X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kanonier
    Bywalec
    • 2006
    • 100

Zamieszczone przez Qbexus
    a wiadomo ze 20d nie radzi sobie z szerokimi jasnymi szklami tak jak 350d.
    Niezla teoria !!!
    A gdzie to wyczytales, jesli nie tajemnica ?
    Canon 1D Mk.IIn, 24-70/2.8L, 70-200/4L IS, itd itp

Komentarz

• Krisspy
      Bywalec
      • 2006
      • 131

Zamieszczone przez spox
      Takiego wątku jeszcze nie było
      400d - 730 $
      20d - 950$
      Warto dać 200 dulków więcej czy dać sobie spokoj i brać 400d
      Wojtek
      Jeżeli to twoja pierwsza lustrzanka to bierz 400D, za reszte kup porządne szkło. Jak stwierdzisz, że ci nie wystarcza zawsze możesz sie przesiąść.

Jeżeli masz się przesiadać z np. 300D/350D to weź 20D, będzie w tym większy sens.

Komentarz

• Qbexus
        Uzależniony
        • 2005
        • 562

A nie chce mi się szukać ale kilku userow nazekalo jeden nawet specjalnie kupil 20d pod takie szklo i klol na czym swiat stoi. Rownież sam miałem okazję się przekonać.

Komentarz

• Kolekcjoner
          Obertroll
          • 2006
          • 18766

Zamieszczone przez TMAJCHER
          TYLKO 20D, jak masz duże albo nawet średnie ręce poczujesz różnicę , no i nie będziesz się bał że ci pęknie w dłoniach jak przyciśniesz , poza ty lepszy af , lepsza matryca , no i nie sprawdzałem jeszcze ale szumy pewnie też mniejsze,

Nie żebym uważał że wybór 20D jest zły. Jeśli ktoś nie potrzebuje magnezu i 5kl/s to jest to jednak spory dylemat.
          Co do opinii że "nie sprawdzałem ale szumy pewnie też mniejsze" to już pełen wypas 100% wiarygodności .
          "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
          Kapitan Wagner

Komentarz

• spox

Popatrzcie na to i powiedzcie gdzie jest haczyk. Rozbieżność cen w sklepach internetowych w USA jest olbrzymia. Kupował ktoś z Was w USA aparat?

Komentarz

• Vitez
              zło konieczne
              • 2004
              • 19804

Zamieszczone przez spox
              Popatrzcie na to i powiedzcie gdzie jest haczyk. Rozbieżność cen w sklepach internetowych w USA jest olbrzymia. Kupował ktoś z Was w USA aparat?
              http://www.bananaboatcamera.com/digi...n-eos-30d.html

Komentarz

• zanzibar
                Coś już napisał
                • 2006
                • 79

400D czy 20D

Mam podobny dylemat - kupić 20D czy 400D? Interesuje mnie głównie jakość zdjęć, szczególnie dynamika obrazu i niskie szumy. Która z puszek wykorzysta jakość EF 85/1.2II L? Mam zamiar robić dużo fotek bez użycia lampy w różnych warunkach oświetleniowych.

Komentarz

• Kolekcjoner
                  Obertroll
                  • 2006
                  • 18766

Zamieszczone przez zanzibar
                  Mam podobny dylemat - kupić 20D czy 400D? Interesuje mnie głównie jakość zdjęć, szczególnie dynamika obrazu i niskie szumy. Która z puszek wykorzysta jakość EF 85/1.2II L? Mam zamiar robić dużo fotek bez użycia lampy w różnych warunkach oświetleniowych.
                  Jeśli złe warunki oświetleniowe to raczej 20/30D.
                  "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                  Kapitan Wagner

Komentarz

• jac+
                    Uzależniony
                    • 2006
                    • 842

Moim zdaniem 20D. Stałem swego czasu przed podobnym wyborem: starszy,ale wyższy klasą 10D i nowszy, ale low-endowy 350D. Wybrałem tego pierwszego i do dziś jeszcze nigdy nie pożałowałem tego wyboru. Nie wiem, czy tu można zastosować bezpośrednią analogię do mojej ówczesnej sytuacji (poza negatywnymi wrażeniami po pierwszym kontakcie z 400D nie wiem zbyt wiele na temat jego możliwości) to polecam 20D.
                    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Komentarz

• schabu
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 1352

Zamieszczone przez zanzibar
                      wiem ze to infantylnie zabrzmi ale glupio byloby mi podpinac do 400D 85/1.2II L
                      Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Komentarz

• esteper
                        Uzależniony
                        • 2006
                        • 635

Vitez - orientujesz się może, jaki koszt byłby ściągnięcia tu do polski jakiejś puszki od tego Banana Boat ?? Bo widzę że ceny to oni mają naprawde cudne (30D 689$).
                        5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Komentarz

• zanzibar
                          Coś już napisał
                          • 2006
                          • 79

Zamieszczone przez schabu
                          wiem ze to infantylnie zabrzmi ale glupio byloby mi podpinac do 400D 85/1.2II L
                          Niby racja, ale mam zamiar zmieniać puszki co roku i zależy mi tylko na jakości fotek.

Komentarz

• MMM
                            Pełne uzależnienie
                            PREMIUM member
                            • 2006
                            • 4250

Zamieszczone przez esteper
                            Vitez - orientujesz się może, jaki koszt byłby ściągnięcia tu do polski jakiejś puszki od tego Banana Boat ?? Bo widzę że ceny to oni mają naprawde cudne (30D 689$).
                            A zadałeś sobie trochę trudu żeby przeczytać co jest pod tym linkiem danym przez Viteza?
                            Digart

Komentarz

• esteper
                              Uzależniony
                              • 2006
                              • 635

Sorry, mój błąd. Odruchowo wbiłem na stronę sklepu, zamiast przejechac na dół strony.
                              No ale wracając do mojego pytania Ile kosztuje tak średnio ściągniecie sprzętu foto do polski z takich stejnsów ?
                              5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Komentarz

• Vitez
                                zło konieczne
                                • 2004
                                • 19804

Zamieszczone przez esteper
                                Sorry, mój błąd. Odruchowo wbiłem na stronę sklepu, zamiast przejechac na dół strony.
                                No ale wracając do mojego pytania Ile kosztuje tak średnio ściągniecie sprzętu foto do polski z takich stejnsów ?
                                Po pierwsze - zapomnij o Banana boat, chyba ze sie uprzesz wtedy zapomnij i o puszce i o swoich pieniadzach.
                                Po drugie - wg mnie nie warto kupowac puszek z USA... pareset zl taniej cie wyjdzie ale przy jakiejkolwiek potrzebie serwisowania z powrotem te pareset zl zabulisz na odsylanie sprzetu do USA.
                                Jesli jednak sie uprzesz - http://canon-board.info/showthread.php?t=8374

Komentarz

Pracuję...