X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • werek
    Początki nałogu
    • 2007
    • 404

sam mam 400D i naprawde żałuje że przyoszczedziłem zamiast kupić 30D (ma go moj znajomy i jestem pełen podziwu dla tego aparatu). pomimo że mam 400D to polecam 30D (nie wiem jak ma się sprawa z jakościa matrycy 40D, nie miałem styczności)

a zawsze można poczekać do premiery 5D mkII i kupić 5D po niższej cenie (sam się na to szykuje)
    Canon EOS R5 /// RF 24-104 f4 L /// EF 16-35 f4 L /// RF 100-500 f4.5-7.1 L /// EF 50 f1.8 /// EF 50 f1.2 L

Komentarz

• Kolekcjoner
      Obertroll
      • 2006
      • 18766

Myślę że w obecnej chwili (cenie) 30D jest jedną z najlepszych (jeśli nie najlepszą) pozycji na rynku DSLR.
      "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
      Kapitan Wagner

Komentarz

• brodafidela
        Coś już napisał
        • 2007
        • 74

No to do roboty, zaczynam szukać !
        I z tym związany mały teścik:
        - zapłacić więcej i kupić nowy ?
        - oszczędzić i szukać używki, których teraz dużo i (podobno w dobrym stanie) ? Bo wielu sie przesiada na 40d, po kilku miesiącach pstrykania na 30d., więc te używki w wiekszości przypadków mają jeszcze gwarancje i to sporą.

Jak myślicie ? Ktoś kupił używkę i sie przejechał ? Jak tak to na czym ?

brodafidela
        brodafidela

Komentarz

• MacGyver
          Cenzor
          • 2006
          • 7043

Zamieszczone przez brodafidela
          ...
          - oszczędzić i szukać używki, których teraz dużo i (podobno w dobrym stanie) ? Bo wielu sie przesiada na 40d, po kilku miesiącach pstrykania na 30d., więc te używki w wiekszości przypadków mają jeszcze gwarancje i to sporą.
          Jak chcesz używkę to poszukaj ogłoszeń na forum, najlepiej gdzieś blisko, tak abyś mógł sobie pojechać i odebrać osobiście lub kup używany z gwarancją. Po co masz się niepotrzebnie denerwować :-)
          Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• mc24
            Zablokowany
            • 2007
            • 115

Zamieszczone przez Kolekcjoner
            Myślę że w obecnej chwili (cenie) 30D jest jedną z najlepszych (jeśli nie najlepszą) pozycji na rynku DSLR.
            Tak, tak i jeszcze raz tak.

Co prawda ergonomia / obsluga doprowadza mnie do szalu, ale za to jakosc zdjec i ilosc funkcji wprawiaja mnie w zachwyt.

W tej cenie nie ma nic porownywalnego w innych systemach.

Komentarz

• adamek
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 2265

zeber:
              aaale jak ostatnio widziałem piotra andrewsa z reutersa to już miał 8.3 mpx.
              Miłego dnia
              adam jastrzębowski
              cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
              tu tu

Komentarz

• zeber
                Coś już napisał
                • 2007
                • 62

Zamieszczone przez adamek
                zeber:
                aaale jak ostatnio widziałem piotra andrewsa z reutersa to już miał 8.3 mpx.
                eh, technika idzie do przodu
                wiedzę uzupełniam tu: www.tutorialik.pl

Komentarz

• JaBlam
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1304

Zamieszczone przez brodafidela
                  No to do roboty, zaczynam szukać !
                  I z tym związany mały teścik:
                  - zapłacić więcej i kupić nowy ?

Jak myślicie ? Ktoś kupił używkę i sie przejechał ? Jak tak to na czym ?

brodafidela
                  Jesli masz zaufana osobe to bierz uzywke jesli nie masz kasy na nowy. Pytanie tylko ile kosztowalaby cie uzywka a ile nowy. Jeli kupujesz na Alledrogo czy innych Ebaja-baja to pamietaj ze sa osoby ktore wystawiaja sprzet i podaja prawdziwe informacje na temat sprzedawanego aparatu ale niestety jest i duzo takich ktorzy nigdy Ci nie powiedza co sie dzialo z aparatem i dlaczego tak naprawde sprzedaja. (przebiegu migawki nie sprawdzisz tak naprawde, nie dowiesz sie czy aparat spadl, czy cos w nim nie nawala) a potem jest zawod i rozczarowanie ze chcialo sie przyoszczedzic 200 zl a przynioslo to wieksze straty. Jak radzil Ci MacGyver poszukaj na forum bo powiedzialbym ze zrodlo jest tutaj bardziej wiarygodne niz komis i inne aukcje. (zreszta co sie dzieje z nieuczciwymi sprzedajacymi bedacymi uzytkownikami tego forum pokazano na conajmniej jednym przykladzie). A jesli stac Cie na nowke (tylko kombinujesz jakby tu taniej) to bierz nowy. Bedziesz spal spokojniej.

----------------------------------------
                  Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Komentarz

• dj_zibi
                    Uzależniony
                    • 2007
                    • 541

Panowie ponad miesiąc temu wymieniłem 400D na 30D. Jestem z wymiany baardzo zadowolony.

Co do używki to zapewne dogadasz się z kilkoma osobami które handlują aparatami (ogłaszają się też na naszym forum) na bardzo dobra cenę. IMO nie warto kupować używki by zaoszczędzi 300zł8)

PS osobiście mogę Ci polecić pana towersivy. Kupowałem u niego już 2 razy i zawsze profesjonalnie dodatkowo ceny maaałe.
                    Moja strona

Komentarz

Pracuję...