają 10 dni na sprawdzenie sobie sprzętu w domu, jak coś nie gra to wymieniają od ręki później co mnie do nich przekonało dają 2 lata gwarancji, a w wielu sklepach jest tylko rok, choć zawsze było parę groszy drożej, ale ta 2 letnia gwarancja mnie przekonuje.
    Pozdrawiam w nowym roku
    GALERIA CB <========> GALERIA

Komentarz

• PrzemeS
      Początki nałogu
      • 2006
      • 310

Polecam cyfrowe.pl

Kupowałem obiektyw Sigma 70-300. Po 10 minutach od zlozenia zamowienia przez internet, zadzownili potwierdzic zamowienie. Mailem zostalem poinformowany, ze pieniadze doszly. Rowniez mailem poinformowano mnie, ze paczka juz poszla. Dwa dni pozniej zadzwonil do mnie kurier, informujac, ze ma paczke dla mnie i prosi o spotkanie w godzinach najbardziej mi pasujacych. Stawil sie tak jak sie umawialismy.

Cena: 888zl + 6 zl za przesylke. Trudno porownac do Allegro - Ceny wachaly sie wtedy od 850zl do 900zl, takze, z przesylka, wyszloby mnie niewiele mniej lub wiecej.

Kolejna rzecz, ktora mi zaimponowala, to informacja o prawie konsumenta dokonujacego zakupu przez internet, a mianowicie mozliwosc zwrocenia produktu bez powodu w przeciagu 14 dni od otrzymania paczki. Mimo, ze znam to prawo, to jednak wiele sklepow internetowych nie informuje o tym tak jak cyfrowe.pl

Narazie kupilem tam tylko obiektyw, ale wiem, ze zakupie tam rowniez inne rzeczy do mojej 350.
      Ślubna
      No i niestety N.

Komentarz

• alap

www.digiwowo.com

Kupiłem w Digital Camera (www.digiwowo.com). Dawniej w Niemcach, obecnie w Luxemburgu.

zakupy w czerwcu 2006 i grudniu 2006 z canonowskim rabatem dla Europy.

5D+EF24-105L w czerwcu (2540EURO)
        EF17-40L w grudniu(440Euro)

w sumie kupiłem już kilka rzeczy.

ceny po rabatach (Canon Cashback) 300 i 100 Euro i bez VAT
        obsługa przyjemna i pomocna
        transport bez zarzutu, opakowanie b. dobre,
        czasem trzeba poczekać z jeden dzień na reakcję, ale zawsze bardzo ok.
        realizują też rzeczy których nie ma na stronie

sprzęt bez zarzutów jakościowych

skusił mnie cashback, ale sprawdziłem jak sklep działa kupując Lumixa dla żony.

Alap

Komentarz

• hao
          • 2006
          • 9

Zamieszczone przez ukasbadu
          Rok temu kupowałem tam kita 350D i 50mm/1.8, ostatnio Ixusa dla matki. Mieli kiedyś przerażającą stronę www, teraz jest nowa - przerażająca w mniejszym stopniu. Dlatego zdecydowałem się na odbiór osobisty. Mimo pozorów bardzo godni polecenia, zwłaszcza cenowo, w razie czego - lokalizacja idealna - przy Jana Pawła, z wielkim szyldem "CANON" nad wejściem. Jeżeli się nie mylę, byli kiedyś autoryzowanym dytrybutorem...
          FotoStamina - Fotoblog | RzeczyLepsze - TekstBlog

Komentarz

• Korba

Zamieszczone przez hao
            Mieli kiedyś przerażającą stronę www, teraz jest nowa - przerażająca w mniejszym stopniu.
            Kupowalem tam 400D pod koniec wrzesnia ... moje zamowienie zginelo - system im padl i jak odtworzyli kopie to czesci zamowien nie bylo
            Jakos jednak udalo sie zlozyc zamowienie telefonicznie i aparat odbieralem osobiscie ... co prawda nie bylo go na czas (zamowienie skladalem tydzien przed odbiorem sprzetu) bo przez zgubione zamowienie nie wiedzieli ze ktos go chce i dostalem dopiero dzien pozniej (w sobote)

Potem kupowalem tam gripa ... sytuacja tez byla niewesola - odbior tez sie opoznil a na stronie wcale nie mieli tego gripa (byl tylko z zestawem 350D) musialem dzwonic, pytac, ponaglac, przypominac itp ale trzeba im przyznac ze nie zlewali mnie ale starali sie pomoc

Niemniej niektore ceny maja dobre i ze wzgledu na cene pewnie tam cos jeszcze kupie ... jednak jak jakis inny sklep ma towar w bardzo podobnej cenie to raczej kupuje w tym drugim

Komentarz

• JaBlam
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1304

Kubaman - moze dodatkowo sklepy ktorych NIE POLECACIE? Zeby rowniez przestrzec? Ja osobiscie polecam wczesniej opisana Fotopanorame (ostatnio kupowalem 30D) Bardzo mila obsluga, mozliwosc negocjacji cen, testowanie na miejscu i dodatkowo 7 dni na zwrot sprzetu. POLECAM!

Nie polecam natomiast sklepu (malego) ktory miesci sie kolo Bagateli w Krakowie (boczna uliczka) Ceny moze maja i atrakcyjne tylko jakos dziwne zasady kupowania tam panuja, w przypadku kupowania aparatow i szkiel to paragony wypisywane recznie. Niby mozna negocjowac ceny ale suma summarum i tak skoro puszka kosztuje 2800 ty wynegocjujesz na 2600 to staje na 2700 bo facet twierdzi ze musi cos zarobic. Kupowalem tam mojego 350D ale nie sadze abym robil tam jeszcze zakupy. I do tego jeszcze te historyjki naciagane. Nie nie nie/

Acha.. caly sprzet pochodzi najprawdopodobniej z Niemiec (no w kazdym razie i pudelka od obiektywow maja GUT i pudlo po Canonie tez mialo GUT , pewnie stad te atrakcyjne ceny. Gorzej tylko z realizacja gwarancji!
              Ostatnio edytowany przez JaBlam; 4940.

----------------------------------------
              Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Komentarz

• Kubaman
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 4709

Zamieszczone przez JaBlam
                Kobaman - moze dodatkowo sklepy ktorych NIE POLECACIE? Zeby rowniez przestrzec?
                tak to rozumiałem, oczywiście jesli będziemy się trzymali zasad wymienionych w pierwszym poście.
                www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• jacekT
                  Dopiero zaczyna
                  • 2006
                  • 45

www.fotoit.pl

kupowałem BG3 i sigme 70-200 2.8, w rozliczeniu przyjmują stary sprzęt:smile:
                  miło i sympatycznie, bez problemów

Komentarz

• Kubak82
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 2348

no to jeszcze raz medfoto.. kupowana sigma 50-500 - mieli najnizsza cene jaka udalo mi sie znalezc i jeszcze zeszli w dol, blyskawiczna wysylka do osoby od ktorej odebralem sprzet osobiscie.. milo, sympatycznie no i, co wazne, mozna w spokoju przetestowac sprzet :-)
                    Ostatnio edytowany przez Kubak82; 4962.

Komentarz

• oskarkowy
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 2513

FOTOIT czasem mam wrażenie, że bardziej pracuję na nich, niż na rodzinę. Zostawiłem u nich lekko licząc ponad 50kzł, tylko raz miałem drobne problemy z otrzymaniem faktury (kupowałem pierwszy 5d zaraz po premierze, po fakturę kazali przyjść za tydzień, a po tygodniu spytali "kto ja jestem"). Później już bez najmniejszych problemów. Mili goście, szybka obsługa, nie ma problemów z testowaniem.
                      Fotoekspert u Tomka robiłem wiele zakupów w dawnych czasach. Chyba najmilszy sprzedawca, jakiego znam. Wszystko da się wynegocjować, bierze używany sprzęt w rozliczeniu. Ma niesamowitą renomę i jest bardzo uczciwy. Ma też śliczne koty (NMSP)
                      BHphoto w sumie wyróżnia się z natłoku tylko tym, że zatrudnia Polaka i bez problemu można się dogadać "przez ladę". Nie zawsze mają mniej popularne egzemplarze szkieł czy akcesoriów, trzeba się upewniać jadąc do sklepu.
                      Jarek

Komentarz

• Priest
                        Coś już napisał
                        • 2005
                        • 56

Ja też kupowałem w FOTOIT jednak do czasu
                        ostatnim razem zadzwoniłem do nich rano koło 10 żeby spytać, czy mają 20D, koleś powiedział, że mają, więc powiedziałem, że ok i poszukam jeszcze w innych sklepach a jak się zdecyduję to zadzwonię jeszcze raz, żeby potwierdzić.
                        Koło 12 zadzwoniłem jeszcze raz żeby spytać czy nadal 20D jest u nich na stanie, koleś powiedział, że jest wiec poprosiłem, żeby mi odłożył, a ja po niego przyjadę.
                        Przyjeżdżam do nich wieczorem i okazuje się, że przed godziną sprzedali tę 20
                        Jako, że nie mieszkam w Warszawie to trochę mi ciśnienie podskoczyło
                        Zaproponowali mi za to 350D po niby niższej cenie, wiec skorzystałem z okazji, żeby trochę się nim pobawić i w pewnym momencie zadzwonił jakiś klient z pytaniem o te takie kartki z rabatem od Canona. Tak się zaczęli z niego nabijać, że to aż przykre było
                        Do tej pory miałem o nich dobre zdanie, ale teraz ich podejście do klientów pozostawia wiele do życzenia.
                        Na szczęście udało mi się wtedy kupić 20D w innym miejscu w wawie i nawet po niższej cenie
                        20D | kit | 17-40 4 | sigma 70-300 | 50 1.8 II

Komentarz

• MisMar

FotoBasia

FotoBasia/ Firma z siedzibą w Tychach, sklep w zabrzu.
                          Zakup Canon EOS 400D Kit 18-55 za cenę 2669,- bezpeśrednio poprzez stronę internetową.
                          Sprzęt zamówiony jednego dnia, drugiego dostawa (kurier).
                          Bezproblemowo szybko i sprawnie . Polecam !

Komentarz

• oskarkowy
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 2513

Zamieszczone przez Priest
                            Jako, że nie mieszkam w Warszawie to trochę mi ciśnienie podskoczyło
                            Toś sie napodróżował z tego Żyrardowa
                            Jak będziesz się wybierał w taką podróż jeszcze raz, daj znać, podrzucę Cię.

Do tej pory miałem o nich dobre zdanie, ale teraz ich podejście do klientów pozostawia wiele do życzenia.
                            Panowie w fotoit to młodziaki, których czasem przerasta to, co robią (z ich popisowych numerów skierowanych do mnie: "35L to lipa, nie warta tych pieniędzy, które trzeba za nie dać. Nawet ostre nie jest".. Oczywiście tylko na zamówienie i cena.. Co by wiele nie pisać, kupiłem za dokładnie 50% tego, co krzyknęli.
                            Mimo wszystko to sklep, gdzie nikt nie robi problemów, jak wybebeszysz im 3 kartony z rzędu w poszukiwaniu Twojego graaala. Do tego przy droższych zakupach nie robią problemów z podzieleniem faktury na kilka <3500 brutto
                            Warto zauważyć, że to są sprzedawcy, nie użytkownicy tego sprzętu. Oni nie muszą się znać na tym, co sprzedają lepiej od kupującego. Oni mają to mieć na stanie, za możliwie niską cenę.

Aha, jeszcze jedna zaleta tego sklepu: wszelkie nowości mają naprawdę baaaaardzo szybko. Tylko już nie tak baaaardzo tanio.
                            Jarek

Komentarz

• jacekT
                              Dopiero zaczyna
                              • 2006
                              • 45

Tak się zaczęli z niego nabijać, że to aż przykre było
                              hmm, to moze ze mnie bo akurat wlasnie chyba 19 dzwonilem i sie pytalem o ten zwrot z canona..

Co mówili

Komentarz

• gutek
                                Bywalec
                                • 2007
                                • 133

Ja odnośnie sklepu www.eltkom.pl (na allegro jako Pablo211). I na sklepie i na allegro mieli Sigme, dzwonie żeby zapytać jak z dostępnością. Pani zadzwoniła na hurtownie (bo oni prawie nic nie mają na stanie), powiedziała, że będzie do dwóch dni. Zamówiłem, czekam dwa dni, dzwonie a Pani mówi, że jak przy mnie rozmawiała to był a jak ja się rozłączyłem to już nie było. A więc trwało to tydzień. 2 dni temu chciałem kupić lampe, na allegro jest, a po telefonie do w.w. firmy oczywiście brak i nie wiadomo kiedy będą :]

[Portfolio]

Komentarz

Pracuję...