Hmm, faktycznie MemoriesOnTV dość ładne te filmiki generuje. Przejść nie ma dużo ale wystarczy ;-) W obsłudze nieco mniej wygodny od ProShow, ale naprawdę odrobinę. Zdecydowanie szybszy - ProShow wyraźnie zaczynał się mulić powyżej kilkudziesięciu obrazków (VMWare, AthlonXP 3800+, przydzielone 768MB RAM). No i można zapisywać do pliku używając dowolnego kodeka zainstalowanego w systemie :-D Czyli np. bezpośrednio do XviD 1024x768 :-D :-D :-D Jakby tak jeszcze się dało ustawić własne fps, to w ogóle byłoby super.
X
-
-
-
Nie, nie o takie fps mi chodzi ;-) Ale mniejsza z tym, po przestawieniu PAL/NTSC można uzyskać 30fps i to jest już z grubsza OK. Wygenerowałem sobie 10min filmik z dwustu fotek, w XviD, 1024x768, max jakość (700MB plik
) - no i nie powiem, kopie d*
Przejść jest rzeczywiście mniej niż w PS, ale są jakieś takie... ciekawsze
W Proshow dla mnie cała lewa połówka tego wielkiego okienka z efektami mogłaby nie istnieć, a z pozostałych też najczęściej coś wybiórczo wyciągałem. A tutaj po zapuszczeniu "random" w sumie może raz na dziesięć pojawia się coś tego typu. No, dziesięć dolców droższy.. ale cena ciągle do przeżycia :-D
Komentarz
-
-
Pro Show - RAW
Pozwolę sobie lekko odświeżyć temat:
Potrzebuję zrobić przentację - na szybko.
Pro Show Producer 4.0. nie chce mi załadowac raw-ów z 40d (zaimportować do pokazu - mówi, że "error while imporing"
). Ładuje raw-y z G5. Czy ktoś ma jakiś pomysl jak to szybko przeskoczyć?
A-ha, i chwilowo wolałbym nie konwertować raw-ów do jpeg-ów.
pzdr,Komentarz
-
Kolega miał bardzo podobny problem, również nie mógł eksportować RAW'ów. Z tego, co pamiętam zrobił aktualizacje programu i problem znikł. W jego przypadku chodziło o jakiś model nikona. Spróbuj zrobić upgrade.Pozwolę sobie lekko odświeżyć temat:
Potrzebuję zrobić przentację - na szybko.
Pro Show Producer 4.0. nie chce mi załadowac raw-ów z 40d (zaimportować do pokazu - mówi, że "error while imporing"
). Ładuje raw-y z G5. Czy ktoś ma jakiś pomysl jak to szybko przeskoczyć?
A-ha, i chwilowo wolałbym nie konwertować raw-ów do jpeg-ów.
pzdr,Komentarz
-
Komentarz
-
Kupując jakikolwiek program do prezentacji on-line ze strony producenta jak uzyskać na niego fakturę że móc go później odliczyć ?Komentarz
-
Wydaje mi się, że do ProShow nie da się załadować RAWów, a JPEG albo TIFF. RAWów nie odczytuje.Komentarz
-
wątek od początku przeczytałem
trafiłem na programik ProShow Producer no i w sumie jeszcze nie znam wszystkich możliwości, ale, ale pierwsze wrażenie - JEST POTĘŻNY ! jak potestuję i wrzucę na DVD obejrzę na tv to napiszę jak to się prezentuje.
Komentarz
Komentarz