X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mor_feusz
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1370

Zamieszczone przez Sproqet
    Czyli jednak szukać. A szkoda. Bo nie wiem jak dla Was, ale dla ,mnie to nie są małe pieniądze za taki sprzęt i wydawać by się mogło, że L do czegoś zobowiązuje.
    Ja tam w "ciemno" z HK kupilem - podpialem i "wow" powiedzialem. 0 problemow, 0 FF/BF. No i ostre na f4 jest super a na 5.6 to juz zyleta (ostrzenie w Lightroomie nie przynosi efektow) - oczywiscie to moje zdanie. Mnie sie podoba. Ale....... zastanow sie czy nie bedziesz potrzebowal dolu. EF-S 17-55/2.8 kosztuje tyle samo a:
    1) ostre
    2) IS
    3) kolory/kontrast - super (wiem - mialem przed zakupem na testy)
    5) 2.8 w calym zakresie

Ja tam jwednak wolalem wiecej niz 50 a 24 na szerokim w zupelnosci wystarcza (jak malo to KITa podepne, AV, F8 i jest spoko)
    Ostatnio edytowany przez mor_feusz; 5033.

Komentarz

• Matsil
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 2022

Zamieszczone przez Sproqet
      Czytałem, że szału nie ma. Potrafi mydlić, trzeba domykać itp. Widziałem zdjęcia robione tym szkłem na http://www.pixel-peeper.com na pbase i dla mnie jest super. Nie wiem do czego ludzie się czepiają.
      Szał jest i to duży. Mówi się, ze najostrzejszy zoom canona to 70-200/4 (IS), a ja mam obydwa te szkła i 24-105 jest wyraźnie ostrzejszy. Ostry już od pełnej dziury a stabilizacji nie sposób przecenić. Pomijając stałki, to najlepsze szkło jakie posiadam. A teraz naprawdę można je kupić w dobrej cenie.
      R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Komentarz

Pracuję...