X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • raaf
    Coś już napisał
    • 2005
    • 63

tele-monstra :)

Witam

Pytanie mam nastepujące:

- na licznych zawodach sportowych pokazywanych w Tv fotoreporterzy mają gigantyczne obiektywy przymocowane do swoich body

czy ktoś gdzie o takich cudakach można poczytać gdzie prócz Tv pooglądać ( mam na mysli net )?
    zagripiony +kit+70-300 APO DG Sigma, 17-50 Tamron +nadal brak umiejętności
  • Polaco
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1135

Zamieszczone przez raaf
    Witam

Pytanie mam nastepujące:

- na licznych zawodach sportowych pokazywanych w Tv fotoreporterzy mają gigantyczne obiektywy przymocowane do swoich body

czy ktoś gdzie o takich cudakach można poczytać gdzie prócz Tv pooglądać ( mam na mysli net )?
    Te gigantyczne obiektywy maja gigantyczne ceny, a wiec rzadko kto takie posiada i bawi sie w opisywanie ich. Troche opinii uzytkownikow moze znalezc tu http://www.photographyreview.com/cat...S_3111CRX.ASPX
    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
    Troche moich knotow

Komentarz

• p13ka
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 1013

Możesz o tych monstrualnie drogich lufach poczytać np. tu:

Zjedź na dół strony. To te białasy w przedostatnim rzędzie.

Komentarz

• MarekC
        Uzależniony
        • 2005
        • 647

Czy ja dobrze zrozumiałem, że cena tego 1200mm jest 5-cyfrowa w USD ???
        Pozdrawiam
        Marek

Komentarz

• p13ka
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 1013

Zgadza się :-P
          W funtach też wychodzi 5 cyferek

ale jakbyś kupował, to bardziej chyba jednak opłaci się w $. ;-)

Komentarz

• MarekC
            Uzależniony
            • 2005
            • 647

W sprawie kupna, to puki co przymierzam się jednak do S2 IS. Lustro odkładam na bliżej nieokreśloną przyszłość. Bo policzyłem sobie, 20d + jakieś szkła by pokryć podobny zakres + siakaś lampa .. cirka 10 kPLN więc może kiedyś
            Pozdrawiam
            Marek

Komentarz

• Vitez
              zło konieczne
              • 2004
              • 19804

Zamieszczone przez MarekC
              Bo policzyłem sobie, 20d + jakieś szkła by pokryć podobny zakres + siakaś lampa .. cirka 10 kPLN więc może kiedyś
              Jesli wystarczy ci S2 IS to wystarczy ci rowniez 300D/350D .
              Podobny zakres + makro da ci Sigma 18-200 + konwertera makro Raynoxa.
              No niestety IS nie uswiadczysz (chyba ze 28-135 a szeroki kat zostawiasz kitowi). Lampki zewnetrznej do S2 nie podlaczysz, RAWa z niego nie wykrzesiz a podepniesz do tego 350D 50 1.8 i sprobuj w S2 uzyskac taka glebie ostrosci 8) .
              Jak cie zacznie wkurzac powolnosc, szumy i brak krotkiej GO w kompakcie to sobie to przekalkuluj (ze szczegolnym zwroceniem uwagi na wybor body , bo jak ktos woli kompakta "bo tanszy" a myslal o 20D to jakos dziwnie brzmi...).

Komentarz

Pracuję...