X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marekb
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 2273

http://canon-board.info/attachment.p...1&d=1161474916 nie wiem jak tu sie wrzuca i nie wiem czy to sie wyswietla

Komentarz

• KuchateK
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 4895

Widac wafelki

Ja za Vitezem apeluje o uzywanie multiquote i edycje swoich postow a nie pisanie po 2-3 (albo 5) pod rzad

Natomiast jesli chodzi o cienie to trzeba swiecic na duza powierzchnie namiotu, dzieki czemu swiatlo rozprasza sie na duzej jego powierzchni i cienie sa miekkie. Pomagaja tez 2-3 warstwy cienszego materialu.

Ja stosuje jakies tanie gladkie cienkie firanki (na stelazu z pcv) ktore trzeba zlozyc na 4 warstwy minimum aby nic nie bylo widac na druga strone. Ale dzieki temu swietnie rozpraszaja (przynajmniej tak mi sie wydaje ).

Edit: mam jakies antyczne gnioty nawet

No i backsage.

Swiecilem dwoma swietlowkami kompaktowymi 150W. Stanowczo odradzam Bez "custom WB" nie ma co podchodzic a ilosc swiatla tez na wiele nie pozwala. Przy iso 400 f/8 czas to 1/25.

Co do swiecenia na duza powierzchnie, to mimo ze tego nie widac (bo spalone ) to swietlowki wystaja z tych reflektorow i dosyc rowno oswietlaja cala boczna czesc "namiotu".
      ...

Komentarz

• marekb
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 2273

kuchateK,
        a co to " multiquote " ?

Komentarz

• arturs
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 4196

Zamieszczone przez marekb
          kuchateK,
          a co to " multiquote " ?
          Odpowiem za Kuchatka ;-)
          Obok przycisku "Cytuj" masz w każdym poście taki przycisk z cudzysłowem - jak na niego naciśniesz to robi się czerwony. Zaznazaczasz klika postów, do których chcesz się odnieść i potem wciskasz cytuj - do odpowiedzi wstawione zostaną cytaty ze wszystkich zaznaczonych postów

Pozdr
          Artur
          5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• marekb
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 2273

a jak tu bezposrednio wsadzac foty, tak jak kuchateK wyżej??

Komentarz

• Nemeo
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1757

Zamieszczone przez marekb
              a jak tu bezposrednio wsadzac foty, tak jak kuchateK wyżej??
              Kliknij w ikonę przedstawiającą wzgórze z "kwadratowym" słońcem i jak ci się otworzy okienko to tam wklej link do foty którą chcesz tu wstawić.

Komentarz

• frikmen
                Bywalec
                • 2006
                • 158

stronka jest po to aby lepiej srzedawaly sie ich produkty ale jak ktos startuje do takiej fotografi to moze sporo podpatrzec...

w praktyce w kazdym zawodowym studio ciagle sie cos zbija klei i montuje (styropian, kalka techniczna w arkuszach o róznej gróbosci, mleczna pleksi , czarny aksamit i kartony na zastawki....sa wykorzystywane non-stop a eleganckie "namioty" od wielkiego swieta
                pozdrawiam

Komentarz

• arci1981
                  Dopiero zaczyna
                  • 2006
                  • 25

Kupiłem właśnie sobie namiot bezcieniowy. Mam małe pytanko: Jakim światłem najlepiej jest oświetlić namiot, tak aby wyszły jak najlepsze zdjęcia?

Znalzałem na Allegro takie oto oświetlenie:

Co o tym myślicie i ile najlepiej mieć tych lamp? Słyszałem, że 2 calkowicie wystarczą.
                  Canon EOS-1D MarkII / Canon EOS-60D / Sigma 70-200mm f/2.8 / Canon 17-40L f/4 / Canon 430EX

Komentarz

• ishi
                    Bywalec
                    • 2005
                    • 145

halogen odpuść sobie (no chyba ze na zime użyjesz go jeszcze jako słoneczko ) pomyśl nad zarówkami błyskowymi z dodatkowymi dyfuzorami, frikmen podał Ci fajną stronke z przykładami co i jak można ustawić...

Komentarz

Pracuję...