X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • slawi_3000
    Uzależniony
    • 2006
    • 568

Zamieszczone przez KuchateK
    Co do "wiekszy sensor > wieksza jakosc" to to fajna legenda jest...

W ocenie jakosci polecam nie durne specyfikacje a ocene sampli
    Aha, nie wiedziałem, no to się chłopaki z Nikon-Forum ucieszą, bo tam zgrzytanie zębów...

Nie pisałbym porady, gdybym nie widział ca 2000 zdjęć z 7900 mojej córki i pewnie ze 100 z L3 (mojej wnuczki ).

Komentarz

• Pat

Czyli powinnam pomyslec o innej firmie np. Canonie i darowac sobie Nikona?

Pat.

Komentarz

• Pat

macie jakies foty z canonki czy to a430 czy a530? chetnie bym looknela [email protected]

Komentarz

• KuchateK
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 4895

Tutaj Nikon L4
          Tech Talk - Discuss PC Hardware, Software, Internet and Other Technology

Tutaj Canon A430

A tutaj Canon A530
          ...

Komentarz

• Pat

THX.
            A powiedzcie czy do canonek pasuja akumulatory np. 2300 GP?

Komentarz

• Tomasz1972
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 3042

Zamieszczone przez Pat
              THX.
              A powiedzcie czy do canonek pasuja akumulatory np. 2300 GP?
              Pasują

Komentarz

• Pat

Co to jest rozmiar przetwornika (canon a430 1/3.2 CCD nikon L4 1/2.5 CCD)i czułość ISO (c.: A,64,100,200,400 n: A).
                Pat

Komentarz

• Tomasz1972
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 3042

Zamieszczone przez Pat
                  Co to jest rozmiar przetwornika (canon a430 1/3.2 CCD nikon L4 1/2.5 CCD)
                  Jest to rzeczywista wielkość elementu rejestrującego obraz podana w calach .

Zamieszczone przez Pat
                  i czułość ISO (c.: A,64,100,200,400 n: A).
                  Pat

Komentarz

• Pat

Pat.

Komentarz

• MaciekH
                      Uzależniony
                      • 2006
                      • 662

Zamieszczone przez Tomasz1972
                      Zamieszczone przez Pat
                      Co to jest rozmiar przetwornika (canon a430 1/3.2 CCD nikon L4 1/2.5 CCD)
                      Jest to rzeczywista wielkość elementu rejestrującego obraz podana w calach.
                      A dokładniej to masz to opisane tutaj http://www.dpreview.com/learn/?/Glos...r_Sizes_01.htm
                      20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R

Komentarz

• mxw
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 2315

Zamieszczone przez Pat
                        Hejka..
                        Mam dylemat czy kupowac Nikona L4.Jest tani jak na taki "zakres" mozliwosci.
                        Co sadzicie o nim? A jak nie Nikon to co?
                        witam,
                        niedawno miałem możliwość spędzić tydzień w towarzystwie koleżanki wyposażonej w nikona L2, więc sobie trochę pomacałem

a sam jestem zainteresowany, bo szukam czegoś na "drugi mały aparacik" (i chętnie przyjąłbym produkt firmy N. - tak dla odmiany ), ale niestety L2 całkowicie nie przypadł mi do gustu (nie wiem, może L4 jest dużo lepszy )

główne powody "nie, nie, nie" to:
                        - po przeszukaniu całego menu nie udało mi się znaleźć jakiejkolwiek pozycji kontrolującej ISO, czyli **** (jest chyba tylko ISO-auto),
                        - po przeszukaniu całego menu nie udało mi się uaktywnić czujnika orientacji zdjęć (pion/poziom) - może tam go nie ma?? i po ściągnięciu zdjęć do kompa czekała na nas urocza operacja ręcznego obracania pionowych fotek...
                        (ale za to udało mi się włączyć linie siatki/złotego podziału na wyświetlaczu )

o szybkości i innych rzeczach nie wypowiadam się.

poza tym, jeżeli już ktoś koniecznie chce kupować matrycę sony, to niech kupi aparat sony, a nie dopłaca jeszcze za markę nikon*. tak więc moim typem na "drugie maleństwo", choć nieco droższym, pozostaje nadal sony T9.
                        _______

* - jak powszechnie wiadomo, wszystkie matryce nikona są robione przez sony. natomiast - co ciekawe - niedawno gdzieś zobaczyłem w sieci fotki z rozbierania Canona 300D, na których - po zdjęciu tylnej ścianki - pod matrycą (he, he) widniał wyraźny napis SONY na szczęście, gdy już wstałem z gleby i drugi raz spojrzałem na tę fotkę, okazało się, że napisik przynależy raczej do wyświetlacza LCD, nie do matrycy... ufff...
                        pozdro.,
                        m.

Komentarz

• Pat

Za sugestia uzytkownika KuchateK skusze sie na CAnonke A530 ;D.. Tak tak..jednak po rozmowie z tatkiem omozliwosciach manualnego ustawiania. Dzieki piekne ;D.

Komentarz

Pracuję...