X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Da__FreaK
    Początki nałogu
    • 2009
    • 449

numer seryjny+serwis

Witam
    Mam pytanko zwiazane z serwisem. Mianowicie, czy po numerze seryjnym mozna dowiedziec sie czy np, w puszcze wymieniana byla np, migawka, badz naprawiane byly inne usterki ? Czy autoryzowany serwis ( Polska , inne kraje z ktorego pochodzi aparat ) wnosi do swojej bazy ( jest jakas w ogole jakas taka baza danych w necie gdzie mozna tego poszukac ) wykonywane czynnosci ktore byly przeprowadzane w naprawianej puszcze ?
    Pytanie wzielo sie stad, ze mam na oku zakup 1dmark2 z dosc malym przebiegiem i podejrzewam ze migawka byla juz a nim wymieniana .
  • sebcio80
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 2655

serwis powinien znać historie body po numerze seryjnym

jezeli migawka byla wynieniana to chyba dobrze? wszak wlasciwie tylko to sie zuzywa w lustrzance
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• Da__FreaK
      Początki nałogu
      • 2009
      • 449

Zamieszczone przez sebcio80
      serwis powinien znać historie body po numerze seryjnym

jezeli migawka byla wynieniana to chyba dobrze? wszak wlasciwie tylko to sie zuzywa w lustrzance
      Chodzi mi o to, czy autoryzowane serwisy maja cos takiego jak sprawdzenie dzialan serwisowych za pomoca www. Ze na www wpisuje sobie nr aparatu i widze co bylo robione ...

Komentarz

• ces
        Dopiero zaczyna
        • 2009
        • 37

Proclub - autoryzowany serwis fotograficzny. Naprawiamy Canon, Sony, Tamron, Samyang, Leica. Foto serwis Warszawa. Naprawy na gwarancji. Serwis foto.

Po nr seryjnym sprawdzisz tylko czy był w serwisie oraz czy był naprawiany gwarancyjne czy po gwarancji
        Galeria na CB

Komentarz

• Da__FreaK
          Początki nałogu
          • 2009
          • 449

Zamieszczone przez ces
          http://www.e-csi.pl/pl/e_serwis.html

Po nr seryjnym sprawdzisz tylko czy był w serwisie oraz czy był naprawiany gwarancyjne czy po gwarancji

Mozesz mi powiedziec czy wklepujac nr seryjny na tej stronie, moge sie dowiedziec czy powiedzmy aparat zakupiony w Szwajracii byl naprawiany np, nie poza terenem Polski ? Czy tylko to co za zytniej bylo robione ?

Komentarz

• Amok
            Początki nałogu
            • 2008
            • 256

Zamieszczone przez Da__FreaK
            Mozesz mi powiedziec czy wklepujac nr seryjny na tej stronie, moge sie dowiedziec czy powiedzmy aparat zakupiony w Szwajracii byl naprawiany np, nie poza terenem Polski ? Czy tylko to co za zytniej bylo robione ?
            tylko to co na żytniej...

zadzwoń do nich i się spytaj
            / 6d / C15mm Fisheye / C17-40 / C50 1.8 STM / C135 2.0 / Fujifilm x100s / 430EX II / 2x YN685 / Voigtlander Bessa R4a + 21mm f4 + 35mm f2.5
            http://adamlakomy.pl - PORTFOLIO
            http://photoskateboarding.blogspot.com - skate portfolio

Komentarz

• axk
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 2027

Zamieszczone przez ces
              http://www.e-csi.pl/pl/e_serwis.html

Może najpierw przeczytaj co jest napisane nad polami wyszukiwarki: :"...podglądu statusów zleceń znajdujących się w naprawie...". Ta wyszukiwarka służy wyłącznie do wyświetlania informacji o zleceniach znajdujących się obecnie w naprawie a nie do wyświetlania informacji o historii odbytych napraw czy też usług serwisowych.
              EOS + Speedlite

Komentarz

• ces
                Dopiero zaczyna
                • 2009
                • 37

Przykładowe dane znalezione w wyszukiwarce w E-CSI

Numer: Z/2515/12/09

Status: 10. Zlecenie wydane, rozliczone

Producent: CANONModel: PowerShot SX10ISNumer seryjny: 8533501946

Data przyjęcia: 2009-12-29
                Numer listu przewozowego przychodzącego: 11084832647

Typ naprawy: Gwarancja producenta

Data wydania: 2010-01-12

Moim zdaniem jest dużo informacji, data przyjęcia data wydania jeżeli jest duża rozbieżność między datami, może to świadczyć o jakiejś skomplikowanej naprawie, do której części brakowało na serwisie. Ponadto mamy rodzaj gwarancji czy była to naprawa gwarancyjna czy pogwarancyjna
                Galeria na CB

Komentarz

• axk
                  Pełne uzależnienie
                  • 2008
                  • 2027

Zamieszczone przez ces
                  Moim zdaniem jest dużo informacji, data przyjęcia data wydania jeżeli jest duża rozbieżność między datami, może to świadczyć o jakiejś skomplikowanej naprawie, do której części brakowało na serwisie. Ponadto mamy rodzaj gwarancji czy była to naprawa gwarancyjna czy pogwarancyjna
                  Sprawdzałem numery dwóch korpusów które także odwiedzały serwis (nawet nie tak dawno) i żadnych informacji tak o jednym jak i o drugim nie otrzymałem. Za każdym razem otrzymywałem informację iż "Zlecenie nie zostało odnalezione" pomimo że w zakładce "Rodzaj numeru" zawsze wybierałem "seryjny".
                  EOS + Speedlite

Komentarz

• szogun
                    Dopiero zaczyna
                    • 2009
                    • 18

Po wpisaniu nr seryjnych mojego 40D jest taki oto typ naprawy:
                    Typ naprawy: Goodwill
                    Wiecie może co to oznacza?

Komentarz

• mk307
                      Początki nałogu
                      • 2007
                      • 277

Pewnie to że serwis naprawił go w ramach darmowych, albo charytatywnie, jeśli go w ogóle naprawiał.
                      Canon FF i słoików kilka

Komentarz

• sebciu
                        Dopiero zaczyna
                        • 2006
                        • 27

Zamieszczone przez szogun
                        Po wpisaniu nr seryjnych mojego 40D jest taki oto typ naprawy:
                        Typ naprawy: Goodwill
                        Wiecie może co to oznacza?
                        to znaczy ze wlasciciel aparatu wyprosil u producenta pokrycie kosztow naprawy, przynajmniej u mnie w pracy tak to wyglada. czasami firma wykazuje dobra wole, jesli np.aparat jest kilka dni po gwarancji albo po prostu uda ci sie przekonac, ze warto pokryc koszt naprawy sprzetu tak wartosciowego klienta wtedy wlasnie zlecenie jest oznaczone jako Goodwill (+ numer referencyjny listu w ktorym producent zgadza sie pokryc koszt naprawy).

Komentarz

Pracuję...