X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Pikczer
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 2578

Zamieszczone przez jotes25
    Ani widu ani słychu? 5d mark ii będzie pewnie styczeń-luty, więc już za moment. A ceny 5d zjadą wtedy mocno.
    A ceny nowej piatki beda przez min. pol roku zawyzone o jakies 2 tysie 8) itd.

Komentarz

• Kolekcjoner
      Obertroll
      • 2006
      • 18766

Zamieszczone przez Olszewski
      Wiesz, mówiłem mi się nie spieszy ze zmianą Mogę zmienić nawet za rok I chyba najkorzystniej byłoby dla mnie

Na pewno dadzą Live View, 3.0" lub 3,5" LCD, DIGIC III, zwiększa szybkość do pewno 7kl/s, ISO w wizjerze pojawi się tak samo jak w 40D Wyobraź sobie FF + DIGIC III Może jeszcze coś nowego wcisną Może dadzą 100% krycia tak jak mają "Jedynki". Ale to gdyby gdyby, gdyby babcia miała drucik to byłaby telefon

Na pewno nie wypuszczą lampy, gdyż 580 EX II będzie idealnie pasować do następcy 5D. niby żadne rewelacje, ale zawsze jest to nowość na rynku, poprawiona.
      Wątpię żeby dali 7 kl/s właśnie ze względu na jedynki. Tak samo nie jest nigdzie przesądzone, że następca piątki będzie na wiosnę. Tutaj nie działa typowy canonowy kalendarz wymian.
      "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
      Kapitan Wagner

Komentarz

• Niedzwiedz
        Uzależniony
        • 2004
        • 578

5 kl/s to maks 3 cale lcd to maks nie licze na szal , ale digi3 i nowy af beda smigac
        www.mariuszspruch.pl - fotografie ślubne
        www.mariuszspruch.blogspot.com - fotoblog

Komentarz

• BelYaal
          Początki nałogu
          • 2007
          • 387

Naprawde tak zle z AF w 5D? Podobno porownac mozna go do AF z 30D, a ten wiem po sobie, ze nie koniecznie mnie zachwyca.

Komentarz

• Pikczer
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 2578

Zamieszczone przez BelYaal
            Naprawde tak zle z AF w 5D? Podobno porownac mozna go do AF z 30D, a ten wiem po sobie, ze nie koniecznie mnie zachwyca.
            Mialem 20D. Z 5D po podpieciu takich szkiel jak 24-70L, 35L czy 85L II musze powiedziec, ze jestem baaardzo milo zaskoczony. AF (tylko srodkowy - innego nie uzywam) jest o wiele bardziej dokladny. Nie bede sie rozpisywac o plastyce, gdyz... nie wypada

Komentarz

• adalbert
              Początki nałogu
              • 2007
              • 353

Zamieszczone przez Pikczer
              ... Z 5D po podpieciu takich szkiel jak (...) 85L II musze powiedziec, ze jestem baaardzo milo zaskoczony. AF (tylko srodkowy - innego nie uzywam) jest o wiele bardziej dokladny...
              ...chcesz powiedzieć, że stosujesz np. 1.2 na środkowym punkcie - PRZEKADROWYWUJESZ i nie gubisz ostrości

Komentarz

• BelYaal
                Początki nałogu
                • 2007
                • 387

Zamieszczone przez Pikczer
                Mialem 20D. Z 5D po podpieciu takich szkiel jak 24-70L, 35L czy 85L II musze powiedziec, ze jestem baaardzo milo zaskoczony. AF (tylko srodkowy - innego nie uzywam) jest o wiele bardziej dokladny. Nie bede sie rozpisywac o plastyce, gdyz... nie wypada
                Zalety, jak jakosc obrazu i inne znam, martwil mnie wlasnie ten AF, ktory w moim 30D potrafi sie juz nie dokladnie wstrzelic, gdy sloce zajdzie za chmurke i to na eLach, niemniej docelowo tez chce wyladowac na FF, czekam na nastepce wlasnie 5D, tylko jak cena mnie zabije, badz pojda w kosmiczne ISO dla marketingu, co mi nie bedzie potrzebne, a co moze byc okupione jakoscia obrazu na nizszych ISO, to raczej bede sie usmiechal do staruszka.

Komentarz

• jsemeniuk
                  Coś już napisał
                  • 2006
                  • 60

Zamieszczone przez chuckyy
                  Natomiast co takiego może być w nastepcy? Nowa matryca? watpie. Wycisną 2 Mpix więcej ze starej. Live view? Pewnie tak. Do tego pewnie zwiększą wyświetlacz jak w 40d i przycisko polecą na dół I ISO wyświetli Ci się w wizjerze.
                  Przełomu raczej nie będzie, więc IMO - nie warto czekać
                  A to ciekawe, w mojej piątce wyświetla się ISO w wizjerze Czyżbym miał podróbkę ?

Komentarz

• mkwiek
                    Uzależniony
                    • 2006
                    • 862

Zamieszczone przez jsemeniuk
                    A to ciekawe, w mojej piątce wyświetla się ISO w wizjerze Czyżbym miał podróbkę ?
                    e tam, pewnie jakaś limitowana edycja
                    I am FX

Komentarz

• chuckyy
                      Początki nałogu
                      • 2005
                      • 482

Zly AF to byl w 20d )) Tutaj jest rewelacja i nie wiem czego chciec wiecej Tzn. oczywisice zawsze sa tacy, ktorzy chca wiecej i marudza, ze jest zle. Ale oni nie czerpia chyba radosci z robienia zdjec
                      !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                      Zamieszczone przez jsemeniuk

Az wzialem instrukcje do rak, bo mowie - no moze kurcze nie znalazlem, gdzie to sie wlacza... Ale jednak nadal nie ma :P
                      Ostatnio edytowany przez chuckyy; 3891. Powód: Automerged Doublepost
                      | Canon 16-35 2.8 | Canon 24-70 2.8 | Canon 70-200 4 | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Komentarz

• Pikczer
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 2578

Zamieszczone przez adalbert
                        ...chcesz powiedzieć, że stosujesz np. 1.2 na środkowym punkcie - PRZEKADROWYWUJESZ i nie gubisz ostrości
                        Tak - bardziej ufam swoim "umiejetnosciom" przekadrowania, niz bocznym punktom AF'a w 20D/5D. Nie mowie, ze zawsze trafia, ale jak postac sie mocno rusza, to cykam srodkowym a kadruje w PS'sie.

Komentarz

• Pikczer
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 2578

Zalety, jak jakosc obrazu i inne znam, martwil mnie wlasnie ten AF, ktory w moim 30D potrafi sie juz nie dokladnie wstrzelic, gdy sloce zajdzie za chmurke i to na eLach, niemniej docelowo tez chce wyladowac na FF, czekam na nastepce wlasnie 5D, tylko jak cena mnie zabije, badz pojda w kosmiczne ISO dla marketingu, co mi nie bedzie potrzebne, a co moze byc okupione jakoscia obrazu na nizszych ISO, to raczej bede sie usmiechal do staruszka.
                          Ta fotke zrobilem dzisiaj 20D i 85L z reki, w slabym oswietleniu przy ISO 400.
                          Jesli chcesz full jpg (niestety tylko w jotpegach robilem) - podesle. Wszystko zalezy od wielu czynnikow. Ja nie jestem przyzwyczajony do IS'a i lapy mi sie nie trzesa, ale 85L trudno bylo mi przestrzelic nawet na 20D (w przeciwienstwie do 35L). Na 5D jest tylko lepiej.
                          Ostatnio edytowany przez Pikczer; 2878.

Komentarz

• mkwiek
                            Uzależniony
                            • 2006
                            • 862

Zamieszczone przez chuckyy
                            Az wzialem instrukcje do rak, bo mowie - no moze kurcze nie znalazlem, gdzie to sie wlacza... Ale jednak nadal nie ma :P
                            to wynik braku zrozumienia w 40d ISO jest na STALE widoczne w wizjerze. w 30d i 5d tylko podczas zmiany.
                            I am FX

Komentarz

• Arche121
                              Początki nałogu
                              • 2006
                              • 288

Zamieszczone przez Terrmos
                              Ja już się gubię... chodzi o to, żeby mieć w reku aparat i robić nim zdjęcia? czy chodzi o to, żeby mieć najlepszy aparat na rynku za rok i robić nim zdjęcia?
                              Jak szukałem aparatu to miał być zaraz teraz, bo chcę strzelac foty, a nie pisać posty o tym, czy będzie większy wyswietlacz.
                              5d to wyczesana rzecz i daje radę. jak nie daje rady to najpierw trzeba sprawdzić KOMU nie daje rady.
                              brawo:-D -zgadzam sie z przedmówcą

Komentarz

• asterix
                                Uzależniony
                                • 2005
                                • 793

ku przestrodze przed czyszczeniem matrycy bez sensor swaba Patyczki i chusteczka mikrofibra zrobily mi z matrycy jesien sredniowiecza Dokladnie to z filtra IR, ktory lezy na matrycy. Teraz aparat czeka wycieczka do serwisu na wymiane IR
                                Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Komentarz

Pracuję...