X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Marek69
    Bywalec
    • 2008
    • 111

Zamieszczone przez jceel
    Jeżeli chodzi o czytanie instrukcji, to dość długo zastanawiałem się po co jest trzystanowy włącznik w 40D. W końcu do instrukcji nie zajrzałem, tylko zapytałem innego użytkownika xxD
    Oj i ja miałem z tym przłącznikiem, że jestem roztargniony kiedyś zamiast do końca przełączyłem na pierwsza pozycję nio i co, aparat popsuty że robię wszystko na manualu pokretło mi nie działa, pomyslaem pisze posta co jest. Drugie wyjście żytnia, a to mnie mniej bawi przelciałem wszystkie ustawienia i ni w ząb nie działa i tyle i gdy chciałem wyłączyc oko wskoczyło na wyłacznik. myślę że podobne wpadki każdy z nas zanotwał na swoim koncie.
    Pozdrawiam
    Marek

Komentarz

• ewa_olsztyn
      Początki nałogu
      • 2008
      • 311

Zamieszczone przez liquidsound
      Z mojej strony zero tolerancji dla leni.
      Omatko! To ja już na żadną Twoją tolerancję liczyć nie mogę? Jestem Wielkim Leniem! Z tego powodu wymyśliłam bardzo dużo pożytecznych rzeczy. Żeby się nie narobić...

I nie widziales przez wizjer ,ze cos ciemno??
      Przecież on nie ma problemów z tym, że ma ciemno w wizjerze, ale z tym, że ma za ciemne zdjęcia. Gadanie o dekielku było żartem... Oj! Nie chciało Ci się poczytać.. Ale my tu w większości tolerancyjni :-D :-D :-D

Komentarz

• dmuchany_rekin

zrobilem tak jak radziliscie...ale zdjecie dalej wychodzi czarne...

Komentarz

• RafalTK
          Bywalec
          • 2008
          • 108

a wartosc przyslony zmienia sie albo jest ciagle na jednym poziomie ... moze jakims mega wysokim (32 czy cos tego pokroju)?
          czarny aparat z białym obiektywem ...

Komentarz

• ewa_olsztyn
            Początki nałogu
            • 2008
            • 311

Rekin - wybierz TV, czas 1/30, skieruj obiektyw przez okno na jakiś obiekt i zapisz jaką przysłonę wybrał aparat. Zrób zdjęcie. Potem przełącz na AV, ustaw tę wybraną poprzednio przysłonę i zapisz czas, jaki wybrał aparat. Zrób zdjęcie. Pokaz nam obydwa, czegoś konkretnego się dowiemy i wtedy będzie wiadomo, co Ci doradzić, OK?

Komentarz

• liquidsound
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1956

Omatko! To ja już na żadną Twoją tolerancję liczyć nie mogę? Jestem Wielkim Leniem! Z tego powodu wymyśliłam bardzo dużo pożytecznych rzeczy. Żeby się nie narobić...
              Lenistwo pojecie wzgledne zalezy od punktu odniesienia. Lecz jesli ktos kupuje sprzet za 2kpln, jest to dla niego stres wydania sporych pieniedzy (wszak zmartwiony ze aparat zepsuty skoro robi ciemne zdjecia) i nie czyta instrukcji obslugi no to cos tu nie gra prawda?? ;-)
              1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
              Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Komentarz

• pan.kolega
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 2817

Zamieszczone przez dmuchany_rekin
                witam wszystkich! mam maly problem z moim canonem gdy robie zdjecia na trybie "Tv" to wychodza zawsze czarne zdjecia... nawet z wlaczona lampa prosze o pomoc
                Jezeli tak jest, Twoj aparat jest na pewno kaput, chyba, ze jestes astronomem. Oddaj do naprawy.
                I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Komentarz

Pracuję...