X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rodeoo
    Coś już napisał
    • 2005
    • 63

Zamieszczone przez KuchateK
    To jest idealny przyklad tego, ze lampa blyskowa bije na glowe halogeny Niby maja duzo mocy a swiatla malo

Choc jesli faktycznie sa to typowe biale nie powinienes uzywac ich jako odbijajacych a jako "shoot-through" (swiecisz przez parasolke).

http://ny.webphotoschool.com/How_an_...rks/index.html
    Fjana stronka.
    Warto z niej skorzystać ma bardzo prostą i praktyczną wiedzę
    Dziękuję za linka choć nie jest to mój wątek

Komentarz

• tomaj_2
      Początki nałogu
      • 2006
      • 247

Zamieszczone przez mikeqp
      no tak, ale sama żarówka nie wystarczy przecież;> oprawka, kable jakiś statyw i sumka się zbiera;]
      A te halogeny to jak mialeś zamocowane ?? Też musiałeś je na czymś powiesić - prawda...a statywy do lamp nie muszą byc jakieś super wytrzymałe :smile:
      Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego +Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP
      Moje wypociny

Komentarz

• KuchateK
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 4895

Zamieszczone przez mikeqp
        no tak, ale sama żarówka nie wystarczy przecież;> oprawka, kable jakiś statyw i sumka się zbiera;]
        Fotografia, a juz napewno zabawa w studio to nie jest tanie hobby.

Z praktyki jednak Ci moge powiedziec, ze druciarska droga na skroty nigdy nie przynosi oczekiwanego efektu. Wydasz pieniadze na jakies g^%$ tylko po to, zeby stwierdzic za jakis czas, ze tym sie nie da za wiele zrobic i trzeba kupic to drozsze. Wtedy nie tylko wydasz to co mogles wydac od razu na cos dobrego ale jeszcze stracisz na tym pierwszym.

Komplet zarowek blyskowych ze statywami, oprawkami i parasolami to jest taniocha. Jak popatrzysz ile kosztuje przyzwoita lampa studyjna (nie chinskie badziewie z allegro czy funsports) bez statywu i modyfikatorow to bedziesz wiedzial A roznica w komforcie pracy i oswietleniu jest znacznie mniejsza jak pomiedzy halogenami i zarowkami blyskowymi.
        ...

Komentarz

Pracuję...