X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tomasz1972
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 3042

Zamieszczone przez Kubak82
    no wlasnie wydaje mi sie ze nie do konca z tym przeliczaniem jest jak wacpanowie mowicie .. asp-c nie wydłuza fizycznie ogniskowej !! to tylko matryca jest mniejsza niz klatka filmu maloobrazkowego i rejestruje srodkowy wycinek "normalnego" kadru.. IMHO spokojnie mozna uzywac czasow bez przeliczania 8)
    Temat ten , był wielokrotnie wałkowany . Nie chce mi się szukać . EOT

Komentarz

• Kolaj
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 3293

Zamieszczone przez Tomasz1972
      Temat ten , był wielokrotnie wałkowany . Nie chce mi się szukać . EOT
      A ja poszukałem. I cośtam znalazłem. Na przykład tu: http://canon-board.info/showthread.php?t=5383

Komentarz

• Kubak82
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 2348

Zamieszczone przez Kolaj
        A ja poszukałem. I cośtam znalazłem. Na przykład tu: http://canon-board.info/showthread.php?t=5383
        dzieki Kolaj, o kacie widzenia nie pomyslalem

chyba odkusze ksiazki z fizyki, jesli jeszcze gdzies sa

Komentarz

• janmar
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 3468

Zamieszczone przez zxzx
          probowalem to zmienic to fotki sa czarne dzis chyba lepiej jak nie bede kombinowal , wkazdym programie probowalem i albo ciemnosc albo poruszone , ale to opanuje pierwsza lustrzanka wiec potrzeba czasu by ja ujazmic
          !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
          W kazdym razie dzieki za podpowiedzi , mam kiepski dzien , musze troche jeszcze poczytac , nie ktore slowa nie sa dla mnie do konca zrozumiale , ale kiedys czarna magia bylo wiazanie haczykow , potrenowalem i wygrywalem mistrzostwa , z fotografia bedzie to samo ( w kazdym razie dla mnie musi to byc mistrzostwo ) Pozdrawiam
          Spoko, spoko, jezeli coś nie zrozumiałe.Pisz jak do przyjaciół.Postaramy się.Pozdrawiam Cię

Komentarz

• tom170
            Początki nałogu
            • 2007
            • 252

Jeśli chodzi o statyw to ja mam sherpe 600r i przy srednio-duzym wiaterku (nie pisze o wichurze) zdjecia przy 220mmx1.6crop i 30sek naswietlaniu wychodza ostro myśle, że to kwestia statywu a co do zdjęć z ręki tak jak wcześniej napisali pewnie miałeś za długi czas ustawiony...
            EOS 400D + KIT + 50mm f1.8 + 70-300mm F4-5.6 SIGMA APO DG MACRO + MiniTrekkerAW + Sherpa 600R no i 4GB karta

Komentarz

• jarekA
              Początki nałogu
              • 2005
              • 326

Używam 400/5,6 na cropie i przy czasach rzędu 1/500 i odrobinie wprawy nie ma z reguły dużego problemu z ostroscią (choć ostre w 100% fotki gwarantują rzeczywiscie czasy poniżej 1/640). Bardzo też pomaga dodatkowe oparcie się ręką z obiektywem o drzewo lub cos podobnego i wtedy mozna sie pokusić nawet o dwukrotne wydłużenie tego czasu.
              chroniczny brak czasu i zdolności, ale za to mam eLki i FF :rolleyes:

Komentarz

• Thunder
                Początki nałogu
                • 2005
                • 307

Najbardziej to pomaga IS Trzeba przyznac ze to bajer nie do przecenienia Ale jesli go nie ma to zosataja drzewa ploty itp
                Canon EOS 5D + Canon 400D + Canon EF 17-40/4L + Canon EF 35/2 + Canon EF 50/1.4 + Canon EF 85/1.8 USM + Canon EF 70-300/4-5.6 IS + Canon Speedlite 580EX + Sandisk Extreme III 20GB + Lowepro Stealth Reporter D200AW

| ...Konica-Minolta D5D, Sony A100...

Komentarz

Pracuję...