Jeszcze nie mam lampy, ale jak podpinałem pożyczonej od znajomego 430ex do mojego 400d to powiem, że w ogóle ciężko to było utrzymać bo po prostu wypada z rąk. Przy zupełnie amatorskim foceniu jak ja gabaryty 400d są często wręcz korzystne - natomiast po podpięciu tej lampy trochę się rozczarowałem, bo sam zamierzam niedługo kupić lampę i chyba też będę musiał pomyśleć o gripie.
X
-
-
Van Tak naskrobałeś, nawet dość poważnie:P . Tak poprosiłem admina o usunięcie jej. Mimo dodawanych zdjęć nikt się nie wypowiadał więc usunąłem galerie. Założę nową jak będę gotowy. Dałeś mi dobrą opcje żeby zrezygnować z lampy. W czwartek definitywnie zamawiam 70-200, a lampę sobie odpuszczę. OK zapytam o gripa... Canona czy jakiś zamiennik ?? do 7 miesięcy plany mam zmienić na 5D więc różnica 70 funtów to trochę jest. Generalnie chodzi mi o uchwyt nie o ergonomięOstatnio edytowany przez kucza21; 11320.Komentarz
-
Przepraszam autora ze sie podczepie, ale tez mam pytanie co do gripa, tak widze ze go wszyscy zachwalaja, ze potrzebny on prawie jak aparat, a wiec uzbieralem i tu moje pytanie lepiej kupic orginalny BG-E3, czy zamiennik Delty w wersji PRO.
Domyslam sie ze jest to przerobiona wersja zegaraka za 20zł, ale pilocik który ma takie opcje, kosztuje około 400zł.
Canon EOS 40D;Sigma 50 F1.4 EX DG HSMdzooma, ja też tak czytałem... w ogóle ja pięćdziesiątką to bym wszystko fotografował
nie rozumiem po co inne obiektywy wyprodukowali ;DKomentarz
-
nie ryzykował bym zakupu nieoryginalnego gripa, lubią "wieszać" aparat i często są słabe jakościowo,
kupiłem kilka nie oryginalnych bajerów do canona, kable do lamp ETTL, kabelek do wyzwalania migawki, akumulatorki i parę innych dupereli - wszystko wysiadło po kilku sesjach ... po zamianie na oryginalny wszystko działa!
Przepraszam autora ze sie podczepie, ale tez mam pytanie co do gripa, tak widze ze go wszyscy zachwalaja, ze potrzebny on prawie jak aparat, a wiec uzbieralem i tu moje pytanie lepiej kupic orginalny BG-E3, czy zamiennik Delty w wersji PRO.
Domyslam sie ze jest to przerobiona wersja zegaraka za 20zł, ale pilocik który ma takie opcje, kosztuje około 400zł.
http://allegro.pl/item296904296_batt...nnik_bg_e.htmlKomentarz
-
Macałem w sklepie zamiennik Delty, jest dosyć badziewiasty, sprawia wrażenie "jednorazówki". Ja bym nie polecał.Przepraszam autora ze sie podczepie, ale tez mam pytanie co do gripa, tak widze ze go wszyscy zachwalaja, ze potrzebny on prawie jak aparat, a wiec uzbieralem i tu moje pytanie lepiej kupic orginalny BG-E3, czy zamiennik Delty w wersji PRO.
http://allegro.pl/item296904296_batt...nnik_bg_e.htmlFujifilm x100. Canon 400D, szkiełko i oko.Komentarz
-
Do póki nie używasz gripa to nie jest potrzebny.. ale jak zaczniesz go używać to nie możesz bez niego żyć
Komentarz
-
A ja dla podsumowania wkleję Ci link do tematu, który zacząłem nim go kupiłem:
I od tamtej pory, ani razu go odłączyłem. Co więcej wklejam Ci też temat odnośnie oryginalnych gripów a tańszych zamienników:
Życzę miłej lektury.Komentarz
-
Polecam oryginalny BG-E3 używam cały czas, nie ściągam wogóle, komfort dużo większy niż bez.Canon, kilka szkieł :-)Komentarz
Komentarz