http://canon-board.info/attachment.p...1&d=1161474916 nie wiem jak tu sie wrzuca i nie wiem czy to sie wyswietla
X
-
-
Widac wafelki
Ja za Vitezem apeluje o uzywanie multiquote i edycje swoich postow a nie pisanie po 2-3 (albo 5) pod rzad
Natomiast jesli chodzi o cienie to trzeba swiecic na duza powierzchnie namiotu, dzieki czemu swiatlo rozprasza sie na duzej jego powierzchni i cienie sa miekkie. Pomagaja tez 2-3 warstwy cienszego materialu.
Ja stosuje jakies tanie gladkie cienkie firanki (na stelazu z pcv) ktore trzeba zlozyc na 4 warstwy minimum aby nic nie bylo widac na druga strone. Ale dzieki temu swietnie rozpraszaja (przynajmniej tak mi sie wydaje
).
Edit: mam jakies antyczne gnioty nawet
No i backsage.
Swiecilem dwoma swietlowkami kompaktowymi 150W. Stanowczo odradzam
Bez "custom WB" nie ma co podchodzic a ilosc swiatla tez na wiele nie pozwala. Przy iso 400 f/8 czas to 1/25.
Co do swiecenia na duza powierzchnie, to mimo ze tego nie widac (bo spalone
) to swietlowki wystaja z tych reflektorow i dosyc rowno oswietlaja cala boczna czesc "namiotu".
...Komentarz
-
-
Odpowiem za Kuchatka ;-)
Obok przycisku "Cytuj" masz w każdym poście taki przycisk z cudzysłowem - jak na niego naciśniesz to robi się czerwony. Zaznazaczasz klika postów, do których chcesz się odnieść i potem wciskasz cytuj - do odpowiedzi wstawione zostaną cytaty ze wszystkich zaznaczonych postów
Pozdr
Artur5DmkI, C85f1.2|580 EXII|Komentarz
-
-
Komentarz
-
stronka jest po to aby lepiej srzedawaly sie ich produkty ale jak ktos startuje do takiej fotografi to moze sporo podpatrzec...
w praktyce w kazdym zawodowym studio ciagle sie cos zbija klei i montuje (styropian, kalka techniczna w arkuszach o róznej gróbosci, mleczna pleksi , czarny aksamit i kartony na zastawki....sa wykorzystywane non-stop a eleganckie "namioty" od wielkiego swieta
pozdrawiamKomentarz
-
Kupiłem właśnie sobie namiot bezcieniowy. Mam małe pytanko: Jakim światłem najlepiej jest oświetlić namiot, tak aby wyszły jak najlepsze zdjęcia?
Znalzałem na Allegro takie oto oświetlenie:
Co o tym myślicie i ile najlepiej mieć tych lamp? Słyszałem, że 2 calkowicie wystarczą.Canon EOS-1D MarkII / Canon EOS-60D / Sigma 70-200mm f/2.8 / Canon 17-40L f/4 / Canon 430EXKomentarz
-
halogen odpuść sobie (no chyba ze na zime użyjesz go jeszcze jako słoneczko
) pomyśl nad zarówkami błyskowymi z dodatkowymi dyfuzorami, frikmen podał Ci fajną stronke z przykładami co i jak można ustawić...

Komentarz