X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • justa8585
    • 2010
    • 14

Nowe karty CF 16 GB?

Dzien dobry, ostatnio jak widze pokazaly sie nowe karty CF http://www.allegro.pl/item931177854_..._wa_promo.html

Sa one tansze z tego co widze od innych CF sandiska o tych samych parametrach, prosze o rade jesli ktos z Was cos takiego posiada, czy warto je kupic do 5D Mark II?
    Do tej pory uzywalam CF sandiska III 8GB, i z tego co wiem one tez maja 30mb/s a sa zauwazalnie tansze.........warto?
    Pozdrawiam Justyna.
  • wiktor2323
    Pełne uzależnienie
    • 2009
    • 1290

Ta naklejka jakaś dziwna.
    Facebook

Komentarz

• kadir
      • 2008
      • 9

nie kupowalem tam jednak,ale opinie dobre

Komentarz

• justa8585
        • 2010
        • 14

Raczej mnie interesuja parametry, no bo ze naklejka dziwna (inna) to dla mnie raczej nie istotne, wazne zeby byly oryginalne i trzymaly parametry (wspolpracowaly dobrze z Mk II jak te poprzednie Extreme III).
        Sklep renomowany , kupowalem u nich zawsze CF i bylo ok, oryginalne itp.no ale to nowosc wiec moze ktos z Was juz testowal

Komentarz

• skura
          Bywalec
          • 2006
          • 125

W gazecie digital foto video z lutego 2010 masz test kart pamięci. Wyniki sa naprawdę ciekawe. Karty Cf testowani min na 5dmk2 i 7d, oraz kilku nikonach. Nie będę przepisywał całych tabeli, ale kumpel po jego przeczytaniu zrezygnował z zakupu sandisca i zapalił się do kupna Transcend`a 8 giga. Jedna z najszybszych kart(jeżeli chodzi o zapis na canonach).

Komentarz

• Sleyck
            Dopiero zaczyna
            • 2009
            • 37

Ja posiadam ta karte. Pani w sklepie digital24 powiedziała ,ze to sa nastepcy serii extreme III maja taka samam szybkośc i parametry uzytkowania sa troszke tansze, bo ex III sa juz wycofane z produkcji

Ps
            uzywam ich do 50D

Komentarz

• Normat
              • 2010
              • 13

podobno rodzaji kart sandiska się namnożyła strasznie dużo, podobno podróbki, obiło mi się o uszy że poszło na rynek polski spora ilość kart które miały parametry ultra II a naklejki EXTREME III, ja np. mam lexara cf 4gb i jest OK, oryginalny, i jeszcze dostałem mały rabacik, http://www.fotofobia.pl/produkt/comp...-4gb-udma-300x mały sklepik ale blisko mam.
              Ostatnio edytowany przez Normat; 32363.
              Canon EOS 350D + EF-S 18-55 mm f/3.5-5.6
              Canon IXUS 860 IS

Komentarz

• Mellan
                Pełne uzależnienie
                • 2007
                • 1851

Zamieszczone przez wiktor2323
                Ta naklejka jakaś dziwna.
                Tak, dziwna, jednak jest takie coś na stronie sandiska.
                C-F-K - forever

Komentarz

• justa8585
                  • 2010
                  • 14

No to jak panowie, kupowac do MarkII, chodzi o bezawaryjnosc i deklarowana szybkosc

Komentarz

• lukaszlada
                    Coś już napisał
                    • 2008
                    • 71

Zamieszczone przez justa8585
                    No to jak panowie, kupowac do MarkII, chodzi o bezawaryjnosc i deklarowana szybkosc
                    Kolega wyżej Ci odpowiedział Kup gazetke albo poproś go o skan wyników i tyle. Co do kart sandiska się nei wypowiem bo CF nie mialem w rękach ale naczytałem się dużo dobrego.

Komentarz

• mgtan
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 1084

ja do MarkaII kupiłem Extreme w nowej wersji 60MB/s. Przy starej Extreme III 30MB/s miałem poroblemy przy zapisie video ciągłym. często się bufor przepełniał. Co prawda to dziwne i będe reklamował karte ale wynika to chyba z tego że Extreme III nie ma takiej ciągłości zapisu idealnego u mnie, potrafi spać na chwile do np 7MB/s i wówczas pewnie jest problem.
                      Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
                      24-105 f/4 IS USM + 50 f/1.4
                      Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

Komentarz

• tezmarek
                        Uzależniony
                        • 2009
                        • 840

Zamieszczone przez mgtan
                        ja do MarkaII kupiłem Extreme w nowej wersji 60MB/s. Przy starej Extreme III 30MB/s miałem poroblemy przy zapisie video ciągłym. często się bufor przepełniał. Co prawda to dziwne i będe reklamował karte ale wynika to chyba z tego że Extreme III nie ma takiej ciągłości zapisu idealnego u mnie, potrafi spać na chwile do np 7MB/s i wówczas pewnie jest problem.
                        A to Extreme III to z Allegro? Pytam, bo ja zwracałem dwie karty - okazały się być ewidentnymi podróbkami i rzeczywiście zachowywały się fatalnie...

Komentarz

• Arek_Gd
                          Bywalec
                          • 2008
                          • 249

Zamieszczone przez Sleyck
                          Ja posiadam ta karte. Pani w sklepie digital24 powiedziała ,ze to sa nastepcy serii extreme III maja taka samam szybkośc i parametry uzytkowania sa troszke tansze, bo ex III sa juz wycofane z produkcji

Ps
                          uzywam ich do 50D

Ja też kupiłem ostatnio 2 takie karty, ale mi w sklepie powiedzieli że to poprostu nowa seria kart (design) ale wewnątrz raczej jest to samo, czyli... tak jak Ultra II - te 30MB/s - to prędkość maksymalna a nie gwarantowana. Właśnie serai extreme ma prędkości gwarantowane.

Także nie nastawiajcie się, poza tym jak dobrze pamietam gdzieś tutaj na forum któryś z kolegów testował te karty i daleko im było do tych 30MB/s

pzdr

p.s. mi na tych kartach filmy z nowej piątki chodzą bardzo dobrze....
                          Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams

Komentarz

• szymekgd
                            Początki nałogu
                            • 2008
                            • 292

Zamieszczone przez Sleyck

Ps
                            uzywam ich do 50D
                            Jezeli juz to jest tanszy i chyba wolniejszy nastepca karty ULTRA II, karta jest oryginalna, do kupienia min. w komputroniku.
                            CANON EOS 40D z dodatkami

Komentarz

• MC_
                              Pełne uzależnienie
                              • 2009
                              • 3444

Mam taką kartę 8GB, kupioną przez KKM. Na 5D2 działa dobrze, ale nie bawiłem się filmikami, więc za to nie ręczę.

Komentarz

Pracuję...