X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dj_drops
    Coś już napisał
    • 2009
    • 84

Mam tak samo z tamronem 55-200, może raczej podobnie - bo celność AF raz jest wzorowa a raz trafia gdzie popadnie albo wcale
    Reklama (z łac. reclamo, reclamare) to informacja połączona z komunikatem perswazyjnym. Zazwyczaj ma na celu skłonienie do nabycia lub korzystania z określonych towarów czy usług, popierania określonych spraw lub idei (np. promowanie marki).
    http://noop.pl <-homesite

Komentarz

• noeee
      Bywalec
      • 2008
      • 146

szybki test

Jak będziesz kupował to zrób sobie szybki test ...
      focus chart - na back/front focus ... i po sprawie

sprawne 450d ostrzy jak należy ...
      5D MK2, 450D, 10-22/3.5-4.5, 28/1.8, 50/1.4, 100 IS, 70-200/4 IS, 24-105/4 IS, 18-55 IS, Kenko 1,4x, Metz 58 AF-1 i inne
      100 2.8 macro - sprzedam

Komentarz

• maciej76
        Coś już napisał
        • 2008
        • 84

mam org grip i nie zauwazylem roznicy w ostrzeniu za pomoca gripa i normalnego supstu
        450d/ bg e5/ 50 1,8/ kitIS

Komentarz

• szymura
          Bywalec
          • 2008
          • 129

Często używam z 70-200 f4 L i też rewelacja, nie zaobserwowałem FF/BF. Polecam 450D chodź trochę wolny.
          450D / 18-55 f3.5-5.6 / 70-200 f4 / 50mm f1.8 II / Alpha BG-E5

Komentarz

• gtr

Zamieszczone przez noeee
            Jak będziesz kupował to zrób sobie szybki test ...
            focus chart - na back/front focus ... i po sprawie
            Problem w tym że kupiłem mojego Tamronka przez sklep internetowy, więc nie miałem możliwości przetestowania danego egemplarza wcześniej. Czemu przez neta? Bo mój sklep podniósł cene o 100zł gdy zauwazył że się interesuje tym obiektywem...

Komentarz

• noeee
              Bywalec
              • 2008
              • 146

Zamieszczone przez gtr
              Problem w tym że kupiłem mojego Tamronka przez sklep internetowy, więc nie miałem możliwości przetestowania danego egemplarza wcześniej. Czemu przez neta? Bo mój sklep podniósł cene o 100zł gdy zauwazył że się interesuje tym obiektywem...
              To jeszcze lepiej ...
              Przy każdym zakupie przez net masz chyba 10 albo 14 na "przetestowanie" i jeśli coś Ci nie odpowiada masz pełne prawo do oddania zakupu i zwrotu pieniążków bez podania przyczyny ....
              Takie obecnie obowiązuje prawo ... -
              i dotyczy to wszystkiego nie tylko sprzętu foto ....
              lodówki, TV itp ...
              dlatego nieraz warto zakupić coś przez net ... nawet z odbiorem osobistym .... bo ma się zawsze dłuższy czas do namysłu
              5D MK2, 450D, 10-22/3.5-4.5, 28/1.8, 50/1.4, 100 IS, 70-200/4 IS, 24-105/4 IS, 18-55 IS, Kenko 1,4x, Metz 58 AF-1 i inne
              100 2.8 macro - sprzedam

Komentarz

• gtr

Zamieszczone przez noeee
                To jeszcze lepiej ...
                Przy każdym zakupie przez net masz chyba 10 albo 14 na "przetestowanie" i jeśli coś Ci nie odpowiada masz pełne prawo do oddania zakupu i zwrotu pieniążków bez podania przyczyny ....
                Takie obecnie obowiązuje prawo ... -
                i dotyczy to wszystkiego nie tylko sprzętu foto ....
                lodówki, TV itp ...
                dlatego nieraz warto zakupić coś przez net ... nawet z odbiorem osobistym .... bo ma się zawsze dłuższy czas do namysłu
                No ok. Faktycznie jest 10 dni... jednak tyczy się to kazdego zakupu wiec nie jest to jakaś super zaleta zakupów w sieci. Jednak jest i pare kruczków... (wsumie to już standard w polskim prawie i ustawach ;p)
                np. Jesli zakupiłeś cyfrowe lustro w sklepie to owszem masz możliwość zwrotu towaru i odzyskania pieniedzy do 10dni ale tylko w przypaku gdy m.in. towar nie nosi śladów urzytkowania, (co jest komiczne... w aparatach licznik zdjeć musi wynosić ZERO!)

Najlepiej gdybys go kupił, przyniósł do domu, potrzymał pare dni i oddał w nieotwartym podełku

Więc, nawet jak kupie sobie nowe lustro, stwierdze po dniu że jest kijowe to... to mam problem bo nie mam prawa go oddać bo zrobiłem juz kilka TESTOWYCH zdjeć :/ (z takimi wymogami spotkałem sie juz w paru sklepach i nie tylko internetowych).

Komentarz

• Merauder
                  Pełne uzależnienie
                  • 2008
                  • 1092

Zamieszczone przez gtr
                  No ok. Faktycznie jest 10 dni... jednak tyczy się to kazdego zakupu wiec nie jest to jakaś super zaleta zakupów w sieci. Jednak jest i pare kruczków... (wsumie to już standard w polskim prawie i ustawach ;p) [...]
                  .
                  Daj jakiegos linka do tej ustawy, bo z tego co wiem to tyczy sie jedynie sprzedazy wysylkowej.
                  7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Komentarz

• Jago
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 1502

Zamieszczone przez gtr
                    .....Bo mój sklep podniósł cene o 100zł gdy zauwazył że się interesuje tym obiektywem...
                    Dobry sklep Ja na Twoim miejscu już bym w nim zakupów nie robił
                    C R6; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Komentarz

• x-mac
                      Początki nałogu
                      • 2009
                      • 285

Zamieszczone przez Merauder
                      tyczy sie jedynie sprzedazy wysylkowej.
                      Generalnie tak, ale trochę więcej "prawnego bełkotu" jest w Ustawie z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny - art. 10.
                      Ze zwrotem w tzw. tradycyjnych sklepach aż tak różowo to chyba nie jest?:-?

Jago - też bym tak zrobił (i zrobiłem) - jak spróbowali zasugerować nagłą zmianę ceny w pewnym sklepie. Nazwy sklepu celowo nie wymieniam, bo może mieli chwilowo słabszy dzień i szkoda psuć im renomę, ale klienta stracili.

1 2 3

Komentarz

• szpinczyk
                        • 2008
                        • 12

Polecam tą puszkę bardzo , nie mam z nią żadnych problemów typu FF / BF . Jak najbardziej za :-D
                        D450 + C 17-85 IS; C 50 f1,8 - i dalej na zkupy tylko kaski malo:-D

Komentarz

• XGrzesX
                          Bywalec
                          • 2008
                          • 107

A ja gorąco odradzam ten aparat w połączeniu z obiektywem kitowym. Przetsestowałem 6 takich kompletów i wszystkie miały problem z AF. W końcu kupiłem Nikona D90 z obiektywem 18-105mm i skok jakościowy jest OGROMNY.

Komentarz

• Kolekcjoner
                            Obertroll
                            • 2006
                            • 18766

Zamieszczone przez XGrzesX
                            A ja gorąco odradzam ten aparat w połączeniu z obiektywem kitowym. Przetsestowałem 6 takich kompletów i wszystkie miały problem z AF. W końcu kupiłem Nikona D90 z obiektywem 18-105mm i skok jakościowy jest OGROMNY.

Słaba ta prowokacja.
                            "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                            Kapitan Wagner

Komentarz

• KuRcZaK

To i może ja jako nowy się wypowiem. Na razie ze 1,5 miecha testuje niestety tylko na kicie ale to dopiero moje początki ale póki co problemów z AF nie było. Siostra cioteczna z taką samą puszką i szkłem chyba 17-200 canona nie mówiła nic o takowym problemie.

Komentarz

• XGrzesX
                                Bywalec
                                • 2008
                                • 107

Zamieszczone przez Kolekcjoner

Słaba ta prowokacja.
                                To nie była prowokacja tylko moja dobra rada. Sporo straciłem nerwów z tym 450d ...

Komentarz

Pracuję...