X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • siudym
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 2254

Nie nie, nic sie nie dzialo z nim, poza miganiem baterii i dawaniu znac, ze bateria padła. Kupiona nowa i dalej smiga. Kiepskie cos te Panasonic'e, albo trafil sie slabiak.

Obiektywy rozne. M42 wiem, bo uzywam az trzech adapterow PK, Nikon F i M42 i wiem, ze dziala mi tylko na Tv i P. Szkoda, ze sygnalizacja taka jaka jest... Ciekawe jak bedzie tym razem jak bateria bedzie sie konczyc, mam nadzieje, ze stopniowo ikonka bedzie normalnie sygnalizowac.

Co do ilosci rolek, to bylo jak pisalem, ale okres dzialania na tej baterii od nowosci to rok. Widocznie czas tez swoje robi, nawet mimo malej ilosci zdjec bez lampy.
    Ostatnio edytowany przez siudym; 7602.

Komentarz

• blaaz
      • 2008
      • 2

Zamieszczone przez FlatEric
      To są wartości czysto teoretyczne. Z dłuuuugoletniej praktyki na 50E wyszło mi, że 2CR5 czy komplet czterech AA starczy przy dodatnich (raczej pokojowych) temperaturach na jakieś 10-15 filmów 36-klatkowych z incydentalnym użyciem flesza wbudowanego.

A nie było to przypadkiem tak, że nacisnąłeś na spust, a aparat złożył lustro nie wyzwalając migawki, a na wyświetlaczu pojawił się tylko symbol rozładowanej baterii?
      Wiem, że wyciągam trupa z szafy, ale mam ze swoją 50E dokładnie taki problem. Tylko przy jasnych scenach lustro blokuje się, aparat wyłącza i miga wskaźnik 'pusta bateria'. Co to może być?
      Mam Nikona

Komentarz

• komisarz ryba
        Coś już napisał
        • 2012
        • 89

Zamieszczone przez blaaz
        Wiem, że wyciągam trupa z szafy, ale mam ze swoją 50E dokładnie taki problem. Tylko przy jasnych scenach lustro blokuje się, aparat wyłącza i miga wskaźnik 'pusta bateria'. Co to może być?
        w mojej trojce tez jest taki problem, wystepuje tylko na czasach 1/2000 i krotszych. diagnoza serwisu: migawka do wymiany.

Komentarz

Pracuję...