X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • iktorn92
    Uzależniony
    • 2007
    • 605

Nie chce być złym prorokiem ale ja tak mialem w 20d... testowalem wiele lamp okazalo sie ze popsuta jest stopka...Niestety dobrze ze body na gwarancji to zrobili. Sprobuj z inna lampa...

Pozdro
    Flickr
    Portfolio Ślubne

Komentarz

• Janusz Body
      Moderator
      • 2004
      • 5757

Obawiam się, że możliwości pomocy zdalnej są ograniczone. Warto podawać skąd się jest. Zwykle ułatwia pomoc. Wystarczy wpisac miasto w Panelu Użyszkodnika.

Sprawdź styki - możliwe, że nieoryginalna lampa nie kontaktuje.

Janusz,
      Old enough to know better - but I do it anyway.

Komentarz

• monalisssa

Dobra , dziekuje za pomoc ...naprawde ja poprostu sprobuje u kolegi on ma 350D jak u niego bedzie dzialac to bede walczyc dalej, sprobuje tez zrobic cos z ta stopka(dzieki iktorn92) ...sprawdzałam Flash Firing" - ustawione poprawnie dziekuje jeszcze raz i to przedewszystkim za cierpliwosc, pozdrawiam

Komentarz

• lldaniel
          Dopiero zaczyna
          • 2009
          • 27

Ja mam trochę podobny problem. Posiadam lampę Tumax DSL880 jest dedykowana pod canona i pracuje w trybie ETTL. Posiadam Canona 40d. Nie wiem dlaczego ale lampa kompletnie nie współpracuje z body. Błysk daje ale zawsze maksymalny, nic nie daje korekta błysku itd. Raczej na max błysku nie da się robić wiele zdjęć.... I tu moje pytanie czy jest jakaś możliwość skorygowania tego błędu ?
          a9 a7 iii 18 2.8 35 1.4 50 1.8 85 1.8 28-75 2.8

Komentarz

• banan82
            Pełne uzależnienie
            • 2007
            • 1165

styki styki styki, przeczyscic, mi sie to zdarzylo nawet z 580tka..dwa razy
            5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
            Crazy Apple Fanboy
            Ex Linux User

Komentarz

• lldaniel
              Dopiero zaczyna
              • 2009
              • 27

Zwykłą ściereczką? Przeczyściłem, nadal daje błysk maksymalny. Muszę odbijać od sufitu i przymykać do f7 ;/
              a9 a7 iii 18 2.8 35 1.4 50 1.8 85 1.8 28-75 2.8

Komentarz

Pracuję...