X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Da__FreaK
    Początki nałogu
    • 2009
    • 449

1d2- jak ustawic AF

Witam

Wczoraj chcialem sprawdzic nowy nabytek (1d2 ). jakoze foce pilke reczna- mowie, wezme i zobacze. I...zauwazylem ze mialem bardzo duzo nietrafionych zdjec, zdecydowanie wiecej niz z 40D ktorym focilem wczesniej . Wiem ze focac na f 1,8 mam prawo mijac sie z glebia ostosci ( male przesuniecie punktu AF ) ,ale hmm, trafialem tam gdzie chcialem.. W nawale ustawien AF-u za cholere nie potrafie dojsc jak w zakladce cfn-u ustawic aby dzialal jak nalezy ??:.. Wiec, co robie zle ?.. Bo nie ukrywam ze wiem jak focic sport itp, ale z tym nietrafianiem AF-u nie moge sobie poradzic. Wiec ?..
  • Andrus
    Początki nałogu
    • 2005
    • 269

z tego co pamietam to na recznej w 1d2 uzywalem cos takiego:
    - czulosc sledzenia na najszybsze
    - pkt srodkowy
    - rozszerzenie o punkty sasiadujace (9 chyba wtedy bedzie aktywnych)
    - priorytet ostrosci

przy takich ustawieniach i f2.0 mialem ZNACZNIE wiecej ostrych zdjec z 1d2 niz z xxD
    | galeria | portfolio |

Komentarz

• Da__FreaK
      Początki nałogu
      • 2009
      • 449

Zamieszczone przez Andrus
      z tego co pamietam to na recznej w 1d2 uzywalem cos takiego:
      - czulosc sledzenia na najszybsze
      - pkt srodkowy
      - rozszerzenie o punkty sasiadujace (9 chyba wtedy bedzie aktywnych)
      - priorytet ostrosci

przy takich ustawieniach i f2.0 mialem ZNACZNIE wiecej ostrych zdjec z 1d2 niz z xxD

No dobra A w ustawieniach cfn jak to bedzie wygladac ? Bo mam menu w obcym jezyku i tak nijak to ustawic ..

Komentarz

• _igi
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 2035

The Dust Patrol in Vacaville is your modern, competent, and flexible supplier for professional industrial cleaning, private residences and homes, office buildings, and for industrial manufacturers.

Powinno pomóc
        5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Komentarz

Pracuję...