X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • fret
    Pełne uzależnienie
    • 2007
    • 1503

Poprę poprzedników. 430 odpalana w sufit, albo w scianę (przy ścianie uwaga na kolor).

Komentarz

• lukdee
      Dopiero zaczyna
      • 2006
      • 23

Półtora miesiąca stałem przed tym samym dylematem 430 EX czy 580 EX II. Zdecydowałem sie na tą drugą, głównie po przeczytaniu lektury polecanej przez kolegów. Umiejętne korzystanie z lampy zewnętrznej to dopiero zabawa. Na razie uczę się w pełni ją korzystać i podejrzewam, że wystarczyła by mi na ten czas 430, ale co będzie jak okaże się że jest za słaba Musiałbym KUPIĆ mocniejszą.

Wolałem jednak dołożyć i kupić 580 EX II i zabezpieczyć się przed wymianą :-)
      6D | 50D i cała masa różnych gratów

Komentarz

• arturs
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 4196

Zamieszczone przez lukdee
        Półtora miesiąca stałem przed tym samym dylematem 430 EX czy 580 EX II. Zdecydowałem sie na tą drugą, głównie po przeczytaniu lektury polecanej przez kolegów. Umiejętne korzystanie z lampy zewnętrznej to dopiero zabawa. Na razie uczę się w pełni ją korzystać i podejrzewam, że wystarczyła by mi na ten czas 430, ale co będzie jak okaże się że jest za słaba Musiałbym KUPIĆ mocniejszą.

Wolałem jednak dołożyć i kupić 580 EX II i zabezpieczyć się przed wymianą :-)
        AMEN

Miałem to samo i tak samo się skończyło (na 580 I bo wersji II jeszcze nie było)
        5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• ksytek
          Dopiero zaczyna
          • 2007
          • 37

lampa sigma

mam możliwość kupna lampy sigma ef-500 dg st, czy lampa ta będzie współpracowała i czy wszystkie jej funkcje będą działały z aparatem canon eos 350d ??
          jaką kwotę można dać za tą lampę powiem że jest w stanie bardzo dobrym

Komentarz

• mor_feusz
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 1370

Sigma Corporation of America is a subsidiary of the Sigma Corporation, a Japanese based family owned manufacturer of DSLR cameras, camera lenses and camera accessories. Founded in 1961, Sigma Corporation prides itself on high quality and innovative photographic equipment

Edit

Cena

Komentarz

• ksytek
              Dopiero zaczyna
              • 2007
              • 37

instrukcja obsługi lampy sigma

czy ma ktoś może instrukcję polską obsługi do lampy sigma EF-500 DG ST
              bądź wyjaśnienie o co chodzi z funkcjami TTL, Mh, Ml
              lampę chcę założyć do canona eos 350D (zastanawiam się nad jej kupnem bo znajomy chce sprzedać u niego chodziła z analogiem nikon), jeżeli podepnę do aparatu i jeśli się nie mylę kręcąc zoomem na lampie powinny się zmieniać dane czyli 28 35 50 itd czy jestem w błędzie.

Komentarz

• gwozdzt
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 5780

Zamieszczone przez ksytek
                lampę chcę założyć do canona eos 350D (zastanawiam się nad jej kupnem bo znajomy chce sprzedać u niego chodziła z analogiem nikon),
                zapomnij o tej lampie.
                Ta Sigma dedykowana do Nikona nie ruszy z Canonem.
                Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• Kolekcjoner
                  Obertroll
                  • 2006
                  • 18766

mam możliwość kupna lampy sigma ef-500 dg st, czy lampa ta będzie współpracowała i czy wszystkie jej funkcje będą działały z aparatem canon eos 350d ??
                  (....)
                  Tak będzie w pełni współpracowała. Wszystkie funkcje będą działały z tym korpusem .
                  "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                  Kapitan Wagner

Komentarz

• gwozdzt
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 5780

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                    Tak będzie w pełni współpracowała. Wszystkie funkcje będą działały z tym korpusem .
                    Akurat w tym przypadku nie będzie współpracowała, bo autor wątku chce ją odkupić od posiadacza Nikona :-)

(zastanawiam się nad jej kupnem bo znajomy chce sprzedać u niego chodziła z analogiem nikon), ...
                    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                    a chyba nie ma wątpliwości co do tego, że taka lampa dedykowana do Nikona nie będzie współpracowała z Canonem.
                    Ostatnio edytowany przez gwozdzt; 3209. Powód: Automerged Doublepost
                    Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• gwozdzt
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 5780

oczywiście możesz sobie sprawić taką lampę, ale musi to być egzemplarz dedykowany do Canona.

wyjaśnienie o co chodzi z funkcjami TTL, Mh, Ml
                      TTL - automatyka błysku działająca w oparciu pomiar światła błyskowego przez obiektyw (Through The Lens),
                      w przypadku lampy do Canona będzie tam E-TTL

Mh - Manual high - błysk z pełną mocą 1/1
                      Ml - Manual low - błysk ze zredukowaną mocą 1/16

jeżeli podepnę do aparatu i jeśli się nie mylę kręcąc zoomem na lampie powinny się zmieniać dane czyli 28 35 50 itd czy jestem w błędzie.
                      zgadza się, tak właśnie powinno to działać.
                      Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• Kolekcjoner
                        Obertroll
                        • 2006
                        • 18766

Zamieszczone przez gwozdzt
                        Akurat w tym przypadku nie będzie współpracowała, bo autor wątku chce ją odkupić od posiadacza Nikona :-)

a chyba nie ma wątpliwości co do tego, że taka lampa dedykowana do Nikona nie będzie współpracowała z Canonem.
                        Szkoda tylko, że w tym wątku nie napisał, że od Nikona . To drobiazg ale jakże ważny .
                        "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                        Kapitan Wagner

Komentarz

• stultus
                          Coś już napisał
                          • 2007
                          • 85

gdzie mogę kupić kupić sigme we wrocławiu i za ile
                          5dmk III 6D 17-40/4 24-70 2.8 70-200/2.8 is ex580II DP-600 epson l800 mavic

Komentarz

• gwozdzt
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 5780

Zamieszczone przez stultus
                            chyba najszybciej dowiesz się tego w dziale "Co? gdzie? za ile?"
                            Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• Kolekcjoner
                              Obertroll
                              • 2006
                              • 18766

Zamieszczone przez stultus

To jest sklep internetowy mający siedzibę we Wrocławiu. Może zadzwoń popytaj. Choć jak znam życie to mają na zamówienie.

Cena 670 zł.
                              Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969.
                              Kapitan Wagner

Komentarz

• stultus
                                Coś już napisał
                                • 2007
                                • 85

Kolekcjoner dzienki
                                mam pytanie jak w apracie ustawiem iso 400 i F8 to ta lampa bedzie zmieniała moc błysku zalezności od sytłacji
                                Ostatnio edytowany przez stultus; 9267. Powód: Automerged Doublepost
                                5dmk III 6D 17-40/4 24-70 2.8 70-200/2.8 is ex580II DP-600 epson l800 mavic

Komentarz

Pracuję...