X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zlo
    Coś już napisał
    • 2009
    • 68

strobist aka off camera flash

czesc, znacie jakies polskie strony, ewentualnie zagraniczne gdzie pokazuja jak robic zdjecia tego typu z 1 flashem i najlepiej z przykladami i parametrami z jakimi bylo zrobione? bo nic takiego znalesc nie moge ;/

w ogole da sie robic takie fajne zdjecia bez parasolki/softboxa i z 1 flashem? mam Sunpak PZ42X
  • arturs
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 4196

Zamieszczone przez zlo
    czesc, znacie jakies polskie strony, ewentualnie zagraniczne gdzie pokazuja jak robic zdjecia tego typu z 1 flashem i najlepiej z przykladami i parametrami z jakimi bylo zrobione? bo nic takiego znalesc nie moge ;/

w ogole da sie robic takie fajne zdjecia bez parasolki/softboxa i z 1 flashem? mam Sunpak PZ42X
    co to są zdjęcia "tego typu" i "takie"?
    5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• adikPL
      Początki nałogu
      • 2008
      • 349

tu masz fotki i sporo róznych przykładów jak zostały pstrykniete

Explore Dustin Diaz’s 11,341 photos on Flickr!
      www.adriankordas.blogspot.com
      -------------------------------
      sigpic

Komentarz

• tormentor
        Bywalec
        • 2007
        • 218

Zamieszczone przez zlo
        w ogole da sie robic takie fajne zdjecia bez parasolki/softboxa i z 1 flashem?
        Da sie, ale polecam jednak pobawic sie tez parasolka - to raptem wydatek 15-30 zl.
        FF:5Dmk2|T17-35/2.8-4.0|T28-75/2.8|C35/2|C50/1.4|T70-200/2.8|||crop:40D|C18-55 IS||| Metz 58 AF-1|Sunpak 4000AF|wyzwalacze Phottix |Velbon Sherpa 250R|akcesoria...
        Zdjęcia: maxmodels.pl | digart.pl | flickr |
        "I have a very low tolerance level for stupid bullshit" - George Carlin

Komentarz

• robgr85
          Pełne uzależnienie
          • 2007
          • 1719

Zamieszczone przez zlo

tak jak pisał kolega wyżej - da się... może zainteresuje Cię polskie tłumaczenie strobist101
          Parę miesięcy temu, w listopadzie, na forum polskiej grupy strobist Jarek Sikora poinformował nas o planie przetłumaczenia 'Strobist 101' n...
          Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• zlo
            Coś już napisał
            • 2009
            • 68

Zamieszczone przez tormentor
            Da sie, ale polecam jednak pobawic sie tez parasolka - to raptem wydatek 15-30 zl.

a gdzie za taka cene?

Komentarz

• sebcio80
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 2655

Zamieszczone przez zlo
              a gdzie za taka cene?

oczywiscie mowa o parasolkach rozpraszajacych:

odbijajace sa troche drozsze

wada parasolek jest taka ze przy najmniejszym, minimalnym podmuchu wiatru sprzet leci na ziemie, w wiekszosci przypadkow konczy sie to kazdorazowo pogieciem parasolki, ktorej raczej nie szkoda, ale raz jedna z moich 580EXII troche sie porysowala a uchwyt od lampy polamal
              Moje wątki na forum: sport | fashion
              | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• zlo
                Coś już napisał
                • 2009
                • 68

ale ja mam taki wyzwalacz phottix i on jest ze 6cm pod lampa, to nie bedzie wtedy lampa z byt wysoko na statywie w porownaniu do flasha? bedzie celowac w gore zamiast w srodek ;(

Komentarz

Pracuję...