X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • aloevera
    Dopiero zaczyna
    • 2009
    • 15

Samowyzwalacz....

Z wyborem lampy trochę mi się przejaśniło, teraz z kolei mam pytanie jak zrobić sobie samemu zdjęcie z samowyzwalacza? Może to trochę głupie ale chciałabym sobie sama zrobić zdjęcie ponieważ z osób które prosiłam nikt nie podołał zadaniu aby mnie sfotografować

Więc mam problem bo próbowałam już X razy ale nigdy nie było tak jak chciałam czyli ostrość była za mną lub przede mną ale najczęściej za mną. I nie było to zdjęcie lekko nieostre tylko jestem na nim całkowicie poza GO a nie ma sensu większego F ustawiać bo to miałby być portret.Próbowałam nawet na auto i też klapa :-( Aparat miałam na statywie, ustawiłam ostrość w to miejsce gdzie za chwilę podeszłam i nic:-(

Ma ktoś może jakiś sposób?
  • Kubak82
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 2348

ale jakim aparatem??

jesli masz taka mozliwosc (gniazdo w aparacie) to kup pilota i po problemie :-)

Komentarz

• zonk
      Bywalec
      • 2007
      • 203

Jeżeli chcesz zrobić sobie portret to samej będzie Ci cieżko. Ostrość powinna byc ustawiana na oko.

Jeżeli chcesz taki pstryk żebyś była w GO ale nie ostrzone w punkt (oko) to ostrzenie manualne i samowyzwalacz.
      >>>--------> założyłem sobie bloga <--------<<<

Komentarz

• ArtMoon
        Bywalec
        • 2007
        • 113

Ostrosc na manual, aparat na statyw, w miejscu gdzie bedziesz miala glowe poloz (postaw) jakis przedmiot, najlepiej kontrastowy, manualnie wyostrz na niego, zamien sie z nim miejscami i zrob zdjecie z wyzwalacza. Musi byc ostro. Pozdrawiam!
        http://www.maxmodels.pl/artmoon.html

Komentarz

• aloevera
          Dopiero zaczyna
          • 2009
          • 15

Zamieszczone przez Kubak82
          ale jakim aparatem??

450D + 50mm 1/8 dzięki za rady, tak właśnie myślałam, że nie ma złotego środka :-( ale człowiek sie nabiega i nic z tego nie wychodzi będę próbować:razz:
          !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
          Zamieszczone przez Kubak82
          ale jakim aparatem??

A propos pilota, znalazłam coś takiego :

i to wystarczy? jakoś mi się wydaje, że jeszcze coś powinno być co się do aparatu podłącza, proszę o rady bo jestem zielona

Bardzo proszę żeby mi ktoś polecił jakiegoś pilota bo widziałam różne, z gripem itp ale w ogóle się nie orientuję
          Ostatnio edytowany przez aloevera; 30023. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Kubak82
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 2348

tak, taki pilot moze byc.. tu masz to samo troche taniej:

choc MZ najwygodniejsze jest jednak radio.. ciut drozsze ale warto - sam mam 2 komplety radiowek :-)

tu masz w miare tani zestaw: http://www.allegro.pl/item832474441_...350d_300d.html

tak czy inaczej bedziesz sie musiala troche nagimnastykowac ale masz wieksza szanse ze trafisz z ostroscia :-)

Komentarz

• aloevera
              Dopiero zaczyna
              • 2009
              • 15

dziękuję

Komentarz

• Kubak82
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 2348

yyy.. z rozpedu wprowadzilem Ci ew blad z ostatnim linkiem

to oczywiscie pilot na podczerwien!! o radiowke mozesz zapytac tu - aukcja dotyczy co prawda nikona ale do canonow sprzedajacy piloty tez ma.. sam jakis czas temu u niego kupowalem :-)

link - http://www.allegro.pl/item835394378_...ji_gratis.html

Komentarz

Pracuję...