X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Leone
    Bywalec
    • 2007
    • 105

1. Jak chcesz zobaczyć "zdjęcia w większej ilości kategorii" to proponuję www.pbase.com
    2. sigma 700gram filtr 82 (cena!), tamron 510 gram. fitr 67.
    3. Ja bym wybrał tamrona chociaż nie wiem dlaczego himi pisze - "www.optyczne.pl, tam ci wyjaśnią jaką perłą są sigmy...." (naprawdę sigmami można i warto sobie głowę zawracać
    Każdy oiektyw ma swoje wady i zalety. Zaletą sigmy jest z pewnością lepsze wykonanie pod względem użytych materiałów. Zaleta tamrona to równiejsze parametry optyczne. Z pewnością tamron może być porównywany (pod względem optycznym ) do L-ek canona. Odstaje od nich słabszym autofokusem i słabszą jakością wykonania.
    Nie wiem jakich obiektywów używałeś do tej pory - ja w każdym razie byłem zachwycony gdy 3 lata temu przeszedłem z 28-135IS Canona na Tamrona 28-75/2,8.
    Ostatnio edytowany przez Leone; 13152.

Komentarz

• himi
      Zablokowany
      • 2006
      • 2638

O sigmach nie chcę słyszeć, po tym jak miałem do czynienia z kilkoma egzemplarzami. Zła współpraca S z systemem canona trwa niezmiennie od kilku lat. Niemal bez wyjątków. Co do optyki tamrona to jest ona bardzo dobra. Rzeczywiście różnice optyczne między takim T 28-75 a jego odpowiednikiem z literą L są niewielkie. L jednak ma USM i magnezową puchę.
      Nie słyszałem jeszcze od żadnego ze znajomych używającego tamronów, by szkło posypało się, a od użytkowników sigm owszem.
      Co do optyczne. pl - po prostu przeczytaj testy tamrona i sigmy. Znajdziesz odpowiedź. Pozdrawiam.

Komentarz

• Fabik
        Coś już napisał
        • 2006
        • 88

Makro to za mocno powiedziane, ale coś takiego można nim zrobić

do krajobrazu chyba wąsko, mimo że mam w torbie C 17-40, 50 i 70-200 to i tak tamron się nie kurzy, lubię ten obiektyw dobry do plenerów ślubnych jak dla mnie.

Canon

Komentarz

• szybki-pl
          Bywalec
          • 2007
          • 130

Wystarczy popatrzeć w stopkach kto ma sigmę?? Na moje oko niewielu. Natomiast Tami to chleb powszedni:-)

Komentarz

• DeMarcus
            Coś już napisał
            • 2007
            • 83

Całkiem ładne zdjęcia jak dla mnie Wielkie dzięki za próbki.

A jak się ma regulacja obiektywu (nietrafny AF) Gdzie się takich zabiegów dokonuje i jakie są ich ew. koszty?
            www.plfoto.com/83612/autor.html - Moja prymitywna twórczość...

Komentarz

• marino
              • 2007
              • 3

Ja również z czystym sumieniem mogę polecić Tamiego. Używam od kilku miesięcy i jestem zachwycony jakością zdjęć. Tyle tylko że szukał bym modelu Made in Japan. Statystycznie rzecz ujmując są lepiej wykonane. Polecam zakup u Cichego.
              350D + grip + EFS 18-55 + T28-75 + C70-300

Komentarz

• KMV10
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 2320

A ja tam mam inną Sigme tj. 17-70/2,8-4,5 i sobie chwalę - szybka, celna, troche bzyczy, fajne zbliżenia z niej można robić. Polecam.

Komentarz

• himi
                  Zablokowany
                  • 2006
                  • 2638

Fajne zbliżenia... tośmy sobie porozmawiali. Fajniejsze będziesz miał na 1200/5,6 L...

Komentarz

• KMV10
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 2320

Zamieszczone przez himi
                    Fajne zbliżenia... tośmy sobie porozmawiali. Fajniejsze będziesz miał na 1200/5,6 L...
                    Z ok. 25 cm bardzo fajne. Wiesz o co chodziło przecież
                    Za 1200 dziękuję - nie skorzystam.

Komentarz

• zxzx
                      Coś już napisał
                      • 2007
                      • 99

Czy moze mi ktos napisac o co chodzi z tym tzw crop-em , tak na chlopski rozum
                      CANUSIA EOS 50d , 400 D // EF17-40 F/4 L // Canon 70-200 F/4 L USM //Canon 60 F/2,8 macro STATYW MANFROTTO // FILTRY HOJA //Speedlite 430 EX ///// grip , etc
                      www.wesolowski-photography.co.uk

Komentarz

• comatus
                        Uzależniony
                        • 2006
                        • 725

Zamieszczone przez zxzx
                        Czy moze mi ktos napisac o co chodzi z tym tzw crop-em , tak na chlopski rozum

post nr 37

Komentarz

Pracuję...