X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • luckat
    Dopiero zaczyna
    • 2009
    • 35

grip do 450d

witam, czy jest to coś warte http://www.allegro.pl/item858476856_...00d_1000d.html
    chcę kupić gripa do swojego canona przede wszystkim ze względu na moje dość duże dłonie pojemność bateri nie jest tak ważna dla mnie, nie chce też wydawać za dużo kasy na to. Na co trzeba zwrócić uwagę przy kupnie gripa?
  • iso
    Uzależniony
    • 2009
    • 547

zwróć uwagę, że grip z tej aukcji ma tylko spust migawki, nie ma pokrętła i żadnych przycisków.

Komentarz

• luckat
      Dopiero zaczyna
      • 2009
      • 35

może coś takiego http://www.allegro.pl/item852579425_...00d_bg_e5.html

Komentarz

• mateuszkaratysz
        Początki nałogu
        • 2009
        • 330

Poszukaj gripa z możliwością ustawienia punktu ostrości i zmianą av, ten nie jest wiele wart na pewno nie 158zł

Komentarz

• luckat
          Dopiero zaczyna
          • 2009
          • 35

to może jakiś przykład

Komentarz

• MatusP
            Początki nałogu
            • 2008
            • 442

Ja polecam zdecydowanie TEN. Dotarł do mnie dziś i mogę powiedzieć, że wszystko działa i styka pięknie. Solidny, wygodny, elegancki, taki, jak trzeba.
            BLOG

Komentarz

• HuleLam
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1641

Nie mam (jeszcze?) gripa, ale z tego co czytałem opinie tu na forum to jest: oryginał - długo nic - phottix (ale jak się trafi za dobrą cenę) - długo nic... wszystkie inne w tym delta.

zdRAWki

PS i sam się zastanawiam nad zaryzykowaniem phottixa
              Fotograf platoniczny

Komentarz

• Eberloth
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 2350

Deltę mam od roku, nic się nie zacina, nic nie odpada, wszystkie kółka się kręcą a przyciski nie wpadły w obudowę... Oczywiście najlepiej kupić Canona
                Sprzęt - dekielek z przyległościami.
                Fumare humanum est!

Komentarz

• psl
                  Bywalec
                  • 2009
                  • 246

Zamieszczone przez MatusP
                  Ja polecam zdecydowanie TEN. Dotarł do mnie dziś i mogę powiedzieć, że wszystko działa i styka pięknie. Solidny, wygodny, elegancki, taki, jak trzeba.
                  Rozumiem, że musi być 6AA? Czy można również zamontować 4AA i bedzie działał?

Komentarz

• MatusP
                    Początki nałogu
                    • 2008
                    • 442

Zamieszczone przez psl
                    Rozumiem, że musi być 6AA? Czy można również zamontować 4AA i bedzie działał?
                    Niestety, wsadziłem 4 akumulatory i nie działa. Z drugiej strony w instrukcji jest napisane, że z kompletem 6AA wytrzyma tylko 200-500 fotek, a pjedynczy akumulator Canona ok 700-800, więc nie wiem, czy jest sens zasilać gripa paluszkami.
                    BLOG

Komentarz

• andrewjohn
                      Początki nałogu
                      • 2008
                      • 349

Zamieszczone przez MatusP
                      Ja też mam tę Deltę. W sumie jest OK, wszystko działa, jak powinno, nie ma na co narzekać, a cena jednak znacznie niższa niż orginału. Aha! Na początku w jednym miejscu odkleiła sie guma, ale kropelka kropelki i trzyma, to oczywiscie drobiazg, bez większego znaczenia.
                      Canon EOS 450D+S10-20/4,5-5,6 + C15-85 IS USM+C50/1,8+C55-250 IS

Komentarz

• janekmatrix
                        Dopiero zaczyna
                        • 2009
                        • 40

Zamieszczone przez luckat
                        witam, czy jest to coś warte http://www.allegro.pl/item858476856_...00d_1000d.html
                        chcę kupić gripa do swojego canona przede wszystkim ze względu na moje dość duże dłonie pojemność bateri nie jest tak ważna dla mnie, nie chce też wydawać za dużo kasy na to. Na co trzeba zwrócić uwagę przy kupnie gripa?
                        Siemka.

Ja od pół roku używam oryginalnego BG-E5 od Canona i jestem bardzo zadowolony.Moim zdaniem nie ma co się ładować w tanie podróbki,chodzi o jakość materiałów,spasowanie z body i inne kryteria.Kiedyś na tym forum czytałem że nie oryginalny grip potrafi nieźle namieszać,potrafią się dziwne rzeczy dziać z aparatem errory zawiaski i inne.Tak więc przed zakupem radzę się dobrze zastanowić bo potem może być płacz i zgrzytanie zębów Pozdrowerek.

Komentarz

Pracuję...