X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • muflon
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 6763

Hmm, faktycznie MemoriesOnTV dość ładne te filmiki generuje. Przejść nie ma dużo ale wystarczy ;-) W obsłudze nieco mniej wygodny od ProShow, ale naprawdę odrobinę. Zdecydowanie szybszy - ProShow wyraźnie zaczynał się mulić powyżej kilkudziesięciu obrazków (VMWare, AthlonXP 3800+, przydzielone 768MB RAM). No i można zapisywać do pliku używając dowolnego kodeka zainstalowanego w systemie :-D Czyli np. bezpośrednio do XviD 1024x768 :-D :-D :-D Jakby tak jeszcze się dało ustawić własne fps, to w ogóle byłoby super.
    zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• heniek
      Uzależniony
      • 2004
      • 614

można ustawiać w zakładce "effects".
      Heniek

Komentarz

• muflon
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 6763

Zamieszczone przez heniek
        można ustawiać w zakładce "effects".
        Nie, nie o takie fps mi chodzi ;-) Ale mniejsza z tym, po przestawieniu PAL/NTSC można uzyskać 30fps i to jest już z grubsza OK. Wygenerowałem sobie 10min filmik z dwustu fotek, w XviD, 1024x768, max jakość (700MB plik ) - no i nie powiem, kopie d*

Przejść jest rzeczywiście mniej niż w PS, ale są jakieś takie... ciekawsze W Proshow dla mnie cała lewa połówka tego wielkiego okienka z efektami mogłaby nie istnieć, a z pozostałych też najczęściej coś wybiórczo wyciągałem. A tutaj po zapuszczeniu "random" w sumie może raz na dziesięć pojawia się coś tego typu. No, dziesięć dolców droższy.. ale cena ciągle do przeżycia :-D
        zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Diabeł
          Początki nałogu
          • 2004
          • 356

Zamieszczone przez heniek
          w Memories można,
          a mozna widzieć jak, to zrobić szukam tego trochę i nie bardzo mogę znaleźć
          czyżby trzeba tyle ile jest zdjęć dodać do albumu ścieżek, w lewej części programu Album, track 1 itd
          Ostatnio edytowany przez Diabeł; 565.
          Moje zdjęcia
          Fotografia Przyrodnicza

Komentarz

• rasialdo
            Dopiero zaczyna
            • 2006
            • 19

Pro Show - RAW

Pozwolę sobie lekko odświeżyć temat:

Potrzebuję zrobić przentację - na szybko.

Pro Show Producer 4.0. nie chce mi załadowac raw-ów z 40d (zaimportować do pokazu - mówi, że "error while imporing"). Ładuje raw-y z G5. Czy ktoś ma jakiś pomysl jak to szybko przeskoczyć?
            A-ha, i chwilowo wolałbym nie konwertować raw-ów do jpeg-ów.

pzdr,

Komentarz

• Elgi
              Bywalec
              • 2007
              • 105

Zamieszczone przez rasialdo
              Pozwolę sobie lekko odświeżyć temat:

Potrzebuję zrobić przentację - na szybko.

Pro Show Producer 4.0. nie chce mi załadowac raw-ów z 40d (zaimportować do pokazu - mówi, że "error while imporing"). Ładuje raw-y z G5. Czy ktoś ma jakiś pomysl jak to szybko przeskoczyć?

pzdr,
              Kolega miał bardzo podobny problem, również nie mógł eksportować RAW'ów. Z tego, co pamiętam zrobił aktualizacje programu i problem znikł. W jego przypadku chodziło o jakiś model nikona. Spróbuj zrobić upgrade.
              ArtAnna - Wizaż i Fotografia

Komentarz

• rasialdo
                Dopiero zaczyna
                • 2006
                • 19

Zamieszczone przez Elgi
                Z tego, co pamiętam zrobił aktualizacje programu i problem znikł. W jego przypadku chodziło o jakiś model nikona. Spróbuj zrobić upgrade.
                Właśnie jestem po aktualizacj (z wersji 3.2) - i co - klops

Komentarz

• donald7000
                  Początki nałogu
                  • 2004
                  • 382

Kupując jakikolwiek program do prezentacji on-line ze strony producenta jak uzyskać na niego fakturę że móc go później odliczyć ?

Komentarz

• Olszewski
                    Uzależniony
                    • 2006
                    • 782

Zamieszczone przez rasialdo

pzdr,
                    Wydaje mi się, że do ProShow nie da się załadować RAWów, a JPEG albo TIFF. RAWów nie odczytuje.
                    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
                    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Komentarz

• Hanibal
                      Dopiero zaczyna
                      • 2008
                      • 40

wątek od początku przeczytałem trafiłem na programik ProShow Producer no i w sumie jeszcze nie znam wszystkich możliwości, ale, ale pierwsze wrażenie - JEST POTĘŻNY ! jak potestuję i wrzucę na DVD obejrzę na tv to napiszę jak to się prezentuje.

Komentarz

Pracuję...