X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Darkkon
    • 2009
    • 2

Cięższy statyw to podstawa, kiedyś kupiłem pod mojego starego EOSa 50 tani statyw na allegro za coś około 120zł. Szybko pożałowałem tej decyzji, bo statyw z aparatem był w stanie się przewrócić od podmuchu wiatru , prawie mi zresztą wpadł do jeziora...
    Teraz mam statyw Slika, mogę z czystym sercem polecić go każdemu zaawansowanemu amatorowi. Z moim 40D sprawuje się doskonale, Wykonany ze stali i dobrego plastiku, ale cena w porównaniu z chińszczyzną wysoka - za mój (model Sprint Pro) zapłaciłem w media 370zł, ale nie żałuje

Komentarz

• bebesky
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 1231

Zamieszczone przez k4cper
      (cena niestety ważna) .. i celuję bardziej w velbona sherpę 600r
      też tak miałem
      kupiłem velbona i zamieniłem
      akurat mój po 2 latach użytkowania stracił na stabilności

Komentarz

• Canclerz
        Bywalec
        • 2007
        • 141

Statywy dzielą się na dwa rodzaje. Za lekkie żeby ich używać i za ciężkie żeby je nosić. Przerabiałem obydwa warianty.

Przy lekkich pomaga haczyk na torbę z kamieniami, samowyzwalacz/wężyk, wstępne podnoszenie lustra. Z ciężkimi jest gorzej, pomaga tylko bagażnik/asystent.
        Smiena 8M

Komentarz

• Krzychu
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 3611

Zamieszczone przez Canclerz
          Statywy dzielą się na dwa rodzaje. Za lekkie żeby ich używać i za ciężkie żeby je nosić. Przerabiałem obydwa warianty.
          I trzeci czyli kompozytowe Gitzo - lekkie i z reguły bardziej stabilne niż cięższe statywy metalowe...
          Pozdrowienia,
          KZ
          KZ Aviation Photography

Komentarz

• irekaro
            Początki nałogu
            • 2007
            • 262

ja włąsnie mam sherpę 600R- można kupić używkę za 200zł - i nie nażekam, co do wężyka to owszem teraz mam ale śmiało można robić na samowyzwalaczu 2-10 sekund.
            canon

Komentarz

Pracuję...