X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • lewAp7
    Dopiero zaczyna
    • 2006
    • 36

zerknijcie tutaj: http://www.cyberfoto.pl/pytania-o-os...nej-roboty.htm

ja też zastanawiałem się nad kupnem dyfuzora, ale chyba przetestuję butelki i inne pojemniki ... wygląda to dosyć sensownie... hehe
    Dotychczas waliłem w sufit z kalką techniczną na palniku... rezulat był całkiem, całkiem...
    http://my.opera.com/pawelwr7/albums/

Komentarz

• Nortberg
      Dopiero zaczyna
      • 2006
      • 35

Zamieszczone przez HA!SO
      Na Allegro masz gościa o nicku thinkdigital2002
      za 80 zł łącznie z przesyłką dostajesz paczkę prosto z USA bardzo szybko. Ja u niego brałem i polecam bo to sensowny gość. Stofena też polecam - ja praktycznie z lampy go nie ściągam.
      Tez kupiłem STOFEN'a u niego , dyfuzor rewelacja a i gość poważnie podchodzi do sprawy

Komentarz

• WereWolf
        Coś już napisał
        • 2005
        • 96

no to i ja się dołączę...

miałem (właściwie jeszcze mam) stofena kupionego u tego samego sprzedawcy pod Metza, sprawdzał się idealnie... teraz pod nową lampę też zamierzam u niego kupić, zwłaszcza, że cena w porównaniu z innymi jest bardzo dobra (do tego wysyłka gratis)
        moja galeria: http://www.lubke.pl

Sprzęt: Canon EOS 30D, Canon Elan 7N (33V), Tamron 17-50 2.8, Tamron 28-75/2.8, 70-200 4, Canon 50/1.8 II, 580EX, CF SanDisk 2GB + 8GB Extreme III
        Raynox DCR-250 (makro)

Komentarz

• eternus
          Uzależniony
          • 2004
          • 668

Ten wynalazek z linka calkiem ladny, choc autor chyba nieco przesadzil, ze wyglada, jak semi-pro
          EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
          "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
          że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

Komentarz

• Tomasz1972
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 3042

Od kiedy posiadam stofena nie wyobrażam sobie bym mógł fotografowac z lampą bez niego.

Komentarz

• Vitez
              zło konieczne
              • 2004
              • 19804

Zamieszczone przez Tomasz1972
              Od kiedy posiadam stofena nie wyobrażam sobie bym mógł fotografowac z lampą bez niego.
              Podpisze sie pod tym odnosnie Lumiquest Softbox, choc widzialem juz jeszcze lepsze rozwiazania 8) (cel: strzelanie na wprost rozproszonym swiatlem).

Komentarz

• nuovo
                Dopiero zaczyna
                • 2007
                • 43

To jest mój pierwszy wpis więc witam wszystkich serdecznie.

Nawiązując do wątku o dyfuzorkach:
                potrzebowałem ostatnio do swojej 380EX jakiegoś dyfuzora i przeglądając net natrafiłem na cosik takiego:

Nie myśląc za dużo wziąłem się do robotki. Adam Słodowy byłby ze mnie dumny.
                Dyfuzor może niezbyt wygodny w użytkowaniu i wyglądający dziwnie na lampie (ale za free + kilkadziesiąt minut robotki), spisuje sie dobrze.
                Wyraźna poprawa w rozproszeniu światła w stosunku do "walenia" w sufit. Redukcja cieni zauważalna.

Pozdrawiam:-D
                Zdjęcia ślubne
                Różności...

Komentarz

• eternus
                  Uzależniony
                  • 2004
                  • 668

Melduje iz kupilem Sto-fena (od tego goscia z Allegro, ktorego polecaliscie) - dzis go otrzymalem. Szkoda, ze na wnikliwsze testy bede mial czas dopiero za tydzien - na raze raptem kilka fotek pstryknalem - i albo go zle zalozylem albo jakis lewy jestem, ale roznica jest minimalna.

Poza tym za nic w swiecie znajomi nie moga zrozumiec, jak takie cus moze kosztowac 80 zlotych. Ja z reszta tez

Mam nadzieje, ze po wnikliwszym sprawdzeniu, odszczekam to co pisalem - i tak, jak Wy bede go uwazal za niezbedne i fajne akcesorium. Choc ceny to nigdy nie zrozumiem

I tu jest pomysl na biznes - robmy takie cos i sprzedawajmy za 20 zlotych - bedzie szlo jak woda, a i tak na sztuce kilkanascie zlotych bedziemy do przodu.
                  EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
                  "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
                  że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

Komentarz

• Silwe
                    Bywalec
                    • 2005
                    • 164

No cena produkcji takiego dyfuzora to chyba jakaś śmieszna sprawa. Odlany kawał plastiku to pewnie w przeliczeniu na nasze kilkanaście groszy na sztuce. To pewnie za cenę rynkową jednego dyfuzora można ich wyprodukować ze 100 Ale co zrobić, prawa rynku, albo pojemnik po Jogurcie albo Dyfuzor
                    Staram się, ale za mało...

Komentarz

• pito
                      Bywalec
                      • 2005
                      • 147

Chyba zapomniales o koszcie formy

Komentarz

• arturs
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 4196

Zamieszczone przez pito
                        Chyba zapomniales o koszcie formy
                        Dobra forma to tylko jakieś 50 tysięcy - ale to drobiazg dla kolegi - bo pewnie ma cały komplet wtryskarek w piwnicy.
                        Co do stofena to najlepszy efekt jest jak światło odbija się od sufitu i lecisz pod kątem 45 stopni - różnica jest bardzo zauważalna na rozkładzie cieni..
                        W zasadzie odkąd kupiłem lampę to myślałem o stofenia - po miwsiącu kupiłem i jest sporo lepiej choć zjada nieco wiecej światła i trzeba czasem więcej korygować na plus

Pozdr
                        Artur
                        5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• donald7000
                          Początki nałogu
                          • 2004
                          • 382

Zamieszczone przez eternus
                          Melduje iz kupilem Sto-fena......
                          ale roznica jest minimalna.
                          Ja rowniez sie rozczarowalem jak zrobilem testy i porownalem stofena z biala karta 67x104 wycieta z okladki kasety VHS Panasonic.
                          Niestety 79 zl to dosc drogo za mierne udoskonalenie.

Uzywam rowniez Pocket Bouncer (LQ-871D) oczywiscie w wykonaniu "domowym".
                          Ostatnio edytowany przez donald7000; 999.

Komentarz

Pracuję...