X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rgoluszka
    • 2009
    • 13

canon d40

Witam

Postanowiłem zakupić d40 bedzie to moj pierwszy aparat z tej półki obecnie foce canonem s3...

Wiec bede dopiero zaczynał focic sprzetem z tej pólki chociaż juz bawiłem sie Nikonem d60
    Chciałbym sie poradzic odnosnie obiektywu z racij ze bedą to moje poczatki w tej klasie narazie chyba lepiej kupić jakiś podstawowy nie zadrogi poeksperymentować a pozniej juz dopiero cos konkretnego)

lubie fotki makro krajobrazy troszke robie na stadionach sport a i jeszcze portretowe

Prosze o jakies wskazówki za ktore z góry wielkie dzieki
  • mate00sh
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 1312

Jako pierwszą wskazówkę proponuję dział "Dla początkujących" gdzie znajdziesz odpowiedź na twoje pytania.

Komentarz

• sebcio80
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 2655

po pierwsze nie D40 tylko 40D

po drugie musisz zdawac sobie sprawe za praktycznie do Twoich zastosowan potrzebne sa przynajmniej 3 rozne obiektywy, co raczej tanio nie wyjdzie
      Moje wątki na forum: sport | fashion
      | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• Kubak82
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 2348

Zamieszczone przez rgoluszka
        lubie fotki makro krajobrazy troszke robie na stadionach sport a i jeszcze portretowe
        ale zdajesz sobie sprawe ze na tym forum zaraz uslyszysz:

ef 100 f2,8 macro
        ef 17-40 f4 / ef-s 10-22
        ef 70-200 f2,8
        ef 35 f1,4 L + ef 85 f1.8

o "klasyku":

Zamieszczone przez sebcio80
        po pierwsze nie D40 tylko 40D
        nie wspomne bo to juz swiecka tradycja ;-)

aaaa... i jeszcze jedno - to nie to podforum wiec zaraz Vitez i tak Cie przeniesie do "dla poczatkujacych"
        Ostatnio edytowany przez Kubak82; 4962.

Komentarz

• bebesky
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 1231

Kubak82
          klasyk to jest 50/1,8
          czyli zaraz się zacznie

Komentarz

• Kubak82
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 2348

Zamieszczone przez bebesky
            czyli zaraz się zacznie
            eee.. zawsze mozna zamknac temat i wskazac podobny - rozejdzie sie po kosciach ;-)

Komentarz

• MusicMan
              Coś już napisał
              • 2009
              • 63

Zamieszczone przez rgoluszka
              Witam
              Podałeś taki przekrój, ze aby miec bardzo dobrej jakosci fotki to bedziesz potrzebowal prawdziwy arsenal obiektywow i to drogich...

Aby nastepny zakup byl calkowicie swiadomy to chyba najlepiej bedzie kupic jakiegos uzywanego spacer zooma 18-250 i do tego dokupic pierscienie makro. Po jakims czasie zobaczysz, ktorych ogniskowych uzywasz najczesciej i w ktorych zakresach brakuje ci swiatla... bo w hali focoac sport takim ciemnym obiektywem nie poszalejesz, w portrecie tez ładnego rozmycia nie otrzymasz.... ale nie ma jednego uniwersalnego obiketywu...
              Chyba ze cierpisz na nadmiar gotowki, wtedy problemy rozwiazuja sie same.
              Piątka, eLki, portfolio w toku.

Komentarz

• marek_zielona
                Dopiero zaczyna
                • 2009
                • 21

50/1.8 jak pisali do portretów oraz moze 55-250 bo dobry optycznie i nie drogi a ma stabilizację. Mam dwa kity 18-55IS i 55-250IS i nie jest żle - chociaz brakuje mi tego i owego w tych obiektywach... a jak masz kasę to 17-50 tamrona od Cichego... (poszukaj na forum)
                Dopiero zaczynam...
                Moja Strona
                Profil na FB

Komentarz

Pracuję...