X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zlo
    Coś już napisał
    • 2009
    • 68

Canon Speedlight 380EX

witam, czy lampa Canon Speedlight 380EX bedzie dobra do fotografii metoda off camera flash? ile warta jest ta lampa? pytam poniewaz mam mozliwosc kupna uzywanej
  • sebcio80
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 2655

jesli bedziesz chcial ja umiescic na kablu to oczywiscie ze sie nada, radiowo czy przez fotocele sie nie nada, gdyz nie ma w niej mozliwosci ustawienia blysku manualnie.

w plenerze tez moze jej troche brakowac mocy przy sloncu
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• zlo
      Coś już napisał
      • 2009
      • 68

a Sunpak PZ42X bedzie dobra do tego celu?

Komentarz

• zlo
        Coś już napisał
        • 2009
        • 68

wie ktos?

Komentarz

• sebcio80
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 2655

lampa jako taka sie nada, ma tryb manualny, wiec moza ustawiac sile blysku od 1/1 do 1/64

jednak jak bedzie wspolpracowac z odbiornikami radiowymi i z fotocelami trudno mi powiedziec, pewnie ogolnie ciezko bedzie tez znalesc na ten temat opinie w necie, powinno byc bez problemu - ale nie chce Cie oklamywac

jak chcesz ta lampe wyzwalac?
          Moje wątki na forum: sport | fashion
          | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• Mellan
            Pełne uzależnienie
            • 2007
            • 1851

Tak się słada, że wczoraj podłączyłem testowo 580exII i właśnie 380ex do jednoczesnego wyzwalania poprzez dwa odbiorniki phottix strato. Obydwie działają i nic się nie wiesza. Jest kłopot z 380ex, bo nie ma ona ustawień manualnych (manualnie można sobie ją przestawić w odpowiednie miejsce) i wyłącza się automatycznie po 90sek. bezczynności.
            C-F-K - forever

Komentarz

• zlo
              Coś już napisał
              • 2009
              • 68

a jaka stosunkowo tania lampe polecacie, zeby na zdalne wywolywanie sie nadawala i dawala jakies ciekawe/dobre efekty

Komentarz

• michalsz
                • 2009
                • 12

Jeśli chodzi o średnią cenę 380EX to w zależności od stanu ok. 250-350 zł. Fakt, przy radiowym wyzwalaniu baterie czasami dostawały niepotrzebnie po d...e, bo nie ma możliwości ustawień manualnych i tak jak pisał Mellan- automatyczne wyłączanie się lampy też może doprowadzić do szału. PZ42X- całkiem sensowna lampa, duża liczba przewodnia (42), pełny TTL, manual, regulowany palnik w dwóch płaszczyznach, cena. A do czego konkretnie będziesz używał lampy?

Komentarz

• mor_feusz
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1370

Ja powiem tak. Jesli chodzi CI o kontrole manuala to jest kilka lamp godnych polecenia
                  - Canon 540 EZ (kontrola manualna)
                  - Canon 550 EX (mam i rewelacja)
                  - Vivitar 285HV (sterowanie moca tylko do 1/16)
                  Jeszcze sie znalazlo by kilka.
                  Ja polece 550EX. Ostatnio dokupilem od swojej 580EX II i jestem zadowolony. Niczego tej lampie nie brakuje.

Komentarz

• fotomih
                    Bywalec
                    • 2009
                    • 167

Ja za to polece Nissina Di622 Ma manuala, fotocelę, palnik obracany w 2 płaszczyznach. Na allegro są za 450-480zł. EX380 może i jest systemowa ale jest niewiele lepsza od wbudowanej kukułki... miałem i uważam że szkoda zachodu...
                    Moja galeria CB

Komentarz

• kasprzak
                      Bywalec
                      • 2008
                      • 189

Tylko ten Nissin ma problem z wyzwalaniem radiowym - nie wiem jak na kablu - ale kupując nową lampkę do zestawu wolałbym taką która w przyszłości pozwoliłaby mi przejść na radio bez problemów.
                      Pozdrawiam
                      Paweł Kasprzak

Komentarz

Pracuję...